- دوشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۲
چرا باید Cisco بدانید؟
چرا باید Cisco بدانید؟
پس از گذراندن دوره های Network+ و MCSE این سوال برای دانشجویان پیش می آید که "آیا در حال حاضر دانش کافی جهت ورود به بازار کار را دارند یا نه؟" در دوره Network + دانشجوها با مفاهیم پایه ای شبکه و ارتباطات آشنا می شوند و سپس با آغاز دوره MCSE دانشجو با سرویس های قابل استفاده در شبکه، راه اندازی آنها، رفع اشکال آنها و در نهایت طراحی و راه اندازی یک شبکه مطابق با سرویس های قابل ارائه روی بستر Microsoft Windows Server به صورت کامل و کاربردی آشنا می شوند. این آموزش سبب می شود دانشجو بتواند وارد بازار کار شبکه شود اما تا سطح شبکه هایی که وسعت زیادی ندارند و نیاز به طراحی زیرساخت در آنها وجود نداشته باشد. وقتی صحبت از طراحی زیرساخت در شبکه مطرح می شود کارشناس شبکه باید توانایی طراحی و تنظیم تجهیزات مورد نیاز در سطح زیرساخت را دارا باشد. محبوب ترین برند تجهیزات زیرساخت در شبکه، در حال حاضر Cisco می باشد. این تجهیزات از سطح یک شبکه Small business تا یک شبکه Enterprise به گونه های مختلفی وجود دارند که برای راه اندازی این تجهیزات یک کارشناس شبکه باید با تنظیمات (Configuration) آنها آشنا باشد. بنابراین یک کارشناس شبکه جهت ارتقاء دانش خود نیاز به خواندن و یا گذراندن دوره های سیسکو پیدا می کند.
سیسکو چیست و دوره های آموزشی آن کدامند؟
همانطور که میدانید شرکت Cisco بعنوان بزرگترین و معتبرترین شرکت در زمینه ساخت، طراحی و اجرای شبکههای کامپیوتری و تجهیزات آن در جهان شناخته شده است . از این رو برای آشنائی بیشتر متخصصان شبکه با اصول طراحی و کار با تجهیزات، این شرکت اقدام به برگزاری دورههای متعددی در زمینههای مختلف شبکه نموده است که در ادامه به توضیح مختصر هر کدام می پردازیم.
CCNA (Cisco Certified Network Associate)
با خواندن این دوره افراد می توانند سوئیچ ها و روتر های سیسکو که اصلی ترین اجزای زیرساخت شبکه می باشد را تنظیم، راه اندازی و در صورت نیاز رفع اشکال نمایند. این دوره شامل دو بخش Switchو Route است که در بخش Switch با تکنولوژی های مقدماتی این بحث یعنی نصب و تنظیم یک سوئیچ تحت لایه های 2 و 3 مدل OSI جهت استفاده در یک شبکه Small business آشنا می شوید. در بخش Route مباحث مسیریابی در دو سطح شبکه های LAN و WAN مطرح می گردد و پروتکل هایی نظیرRIP, IGRP, EIGRP, OSPF, BGP و همچنین مواردی مانند NAT, DHCP, IPv6, Subnetting و ...آموزش داده می شود. اما این پایان کار نیست ! برای متخصصین IT زمان مطالعه و یادگیری وقتی به پایان میرسد که بخواهند با دنیای IT خداحافظی کنند. پس از اتمام دوره CCNA با توجه به آمادگی ذهنی افراد نسبت به مباحث زیرساختی که با گذراندن این دوره به وجود آمده توصیه می شود در جهت کامل شدن مهارت، در طراحی و راه اندازی زیرساخت شروع به خواندن دوره CCNP کنید.
CCNP (Cisco Certified Network Professional)
در دوره CCNP آموزش های لازم جهت راه اندازی سرویس های حرفه ای و فوق حرفه ای در سطح شبکه های Enterprise ارائه می گردد که به علت حجم بالای مطالب، شرکت Cisco دوره CCNP را به سه قسمت Switch ، Route و Troubleshootتقسیم کرده است.
لازم به ذکر است که دوره های سیسکو(مجتمع فنی تهران) به این مباحثی که گفته ایم ختم نمی شود و خیلی متنوع و گسترده می باشد ولی برای شروع کار و ورود به بازار کار این مقدار یادگیری کافی است اما جهت ارتقاء کار و دانش خود قطعاً نیاز به خواندن دوره های بالاتر پیدا خواهید کرد.
کلام آخر
بعضی از موسسات در چارت های آموزشی خود پیش نیاز دوره های Cisco را Network+ اعلام کرده اند با اطمینان کامل اعلام میکنم گذراندن دوره های Cisco قبل از Microsoft اشتباه است زیرا در دوره MCSE شما با راه اندازی و تنظیم سرویس های مختلف در حوزه Microsoft Windows Server آشنا می شوید ولی سیسکو بیشتر مباحث زیر ساخت و اتصالات را پوشش می دهد بنابراین تا زمانیکه شما تسلط کافی بر روی سرویس ها نداشته باشید مفاهیم زیرساخت را به درستی درک نخواهید کرد پس به این نتیجه میرسیم که ترکیب دوره های Microsoft و Cisco افراد را به یک کارشناس Expert در حوزه شبکه تبدیل میکند.