جستجو برای "{{term}}"
جستجو برای "{{term}}" نتیجه ای نداشت.
پیشنهاد می شود:
  • از املای صحیح کلمات مطمئن شوید.
  • از کلمات کمتری استفاده کنید.
  • فقط کلمه کلیدی عبارت مورد نظر خود را جستجو کنید.
{{count()}} نتیجه پیدا شد. برای دیدن نتایج روی دکمه های زیر کلیک کنید!
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دپارتمان ها، اخبار، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، اخبار، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، اخبار، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، اخبار، مقالات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}

آموزش Network+
Network+

دوره

دوره network+ | آموزش network+

فناوری اطلاعات عرصه نوینی را به منظور پیشرفت افراد و جوامع در دنیای امروز به روی همگان گشوده است. بدون شک از دانش شبکه می‌توان به عنوان یکی از مهمترین تخصص‌ها نام برد. با توجه به گسترش روزافزون سیستم‌های تحت شبکه و اینترنت، دوره network+ حائز اهمیت شد. چرا که با این آموزش تربیت افراد متخصص در زمینه طراحی و مدیریت سیستم‌های شبکه کامپیوتری به خوبی انجام می‌گردد.

کسب مهارت در زمینه نتورک پلاس و به تبع آن مهارت در پیاده‌سازی اجرای شبکه‌های پایه به رفع مشکلات سازمان‌ها در این حوزه کمک شایانی می‌کند. دوره network+ به عنوان دوره ای پایه‌ای به شمار آمده که پیش نیاز همه دوره‌های شبکه است. نتورک پلاس گواهینامه حرفه‌ای است که برای تایید دانش و مهارت‌های لازم در حوزه‌های شبکه‌های کامپیوتری توسط شرکت Comp TiA ارائه خواهد شد. این گواهینامه از مهم‌ترین لایسنس‌های این حوزه خواهد بود.

مسیرهای بسیاری برای تبدیل شدن به یک مهندس شبکه وجود دارد. به طوری که در زمان انجام تحقیقات برای انتخاب مسیر شغلی خود برای ورود به حوزه شبکه احتمالاً از بین مدارک موجود در حوزه آی تی بخواهید مدرک نتورک پلاس را داشته باشید. اما سوالاتی در این زمینه ذهن شما را درگیر کرده باشد. ما قصد داریم در این مقاله آموزشی پاسخ‌های مربوط به سوالات در زمینه دوره network+ را برای شما توضیح دهیم.

دوره network+ شروعی برای دوره های شبکه کامپیوتری

دوره Network Plus، دوره پایه ای می‌باشد که پیش نیاز همه دوره‌های شبکه است. این دوره، شما دانشپذیران گرامی را با مباحث کلی شبکه آشنا می کند.

ترتیب گذراندن دوره ها

1.  در اولین گام، شما دانشپذیران گرامی، دوره Network+ را می‌گذرانید تا با مباحث کلی شبکه آشنا شوید.

2   در گام دوم، شما دانشپذیران گرامی، دوره Client از Microsoft مثل: Windows 10/11 را‌ می‌گذرانید تا با مباحث Workgroup آشنا شوید. (برای اطلاعات بیشتر در مورد Windows 10/11، به لینک مربوطه مراجعه فرمایید).

3.  در گام سوم، شما دانشپذیران گرامی، سه دوره Server از Microsoft با نام‌های: Installation، Networking و Identity را می‌گذرانید تا کار با Windows Server و محیط Domain، همراه با Role Services حیاتی و مهم را فرا بگیرید. (برای اطلاعات بیشتر در مورد Windows Server، به لینک مربوطه رجوع نمایید).

*** مدرک MCSA که شامل پنج دوره می‌باشد از قبیل: Network Plus، Windows 10، Server1-Installation، Server2-Networking، Server3-Identity  از مهمترین مدارک شبکه است و پیش نیاز اکثر شغل‌ها در زمینه شبکه چه در ایران چه در خارج از کشور است. تا به اینجای کار، شما دانشپذیران گرامی، مدرک مهم و ارزشمند MCSA را دریافت می کنید.

 ***درست است که شما دانشپذیران گرامی تا به اینجای کار، توانسته اید مدرک MCSA را دریافت کنید که یکی از مهمترین مدارک شبکه است و همچنین شما دانشپذیران گرامی دانش بسیار خوبی برای Microsoft Windows Server/Client به دست آورده اید. اما،  در بسیاری از شرکت‌ها، نیاز به متخصص شبکه‌ای دارند که در کنار دانش MCSA، دانش کافی زیرساخت که می‌شودCisco  یا Mikrotik را نیز داشته باشید. به همین دلیل، مجتمع فنی تهران اکیدا پیشنهاد می‌کند که شما دانشپذیران گرامی، بعد از گذراندن پنج دوره‌ی MCSA با نام‌های : Network Plus، Windows 10،Server1-Installation ،Server2-Networking ، Server3-Identity، حتما دوره‌های زیرساخت را نیز بگذرانید. زیرا، به عنوان متخصص شبکه، شما عزیزان باید هم با Windows Server/Client آشنا باشید و هم با زیرساخت شبکه ، Cisco/Mikrotik.

4. در این مرحله، شما دانشپذیران گرامی که MCSA را یاد گرفته اید، حالا باید دوره‌ی زیرساخت با نام CCNA از Cisco یا دوره‌ی زیرساخت با نام MTCNA از Mikrotik را فرا بگیرید. مجتمع فنی تهران پیشنهاد می‌کند که اول دوره‌ی CCNA از Cisco گذرانده شود. زیرا، در Cisco جزئیات مباحث زیر ساخت را بسیار بیشتر از Mikrotik فرامی‌گیرید. بدین نحو، یادگیری دوره‌ی Mikrotik بعد از گذراندن Cisco، برایتان آسانتر می‌شود.

5. در این مرحله، شما دانشپذیران گرامی که MCSA را دارید و همچنین مدرک CCNA از Cisco را دریافت کرده اید، به عنوان System Administrator وارد بازار کار می‌شوید. در واقع، شما دانشپذیران گرامی می‌توانید هم کسب درآمد نماید و هم تجربه‌ی کاری به دست بیاورید.

6. بعد از این که وارد بازار کار شدید، شما عزیزان با توجه به نیازهایی که در محل کار برایتان پیش می‌آید، باید خودتان را ارتقا ‌دهید. به عنوان مثال:

  • نیاز دارید که در پوزیشن شغلی که هستید، سرور Linux را پیکربندی کنید. به همین دلیل، باید دوره‌های LPIC از Linux را بگذرانید.
  • نیاز دارید که در پوزیشن شغلی که هستید، درک بیشتری از زیرساخت داشته باشید. به همین دلیل، باید دوره‌های تخصصی تر Cisco  یا Mikrotik  مانند CCNP را بگذرانید.
  • نیاز دارید که در پوزیشن شغلی که هستید، درک بیشتری از Mail Server داشته باشید. به همین دلیل، باید دوره‌های تخصصی ترMicrosoft  مانند Microsoft Exchange Server را بگذرانید.
  • نیاز دارید که در پوزیشن شغلی که هستید، درک بیشتری ازVirtualization  داشته باشید. به همین دلیل، باید دوره‌های تخصصی ترVMware  مانند VMware vSphere و ESXI را بگذرانید.
  • نیاز دارید که در پوزیشن شغلی که هستید، درک بیشتری ازFirewall  داشته باشید. به همین دلیل، باید دوره‌های تخصصی ترFirewall  مانندSophos UTM ، Kerio یا FortiGate را بگذرانید.
  • نیاز دارید که در پوزیشن شغلی که هستید، درک بیشتری ازVOIP  داشته باشید. به همین دلیل، باید دوره‌های تخصصی ترVOIP  مانندCisco Collaboration   یا Skype for Business یا Elastix را بگذرانید.
  • نیاز دارید که در پوزیشن شغلی که هستید،  درک بیشتری ازSecurity  داشته باشید. به همین دلیل، باید دوره‌های تخصصی ترSecurity  مانندCEH  یا SANS را بگذرانید.

 

پیش نیاز دوره network+ | کلاس آموزش network+

دوره network+ یکی از پایه‌ای‌ترین دوره‌های شبکه هست که برای آغاز آموزش network+ باید یک سری پیش نیازها طی گردد. آشنایی مقدماتی با کامپیوتر و مفاهیم پایه، همچنین پشت سر گذاران دوره ICDL Level 1 بسیار ضروری خواهد بود. آشنایی اولیه با سیستم عامل ویندوز هم مفید به نظر می‌رسد. در این زمینه دانش پایه زبان انگلیسی برای درک اصطلاحات فنی هم سودمند خواهد بود. علاوه بر این موارد، علاقه به یادگیری مفاهیم شبکه، پشتکار و انگیزه هم حس مهارت آموز را در یادگیری بهتر بیشتر خواهد کرد.

سرفصل دوره network+

  • Introduction
  • Protocols and ports
  • Devices, Applications, Protocols, and Services at Each OSI Layers
  • Devices, Applications, Protocols, and Services at Each TCP/IP Layers
  • Concepts and Characteristics of Routing and Switching
  • Internet Protocol Addressing
  • Compare and Contrast the Characteristics of Network Topologies, Types and Technologies
  • Wireless Technologies and Configurations
  • Cabling
  • Appropriate placement of Networking devices on a network.
  • Networking Attacks
  • Configuration and Commands
  • ادامه سر فصل ها ...

مهارت اکتسابی پس از گذراندن دوره network+

دوره network+ دانش پذیران گرامی را به صورت خیلی کلی با مباحث شبکه آشنا می‌کند. اما در دوره‌های بالاتر از قبیل: مایکروسافت، سیسکو و لینوکس هر کدام از مباحثی را که یاد گرفته‌اند را با جزئیات خیلی بیشتر فرا خواهند گرفت. به همین دلیل دوره network+ پنجره ورود به دنیای شبکه است. در آموزش network+ مهارت‌های فراوانی توسط دانشجو کسب خواهد شد که در ادامه به صورت تیتر وار به آنها اشاره می‌کنیم.

مهارت‌های فنی:

توانایی راه‌اندازی و پیکربندی شبکه‌های کوچک و متوسط

نصب و پیکربندی تجهیزات شبکه مثل روتر، سوییچ و اکسس پوینت

کابل‌کشی و راه‌اندازی زیرساخت فیزیکی شبکه

پیکربندی و مدیریت شبکه‌های بی‌سیم

عیب‌یابی و رفع مشکلات رایج شبکه

پیاده‌سازی امنیت پایه در شبکه

مهارت‌های تحلیلی:

درک عمیق از نحوه کار شبکه‌های کامپیوتری

توانایی تحلیل و طراحی شبکه‌های ساده

تشخیص و رفع گلوگاه‌های عملکردی شبکه

مستندسازی و مدیریت تغییرات شبکه

مزایا حضور در کلاس آموزش network+

شرکت و حضور در کلاس آموزش network+ مزایای فراوانی را به همراه دارد که هر یک از این مزایا خود فواید فراوانی دارند. در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

تعامل و یادگیری موثر با دوره network+

با شرکت در دوره آموزش network+ امکان طرح سوالات تخصصی و دریافت پاسخ فوری از استاد وجود دارد. همچنین بهره‌مندی از تجربیات عملی مدرس در پروژه‌های واقعی و دریافت راهنمایی شخصی سازی شده برای رفع مشکلات یادگیری هم می‌توان در این حوزه گنجاند. امکان گرفتن مشاوره برای مسیر شغلی و ادامه تحصیلی هم وجود دارد. بحث و تبادل نظر با همکلاسی‌ها درباره مباحث مختلف موجب شده تا یادگیری گروهی به خوبی پیش رود.

 همکاری در پروژه‌های گروهی و یادگیری کار تیمی به اشتراک گذاری تجربیات و چالش‌های یادگیری ایجاد انگیزه بیشتر از طریق رقابت سازنده همگی به مهارت آموز کمک می‌کنند تا یادگیری موثرتری را داشته باشند.

استفاده از روش‌های آموزشی متنوع در مجتمع فنی تهران

مجتمع فنی تهران در برگزاری دوره network+ از ابزارهای کمک آموزشی همانند پروژکتورها و تخته‌های وایت برد استفاده می‌کنند. همچنین نحوه کار با تجهیزات شبکه را به صورت عملی به نمایش می‌گذارند. استفاده از مثال‌های کاربردی و سناریوهای واقعی و ترکیب آموزش تئوری عملی برای درک بهتر مفاهیم همگی از روش‌های نوین آموزشی دوره در مجتمع فنی تهران به حساب می‌آید.

ساختار منسجم و منظم در آموزش network+

یکی دیگر از مزایای مهم در مورد حضور در کلاس network+ می‌توان به یادگیری ساختار یافته اشاره کرد. دوره network+ با برنامه‌ریزی دقیق از پیش تعیین شده ارائه می‌شود. مطالب از مفاهیم پایه به پیشرفته به صورت گام به گام ارائه خواهند شد. کلاس‌ها در زمان‌های مشخص و با تناوب منظم برگزار می‌شوند. تکالیف هفتگی، ارزیابی مستمر، توانایی منطقی مباحث و همگی از فواید حضور در دوره network+ خواهند بود. این ساختار منظم به دانشجو کمک کرده تا مسیر یادگیری خود را به درستی درک کرده و برنامه‌ریزی مناسبی برای مطالعه داشته باشد.

شبکه سازی و آشنایی با افراد هم رشته

با پشت سر گذراندن و شرکت در دوره network+ با متخصصان مشاغل در حوزه شبکه و فناوری اطلاعات آشنا شده، همچنین می‌توانید دوستی‌های پایداری با افراد هم علاقه خود ایجاد کنید. از همه مهمتر آنکه با فرهنگ کاری در شرکت‌های مختلف آشنا شده و امکان مشورت گرفتن و راهنمایی گرفتن در آینده شغلی هم وجود دارد. امکان راه‌اندازی کسب و کار مشترک، همکاری در پروژه‌های فریلنسری و معرفی متقابل به فرصت‌های شغلی از تاثیرات شبکه سازی و آشنایی با افراد هم رشته خواهد بود. شبکه سازی می‌تواند در آینده حرفه شما تاثیر مثبتی داشته باشد و فرصت‌های رشد بیشتری را برای شما فراهم کند.

ایجاد انگیزه مضاعف در یادگیری آموزش network+

دوره network+ یک فضای رقابتی سالم ایجاد کرده تا همکلاسی عملکرد خود را با هم مقایسه کرده و بتوانند بازخورد مثبتی را دریافت کنند. در این کلاس‌ها کار روی پروژه‌های کاربردی صورت می‌گیرد که انگیزه دانشجو را افزایش خواهد داد. حس پیشرفت اهداف کوتاه مدت و بلند مدت، تعامل گروهی، ارتباط با دنیای واقعی و محیط یادگیری پویا همگی با هم موجب ایجاد انگیزه می‌شوند. در نهایت دانشجویان با اشتیاق بیشتری به یادگیری، پیشرفت سریع‌تر و عمیق‌تر در این زمینه دست خواهند یافت.

دریافت گواهینامه معتبر

پس از پشت سر گذراندن دوره network+ و کسب حد نصاب ۶۰ از 100 در آزمون گواهینامه بین‌المللی و دوزبانه معتبری به مهارت آموز اعطا می‌گردد. این گواهینامه تایید رسمی مهارت‌های کسب شده فرد خواهد بود که به بهبود رزومه و پروفایل حرفه‌ای آن کمک می‌کند. همچنین موجب جلب توجه کارفرمایان خواهد شد. استانداردسازی مهارت‌ها، انگیزه برای یادگیری، به روز بودن دانش و فرصت‌های شبکه سازی همگی با این گواهینامه قابلیت اجرا دارند.

 از آنجا که این گواهینامه بین‌المللی است به خوبی در سطح جهانی شناخته خواهد شد و تایید رسمی مهارت‌ها موجب افزایش اعتماد به نفس حرفه‌ای می‌شود. به طوری که آنها درک کنند که شما آموزش network+ را به خوبی پشت سر گذاشته اید.

بازار کار دوره network+ مجتمع فنی تهران

بهتر است که در ابتدا بگوییم با پشت سر گذراندن دوره network+ شما عزیزان با مباحث پایه آشنا می‌شوید. به همین دلیل چه در ایران و چه در خارج از کشور شما باید دوره‌های بالاتر را هم فراگیرید تا بازار کار حرفه‌ای را داشته باشید. اما می‌توان گفت که شاخه شبکه از کامپیوتر جزء پردرآمدترین‌ها در همه جای دنیا شناخته شده و بسیار پولساز است.

شما با پشت سر گذروندن این دوره‌ها می‌توانید به عنوان تکنسین شبکه در شرکت‌های کوچک و متوسط، مسئول نگهداری شبکه‌های محلی، کارشناس نصب و راه‌اندازی تجهیزات شبکه و متخصص عیب یابی و رفع مشکلات شبکه هم فعالیت کنید و به درآمدهای مطلوب دست پیدا کنید. در نهایت امکان ارتقا به مدیر شبکه وجود دارد و شما می‌توانید کسب و کار مستقلی در حوزه خدمات شبکه راه‌اندازی نمایید. با توجه به گسترش روزافزون شبکه‌ها و فناوری اطلاعات این حوزه از امنیت شغلی و فرصت‌های رشد خوبی برخوردار است.

آشنایی با برخی از موارد اصلی ترین سرفصل های دوره network+

دوره network+ از سرفصل‌های مختلفی تشکیل شده است که جهت آشنایی بیشتر مهارت آموز بعضی از مهم‌ترین آنها را توضیح خواهیم داد.

پروتکل ها و پورت ها در آموزش network+

در دنیای شبکه‌های کامپیوتری ، کامپیوترها در قالب پروتکل‌ها که به نوعی مترجم و زبان مشترک بین ماشین‌ها هستند، با هم صحبت می‌کنند. هر پروتکلی برای اینکه بتواند خواسته خودش از کامپیوتر مقصد را به درستی بفهماند، از یک عدد منحصر به فرد برای ارسال پیامش استفاده می‌کند. فرض کنید شما برای دوست خودتان تعریف کرده‌اید که اگر عدد 40 را برای من پیامک کنید، یعنی نیازمند کمک هستید. این عدد همان پورت در مفهوم شبکه‌های کامپیوتری است. عدد پورت‌ها در شبکه های کامپیوتری بین 0 تا 65535 است و به زبان ساده تر ما 65536 عدد پورت در شبکه‌های کامپیوتری داریم که از طریق آنها می‌توان نوع پروتکل، نوع سرویس و نوع درخواست کامپیوترها را تشخیص داد.

یک پروتکل ارتباطی ، ساز و کاری از قوانین به حساب می‌آید که به دو یا بیش از دو موجودیت در یک سیستم ارتباطی اجازه می‌دهد تا اطلاعات را از طریق هر نوعی از انواع یک کمیت فیزیکی انتقال دهد. به بیان ساده‌تر، پروتکل علامت‌ها یا همان سیگنال‌هایی را تعریف می‌کند که کامپیوترها به یکدیگر می‌فرستند. همچنین، پروتکل سایر جزئیاتی مثل نحوه آغاز و پایان ارتباط را نیز تشریح می‌کند. پروتکل‌ها در دوره network+ ممکن است به وسیله سخت‌افزار ، نرم‌افزار یا ترکیبی از هر دو پیاده‌سازی شوند.

معرفی لایه های شبکه (مدل OSI) و بررسی کاربردهای آن ها

به عنوان یک شبکه کار یا دانشجوی دوره network+ باید لایه‌های osi و برنامه‌ها پروتکل‌ها دستگاه‌ها و خدمات هر لایه را به خوبی بشناسید. در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

لایه کاربرد یا Application

هر کسی که به تازگی وارد دنیای شبکه‌های کامپیوتری می‌شود، باید روی مدل osi مانور داده و مکانیزم کاری آن را به خوبی بلد باشد. این مدل کاملا انتزاعی هست؛ یعنی شما با این لایه‌ها به صورت تئوری آشنا می‌شوید و درکشان می‌کنید و بعد کم کم در محیط واقعی با پروتکل‌ها و سرویس‌هایی که در این لایه‌ها هستند، در محیط عملیات کار خواهید کر.د همه کارهایی که ما انجام می‌دهیم، در لایه اپلیکیشن یا کاربردی انجام می‌گردد. اگر بخواهیم بهتر این موضوع روشن کنیم فرض کنیم که شما یک برنامه می‌خواهید بنویسید هارد را با هر زبانی که بتواند روی سیستم نصب شود و در شبکه فایل به اشتراک گذارده شود، در واقع با این لایه انجام می‌گردد.

از مهم‌ترین پروتکل‌ها یا Application هایی که در لایه Application کار می‌کنند می‌توانیم به HTTP ، FTP ، DNS ، DHCP ، SNMP ، NFS ، Telnet ، SMTP و POP3 و IMAP اشاره کنیم. بدیهی هست که هر چقدر این پروتکل ها بهینه تر نوشته شده باشند، انجام کارهای شبکه‌ای سریعتر اتفاق میافتد و کارایی سیستم بالاتر می‌رود.

لایه نمایش یا Presentation

لایه Presentation در دوره network+ همانطور که مشخص است یک لایه پایین از لایه Application است و نام دیگر آن Translation می‌باشد. درک لایه Presentation ممکن است کمی برای شما دشوار باشد. لایه Presentation مسئول ارائه و Formatting ( قالب بندی) اطلاعات را برای لایه Application بر عهده دارد.

این لایه این کارها را توسط توابع یا Function های کد گذاری و تبدیل انجام می‌دهد تا زمانی که اطلاعات از لایه Application یک سیستم به لایه Application سیستم مقصد رسید قابل درک و خواندن باشد. برای مثال فرمت نمایش فایل تصویری مثل PNG ، JPG و ... در این لایه تعریف می‌شود.

لایه نشست یا Session

لایه Session در مدل OSI به کامپیوترهای موجود در شبکه که می خواهند با هم به برقراری ارتباط بپردازند این اجازه را می دهد که ارتباط بین آنها برقرار شود.

در واقع اگر کمی منطقی به این قضیه نگاه کنیم در می یابیم که زمانیکه برای مثال دو کامپیوتر بخواهند با هم دیگر به برقراری ارتباط بپردازند، ابتدا باید یک Session بین آنها ایجاد شود تا آنها بتوانند منابع خود را به اشتراک بگذارند. هدف و وظیفه اصلی لایه Session مدیریت و (Synchronization هماهنگ سازی ) بین دو Application منظور از Application همان سرویس یا نرم افزاری است که تحت شبکه می تواند کار کند، است که می‌خواهند با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند. عملکرد لایه Session در سه فاز به انجام می‌رسد :

Dialog Control

 این لایه به دو سیستم که می‌خواهند با هم ارتباط برقرار کنند این امکان را می دهد که بصورت Half-Duplex و یا Full-Duplex ارتباطاتشان را آغاز کنند.

Token Management

 این لایه باعث می‌شود که دو سیستم بصورت همزمان اقدام به انجام عملیات حساس نکنند تا تداخل کاری بین دو سیستم بوجود نیاید.

Synchronization

 این لایه در آموزش network+ به این پروسه این امکان را می دهد که یک Checkpoint از وضعیت فعلی فرآیند انجام این کار درون Stream داده ها بگیرد. برای مثال اگر سیستم یک فایل 800 صفحه‌ای ارسال کند، اضافه کردن یک Checkpoint به ازای هر 50 صفحه پیشنهاد می‌شود. انجام این کار به ما این اطمینان را می‌دهد که هر 50 صفحه‌ای که ارسال شده با موفقیت ارسال شده و مشکلی در ارسال بوجود نیامده است. حال اگر بعد از ارسال 110 صفحه سیستم Crash کرد، دیگر نیاز نیست که از صفحه 1 دوباره اقدام به ارسال فایل کند.

لایه انتقال یا Transport

همانطور که از نام این لایه نیز مشخص است، وظیفه این لایه در ساده ترین تعریف ممکن انتقال اطلاعات یا بسته‌های اطلاعاتی در شبکه است. اگر بصورت منطقی به این لایه نگاه کنیم در می‌یابیم که نحوه انتقال و سرعت انتقال اطلاعات در شبکه بسیار حائز اهمیت است. عملکرد اساسی لایه Transport در دوره network+ دریافت داده‌ها از لایه بالایی است و این داده‌ها را به قسمت‌های کوچکتری می‌شکند و تحویل لایه سوم یا Network Layer می‌دهد.

لایه شبکه یا Network

می‌توان گفت لایه Network یا لایه شبکه مهم‌ترین و کلیدی‌ترین لایه از مدل OSI و سایر مدل‌های معماری شبکه‌های کامپیوتری است و درک عمقی آن برای هر مهندس شبکه‌ای واجب و ضروری است. بسیاری از تجهیزات و زیرساخت‌های شبکه نظیر Router در لایه Network کار می‌کنند و می توان گفت اکثر پروتکل‌های شبکه که در زیرساخت شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند، در این لایه به فعالیت می‌پردازند.

تمرکز اصلی متخصصان زیرساخت شبکه روی لایه Network و پروتکل‌های مربوطه است. هر چقدر میزان دانش و تجربه یک مهندس شبکه از لایه Network بالاتر باشد، می توان گفت که آن مهندس شبکه یک مهندس شبکه موفق است. مهمترین وظیفه لایه Network مسیریابی یا Routing بسته‌های اطلاعاتی یا Packet‌های پروتکل IP است.

لایه انتقال داده Data Link

در قسمت قبل راجع به لایه Network بصورت مفصل صحبت کردیم و مکانیزم کاری این لایه از OSI را مورد بررسی قرار دادیم. به زبان ساده لایه Data Link مسئولیت انتقال داده‌ها را در بستر لینک فیزیکی شبکه بر عهده دارد. هر رسانه فیزیکی در شبکه (مانند کابل شبکه) دارای مشخصات و خصوصیات لایه 2 ای را دارا می باشد که این ها شامل آدرس فیزیکی ، توپولوژی شبکه ، اطلاع رسانی خطا ، ترتیب گذاری Frame ها و Flow Control هستند. هر یک از این موارد یا وظایف را که لایه Data Link بر عهده دارد.

آدرس دهی پروتکل اینترنتی در آموزش network+ چیست

پروتکل آدرس اینترنت یا آدرس IP مخفف Internet Protocol address است. با نگاهی به نام کامل این آدرس می‌توانیم چیزهای زیادی را در رابطه با شیوه کار آن بفهمیم. این همان آدرسی است که کامپیوتر شما از طریق آن، نسبت به ارسال و دریافت داده‌ها اقدام می‌کند. آدرس‌های IP را می‌توان همانند آدرس‌های خیابانی در نظر گرفت. انسان‌ها می‌توانند نام‌ها را بهتر به خاطر بسپارند. به همین دلیل خیابان‌ها به گونه‌ای نام‌گذاری می‌شوند که ما بتوانیم آن‌ها را بهتر به خاطر بسپاریم. این در حالی است که کامپیوترها دوست دارند با اعداد کار کنند و به همین دلیل آدرس‌های IP، بهترین گزینه برای ماشین‌ها است.

 می‌توان به تمام شماره شناسایی‌هایی که تا‌به‌ حال دیده‌اید پروتکل آدرس اینترنت یا IP را نسبت داد. به عنوان مثال کد ملی که شماره شناسایی هویتی یک فرد است را تصور کنید. ما با این شماره، افراد را از یکدیگر تشخیص می‌دهیم، شماره‌ای که برای هر شخص منحصر به‌ فرد بوده و هیچگاه با دو کد ملی یکسان رو‌برو نخواهیم شد. این مثال قابل تعمیم برای بقیه شماره شناسایی‌های مورد استفاده ما در زندگی است، به عنوان مثال شماره‌ی پلاک خودرو‌ها، شماره‌ی تلفن همراه ، شماره حساب و … .

آشنایی با توپولوژی شبکه و ویژگی‌های آن

پیکربندی اجزای مختلف شبکه که برای انتقال داده‌ها و ایجاد اتصالات بین گره‌ها و لینک‌ها به کار می‌رود، به عنوان توپولوژی شبکه شناخته می‌شود؛ به عبارت دیگر، یک شبکه از اجزای مختلفی مانند دستگاه‌ها که به عنوان گره نامیده می‌شوند و لینک‌ها یا اتصالات تشکیل شده است. این ارتباطات را می‌توان به صورت منطقی یا فیزیکی مرتب کرد. برای درک بهتر توپولوژی شبکه‌های کامپیوتری، در نظر بگیرید که اگر شهر شما یک شبکه کامپیوتری باشد، نقشه راه شهر همان توپولوژی خواهد بود.

به همین ترتیب، هنگام تنظیم نقشه راه برای یک شهر، عوامل زیادی در نظر گرفته می‌شود، از جمله اینکه یک خیابان باید در ساعات اوج ترافیک چه میزان ترافیک را تحمل کند، آیا بلوار خاصی جریان ترافیک بین دو نقطه شهر را تسهیل می‌کند؟ آیا نیاز به مسیر جایگزینی برای یک نقطه خاص از شهر برای جلوگیری از ترافیک وجود دارد، شهر چقدر بزرگ است و چقدر ترافیک دارد، بودجه تعیین شده توسط دولت برای تهیه نقشه راه برای شهر چقدر است و سؤالاتی از این دست.

به طور مشابه، در مورد انتخاب توپولوژی شبکه کامپیوتری باید عواملی مانند میزان ترافیک در شبکه، اندازه شبکه، هدف شبکه و غیره را در نظر بگیریم. از ویژگی‌های مهم توپولوژی شبکه می‌توان به مقرون به صرفه بودن آنها، میزان مصرف کابل کمتر در مقایسه با توپولوژیی‌های دیگر و میزان توسعه و گسترش بیشتر آن اشاره کرد. توپولوژی‌ها در دوره network+ در انواع توپولوژی حلقه، توپولوژی باس، توپولوژی نقطه به نقطه، توپولوژی ستاره، توپولوژی درختی، توپولوژی مش، توپولوژی ترکیبی یا هیبریدی دسته‌ بندی می‌شوند.

کاربرد فناوری‌ها و پیکربندی‌های بی‌سیم

شبکه‌های بی‌سیم در دوره آموزش network+ به عنوان یکی از دستاوردهای بزرگ در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات شناخته می‌شوند. این شبکه‌ها، که بر پایه اتصالات بی‌سیم عمل می‌کنند، نقش بسیار مهمی در ارتقاء ارتباطات، افزایش سرعت انتقال داده، و توسعه خدمات آنلاین ایفا می‌کنند. در واقع شبکه های بی سیم برای ارتباطات خود بی نیاز از کابل و به صورت بی‌سیم می باشند. در زندگی روزمره تمام افراد، استفاده از انواع شبکه بی‌سیم به عنوان یک ابزار رایج حس می‌شود که شبکه وای‌فای به عنوان ساده‌ترین نمونه این دسته است.

 شبکه‌های بدون نیاز به کابل، امکان اتصال به اینترنت را فراهم می‌کند. همچنین، یک نمونه دیگر از این نوع شبکه، ارتباط بلوتوثی بین گوشی و لپ‌تاپ است. به طور کلی، تمام تجهیزات شبکه بی سیم از طریق امواج الکترومغناطیسی، به عنوان مثال ارتباطات رادیویی و مخابرات ، به یکدیگر متصل می‌شوند. به‌طور کلی شبکه‌های سیمی به عنوان ستون فقرات شبکه‌های ارتباطی استفاده خواهند شد. زیرا روتر، زیرشبکه‌ها، سوییچ‌ها و اکسس پوینت‌های طبقات مختلف را به یکدیگر متصل می‌کنند. بنابراین اگر در یک خانه دو طبقه یا ویلایی زندگی می‌کنید که تجهیزات در طبقات مختلف قرار دارند، شبکه‌های سیمی دسترسی به یک ارتباط پایدار را فراهم می‌کنند.

آشنایی با انواع حملات امنیتی در دوره network+

حملات در شبکه‌های کامپیوتری، عبارت است از اقدامات غیرمجاز روی دارایی‌های دیجیتال درون یک شبکه سازمانی، که می‌تواند اطلاعات و امنیت را به شدت تهدید کند. گروه‌ها یا حزب‌های مختلف در جوامع با فعالیت‌های مخرب، معمولاً حملات شبکه را برای تغییر، نابودی یا سرقت داده‌های خصوصی اجرا می‌کنند. متخلفان در حملات شبکه‌ای، محیط های شبکه را به منظور دسترسی به سیستم‌های داخلی هدف قرار می‌دهند. انواع این حملات عبارتند از:

حملات DDoS

حملات DDoS یکی از حملات در شبکه‌های کامپیوتری است و شامل استقرار شبکه‌های گسترده بات نت-دستگاه های آسیب دیده از بدافزار و مرتبط با اینترنت است. این حملات، سرورهای سازمانی را با حجم بالای ترافیک متقلبانه، بمباران و نابود می کند.

حملات مهندسی ارتباط اجتماعی یا Social Engineering 

بر اساس گزارش وضعیت امنیت سایبری، ۲۰۲۰ ISACA، Social Engineering ، متداول‌ترین روش حملات در شبکه‌های کامپیوتری است و ۱۵ درصد از کاربران در معرض خطر، این تکنیک را به عنوان عامل نفوذ گزارش کرده‌اند. این روش حملات شامل تکنیک‌های پیچیده‌ای در زمینه فریب و نیرنگ است که از اعتماد و احساسات کاربران برای دسترسی به داده‌های خصوصی خود، سوء استفاده می‌کند.

SQL Injection

ورودی‌های تعدیل نشده کاربر می‌تواند شبکه‌های سازمانی را در معرض حملات SQL Injection قرار دهد. در این روش حملات شبکه، گروه‌های خارجی با ارسال کدهای مخرب به جای مقادیر داده مورد انتظار، فرم‌ها را دستکاری می‌کنند. آنها شبکه را به خطر می‌اندازند و به داده‌های حساس مانند گذرواژه های کاربر دسترسی پیدا می‌کنند. انواع مختلفی از حملات در شبکه‌های کامپیوتری شامل SQL Injection وجود دارد؛ مانند بررسی پایگاه داده‌ها برای بازیابی جزئیات نسخه و ساختار آنها، و برهم زدن الگوی منطقی در لایه‌های برنامه، اختلال در توالی و عملکرد منطقی آن. تمام این حملات در دوره network+ به صورت مفصل مورد بررسی قرار می‌گیرند.

سوالات متداول در خصوص کلاس آموزش network+

تا اینجای توضیحات دوره نتورک پلاس سعی کردیم تا معرفی مختصری از دوره network+ به شما ارائه دهیم. در صورت بروز هرگونه پرسش جدید یا نیاز به کسب مشاوره در خصوص آموزش network+ میتوانید با شماره تلفن 0212729 تماس بگیرید.

دوره آموزش network+ چیست؟

دوره آموزش network+ به توسعه شغل و موقعیت کاری شما در حوزه زیرساخت فناوری اطلاعات کمک می‌کند تا بتوانید تنظیمات ، مدیریت و رفع اشکال شبکه‌های کامپیوتری را بهتر و اصولی‌تر انجام دهید.

برای آموزش نتورک پلاس از کجا باید شروع کنیم؟

از همین دوره network+ می‌توانید شروع کنید. بدون شک بهترین، با کیفیت ترین، جامعترین و کاملترین دوره آموزش نتورک پلاس دنیا ، دوره مجتمع فنی تهران است.

آیا شرکت در دوره‌های نتورک پلاس نیاز به پیش نیاز خاصی دارد؟

شرکت در دوره آموزش network+ هیچ پیش زمینه تخصصی خاصی نیاز ندارد. همین که بتوانید با کامپیوتر براحتی کار کنید و اصول و مهارت های اولیه کار کردن با کامپیوتر را بلد باشید کافیست. هر چند داشتن پیش زمینه شبکه مثل رشته‌های آموزشی مهندسی کامپیوتر دانشگاهی یا مهندسی فناوری اطلاعات ، بسیار می تواند در یادگیری عمیق‌تر نتورک پلاس به شما کمک کند اما الزامی نیست.

نتورک پلاس پیش نیاز چه دوره‌هایی می‌باشد؟

نتورک پلاس دوره ای مقدماتی و آغاز مسیر ورود به دنیای شبکه است. دوره network+ پیش نیاز همه دوره‌های تخصصی شبکه از جمله دوره های سیسکو ، مایکروسافت ، لینوکس ، امنیت و ... است

بعد از گذراندن دوره network+ می‌توانم مدرک دریافت کنم؟

بله ، بعد از گذراندن دوره network+ به شما مدرک معتبر و زیر نظر وزارت علوم تحقیقات و فناوری داده خواهد شد.

چقدر زمان می برد تا دوره نتورک پلاس را بگذرانم؟

طول دوره نتورک پلاس 30 ساعت آموزشی بوده و تمام بخش‌های سرفصل به شکل مدون تدریس خواهد شد.

پیش نیاز ها

  • گذراندن دوره ICDL Level 1

سرفصل ها

  • Introduction
  • Protocols and ports
  • Devices, Applications, Protocols, and Services at Each OSI Layers
  • Devices, Applications, Protocols, and Services at Each TCP/IP Layers
  • Concepts and Characteristics of Routing and Switching
  • Internet Protocol Addressing
  • Compare and Contrast the Characteristics of Network Topologies, Types and Technologies
  • Wireless Technologies and Configurations
  • Cabling
  • Appropriate placement of Networking devices on a network.
  • Networking Attacks
  • Configuration and Commands
  • ادامه سر فصل ها ...

کسب توانایی ها

  • در دوره Network Plus، شما دانشپذیران گرامی، به صورت خیلی کلی مباحث شبکه را فرا می‌گیرید. اما، در دوره‌های بالاتر از قبیل: Microsoft، Cisco، Linux و غیره، هر کدام از مباحثی که یاد گرفته‌اید را با جزئیات بیشتر، فرا خواهید گرفت. به همین دلیل، به دوره Network Plus، پنجره ورود به دنیای شبکه نیز می‌گویند. زیرا Network Plus، الفبای شبکه است. با اینکه، در دوره Network Plus، دروس به صورت تخصصی مورد بررسی قرار نمی‌گیرند (از آنجایی که Network Plus دوره پایه است)، اما این دوره، بسیار بسیار بسیار مهم و حائز اهمیت است. زیرا، بنیاد و اساس ذهنیت شما دانشپذیران گرامی را در شبکه، شکل می‌دهد. لذا، یادگیری هر چه بهتر دوره‌ی Network Plus، به شما دانشپذیران گرامی کمک خواهد کرد که درس‌های آینده را با جزئیات بیشتر و بهتر، فرا بگیرید و موفق‌تر باشید. به عنوان مثال: کلاس اول دبستان با آن که کلاس ساده و آسانی می‌باشد اما، بسیار مهم است. زیرا، اگر یک محصل از همان اول دبستان، الفبای فارسی را بدرستی یاد بگیرد، در دوره‌های بالاتر مثل راهنمایی یا دبیرستان، قطعا انشاء و ریاضی بهتری خواهد داشت.

بازار کار

  • شاید برای شما عزیزان سوال پیش بیاید که آیا با گذراندن دوره Network Plus، می‌توانیم وارد بازار کار بشویم یا خیر؟ واقعیت این است که خیر! به دلیل آنکه، دوره Network Plus، فقط شما عزیزان را با مباحث پایه آشنا می‌کند .به همین دلیل، چه در ایران چه در خارج از کشور، شما عزیزان حتماً باید دوره های بالاتر از قبیل: Microsoft، Cisco، Linux و غیره را فرا بگیرید .اما، میتوان گفت که شاخه شبکه از کامپیوتر، جزو پر درآمد ترین ها در همه جای دنیا است و بسیار پولساز می باشد. حالا سوال پیش می‌آید که بعد از گذراندن دوره Network Plus، کدام دوره های تکمیلی را باید بگذرانید؟ ترتیب گذرندان دوره ها به چه صورت است؟ واقعیت این است که به این سوالات، نمی‌توان با قاطعیت کامل جواب ثابت و مشخصی داد. زیرا، دانشپذیر با دانشپذیر متفاوت است. اما، گذراندن دوره‌های شبکه در همه جای دنیا، چه در ایران چه در خارج از کشور، ترتیب گذراندن ثابتی دارد.
اطلاعات درس
دپارتمان : فناوری اطلاعات و ارتباطات سطح درس : عمومی گواهینامه : دارد حضوری/آنلاین : ۳۰ ساعت

کلاس ها

کلاس #338393
مرکز : باملند(شمال غرب)
تاریخ شروع : ۱۲-۱۱-۱۴۰۳
جمعه از ساعت ۱۶:۰۰ تا ۲۰:۰۰
هزینه دوره : ۱۴,۰۰۰,۰۰۰ ریال نمایش کلاس
کلاس #335267
مرکز : اسلامشهر
تاریخ شروع : ۲۰-۱۱-۱۴۰۳
شنبه از ساعت ۰۹:۰۰ تا ۱۲:۰۰
دوشنبه از ساعت ۰۹:۰۰ تا ۱۲:۰۰
چهارشنبه از ساعت ۰۹:۰۰ تا ۱۲:۰۰
هزینه دوره : ۱۴,۰۰۰,۰۰۰ ریال نمایش کلاس
کلاس #336339
مرکز : زعفرانیه
تاریخ شروع : ۱۱-۱۲-۱۴۰۳
شنبه از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۲۱:۰۰
چهارشنبه از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۲۱:۰۰
هزینه دوره : ۱۴,۰۰۰,۰۰۰ ریال نمایش کلاس