جستجو برای "{{term}}"
جستجو برای "{{term}}" نتیجه ای نداشت.
پیشنهاد می شود:
  • از املای صحیح کلمات مطمئن شوید.
  • از کلمات کمتری استفاده کنید.
  • فقط کلمه کلیدی عبارت مورد نظر خود را جستجو کنید.
{{count()}} نتیجه پیدا شد. برای دیدن نتایج روی دکمه های زیر کلیک کنید!
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دپارتمان ها، اخبار، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، اخبار، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، اخبار، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، اخبار، مقالات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}

گروه مهندسی مکانیک

 



دروس گروه مهندسی مکانیک در مجتمع فنی تهران برای مهندسان، دانشجویان و متخصصان حوزه‎‌های نقشه‌کشی، طراحی و مدل‌سازی، ساخت و تولید، قالب‌سازی، کنترل، طراحی کاربردی و تبدیل انرژی تدوین شده است. در ادامه به تفصیل مباحث هر زیرشاخه از این گروه آمده است.

 دروس پایه نقشه‌کشی، طراحی و مدل‌سازی CAD

همه مهندسان طراح باید به پیش‌نیازهای حوزه درک نقشه­های صنعتی و درک فیزیکی آنچه در نقشه‌ها درج می‌شود مسلط شوند. یکی از دروس پایه‌ در حوزه طراحی و مدل‌سازی، نقشه‌کشی صنعتی است. دانش‌پذیرانی که در رشته مهندسی مکانیک تحصیل کرده‌اند، دوره نقشه‌کشی صنعتی را پیشاپیش گذرانده‌اند و نیازی به شرکت در این دوره نخواهند داشت. با این حال برای آن دسته از علاقه‌مندان به حوزه طراحی و مدل‌سازی که در رشته‌هایی غیر از مهندسی مکانیک تحصیل کرده‌اند، شرکت در دوره نقشه‌کشی صنعتی الزامی است. برای شرکت در دوره آموزشی نقشه‌کشی صنعتی (اینجا) کلیک کنید.

    سایر زیرشاخه‌های این بخش، دروس کاربردی و مهم برای علاقه‌مندان به حوزه طراحی مهندسی هستند. این دروس شامل نقشه‌کشی صنعتی پیشرفته (اینجا)، نقشه‌خوانی مکانیک و استانداردهای نقشه (اینجا)، تلورانس‌های ابعادی و هندسی (GD & T) (اینجا) و استانداردهای مهندسی مکانیک (اینجا) هستند. مخاطبین حوزه طراحی و مدل‌سازی با گذراندن این دوره‌ها می‌توانند نقشه‌های دو‌بعدی و بی‌نقص از قطعات صنعتی طراحی کرده و با تسلط بر استانداردها و تلورانس‌های ابعادی و هندسی، نقشه‌های قطعات را به‌طور کامل و با همه علائم و استانداردها تهیه کنند.

 

 برای مشاهده نقشه راه بر روی تصویر کلیک کنید

 

 دروس اصلی نقشه‌کشی، طراحی و مدل‌سازی CAD

پس از مباحث پایه گروه مهندسی مکانیک، دروس اصلی مورد نیاز دانش‌پذیران جهت تسلط بر طراحی و مدل‌سازی به کمک رایانه ارائه می‌شوند. بهتر است دانش‌پذیران قبل از ورود به طراحی سه‌بعدی به کمک نرم‌افزارهای SolidWorks، CATIA، INVENTOR یا NX ابتدا در طراحی دوبعدی به کمک رایانه در نرم‌افزار AutoCAD مسلط شوند. این امر کمک شایانی به درک بهتر نقشه‌های صنعتی سه‌بعدی خواهد کرد. همچنین قابلیت‌های ویژه نرم‌افزار اتوکد در برخی کاربردهای صنعتی همچون صنایع مخزن‌سازی و کولرهای هوایی باعث شده جایگاه این نرم‌افزار در میان سایر نرم‌افزارهای طراحی صنعتی تثبیت شود. برای شرکت در دوره آموزشی طراحی و نقشه‌کشی مکانیکی با AutoCAD Mechanical (اینجا) کلیک کنید.

    پس از این دوره، بسته به علاقه یا نیاز صنعتی خود می‌توانید در یکی از دوره‌های آموزشی نرم‌افزارهای طراحی و مدل‌سازی سالیدورکس، کتیا و غیره شرکت فرمایید. در مجتمع فنی تهران برای علاقه‌مندان به نرم­افزار SolidWorks مباحث آموزشی در دو سطح­ بدین شرح تدوین شده است:

·        در درس SolidWorks سطح یک (اینجا) با ترسیمات دوبعدی (Sketch)، مدلسازی سه­بعدی قطعات (Part) و نقشه­کشی قطعات (Drawing) آشنا می­شوید.

·        در درس SolidWorks سطح دو (اینجا) با مونتاژ قطعات (Assembly)، ورق‌کاری (Sheet Metal)، طراحی مدلهای پیشرفته سیم و سطح (Surface)، مهندسی معکوس و ابرنقطه، سازه و جوشکاری و تهیه نقشه­های مربوطه آشنا می­شوید.

برای علاقمندان به نرم ­افزار CATIA مباحث آموزشی در سطح­های مختلف بدین شرح تدوین شده است:

·        در درس CATIA سطح یک (اینجا) با ترسیمات دوبعدی (Sketch)، مدل‌سازی سه­ بعدی قطعات (Part Design) و نقشه­ کشی قطعات (Drafting) آشنا می­شوید.

·        در درس CATIA سطح دو (اینجا) با مدل‌سازی مدلهای سیم و سطح پارامتریک در ماژولGenerative Shape Design و مونتاژ قطعات در ماژول Assembly و تهیه نقشه­های مربوطه آشنا می­شوید.

·        در درس CATIA سطح سه (اینجا) به‌صورت تخصصی به طراحی مدلهای سطح فرم آزاد (Freestyle) و مهندسی معکوس در ماژول Digitized Shape Editor پرداخته می‌شود و به کمک محیطهای تخصصی نظیر Quick Surface Reconstruction و غیره طراحی هندسی قطعات از روی ابرنقطه تشریح خواهد شد. همچنین طراحی قطعات ورق‌کاری (Sheet Metal) از جمله مباحث این دوره است.

همچنین برای علاقمندان به نرم­افزار INVENTOR مباحث آموزشی در دو سطح بدین شرح تدوین شده است:

·        در درس INVENTOR سطح یک (اینجا) با ترسیمات دوبعدی، مدل‌سازی سه­بعدی قطعات و نقشه­کشی قطعات آشنا می­شوید.

·        در درس INVENTOR سطح دو (اینجا) با ایجاد مدل‌های سه‌بعدی سطح و سیم، مهندسی معکوس و ابر نقطه، مونتاژ مجموعه‌ها، ورق‌کاری، سازه و جوش‌کاری آشنا خواهید شد.

برای علاقمندان به نرم ­افزار NX نیز مباحث آموزشی در دو سطح بدین شرح تدوین شده است:

·        در درس NX سطح یک (اینجا) با ترسیمات دوبعدی، مدل‌سازی سه ­بعدی قطعات و نقشه­ کشی قطعات آشنا می­شوید.

·        در درس NX سطح دو (اینجا) با اصول طراحی سطح، ایجاد مدلهای سه‌بعدی سطح و سیم، مونتاژ مجموعه‌ها و ورق‌کاری آشنا خواهید شد.

 

 برای مشاهده نقشه راه بر روی تصویر کلیک کنید

 

 دروس اختیاری نقشه‌کشی، طراحی و مدل‌سازی CAD

نیاز مهندسان و متخصصان حوزه طراحی و مدل‌سازی در دو زیرشاخه فوق به‌طور نسبتاً کامل پوشش داده می‌شود. با این حال برخی از متخصصین این حوزه علاوه بر توانمندی در طراحی و مدل‌سازی در این نرم‌افزارها، می‌خواهند از قابلیت‌های محاسباتی و شبیه‌سازی این نرم‌افزارها نیز استفاده کنند. بنابراین این زیرشاخه عمدتاً مبتنی بر این قبیل دروس است. برای مثال در درس SolidWorks سطح سه (اینجا) به‌صورت تخصصی با مباحث تحلیل تنش و انتقال حرارت، ارتعاشات و دینامیک، طراحی مکانیزم‌های صنعتی و تحلیل جریان ­های سیال در محیط cosmos آشنا می­شوید.

    همچنین علاقه‌مندان به طراحی صنعتی با Rhino می‌توانند در این زیرشاخه دوره آموزشی این نرم‌افزار را بگذرانند. برای شرکت در دوره آموزشی طراحی صنعتی با Rhino (اینجا) کلیک کنید. علاوه بر این، با توجه به آنچه که در باب جایگاه خاص اتوکد در صنایع مختلف مهندسی مطرح شد، برخی از مهندسان علاقه‌مندند طراحی‌های سه‌بعدی خود را در نرم‌افزار AutoCAD انجام دهند. برای پاسخگویی به نیاز این دسته از مخاطبین، دوره آموزشی طراحی مکانیکی سه‌بعدی با AutoCAD Mechanical طراحی و تدوین شده است. برای شرکت در دوره آموزشی طراحی مکانیکی سه‌بعدی AutoCAD Mechanical (اینجا) کلیک کنید.

 

دروس اصلی ساخت به کمک رایانه CAM

یکی از گرایش‌های پرکاربرد رشته مهندسی مکانیک، حوزه ساخت و تولید است. امروزه با توجه به گسترش کاربرد رایانه در صنایع مختلف، نرم‌افزارهایی در دسترس مهندسین قرار گرفته‌اند که امکان ساخت به کمک رایانه (CAM) را فراهم کرده‌اند. در این نرم‌افزارها می‌توان مدل‌های سه‌بعدی را برای ماشین‌های کنترل عددی به‌گونه‌ای تفهیم کرد که قطعات صنعتی را با سرعت و دقت مناسب بسازند. در واقع این نرم‌افزارها با تولید کد مخصوص (G-Code) برای تولید هر قطعه، امکان ساخت آنها را در کمترین زمان و با دقت مناسب امکان‌پذیر کرده‌اند.

    در مجتمع فنی تهران دروس مرتبط با ساخت به کمک رایانه با رویکردی کاملاً عملی تدوین شده است. یکی از دروس مجتمع فنی تهران در این حوزه، دوره ماشین‌کاری به کمک نرم‌افزار PowerMill است. دانش‌پذیران در دوره آموزشی PowerMill مقدماتی با فناوری و زبان‌های CNC، برنامه‌نویسی G-Code، ابزارشناسی و توانایی ماشین‌کاری، استراتژی‌های خشن‌کاری و پرداخت‌کاری، ویرایش و بازبینی مسیرهای ماشین‌کاری، شبیه‌سازی حرکت ابزار، گرفتن خروجی از نرم‌افزار و کار عملی با دستگاه CNC آشنا خواهند شد. برای شرکت در دوره آموزشی ماشین‌کاری با نرم‌افزار  Power Millمقدماتی به همراه کار عملی با ماشین  CNC(اینجا) کلیک کنید.

پس از این دوره، مهندسان و متخصصان ساخت و تولید برای تکمیل اطلاعات تخصصی خود در دوره آموزشی ماشین‌کاری با نرم‌افزار Power Mill) پیشرفته( شرکت خواهند کرد. در این دوره دانش‌پذیران با انواع استراتژی‌های ساخت پیشرفته و برنامه‌نویسی CNC چهار‌محوره، ماشین‌کاری سطوح با شیب منفی، بهینه‌سازی و غیره آشنا خواهند شد. برای شرکت در دوره آموزشی ماشین‌کاری با نرم‌افزار  Power Millپیشرفته (اینجا) کلیک کنید.

همچنین یکی از قابلیت‌های نرم‌افزارهای طراحی و مدل‌سازی نظیر CATIA و NX قابلیت ماشین‌کاری است که در این زیرشاخه به آن مهارت‌ها نیز پرداخته می‌شود. برای شرکت در دوره آموزشی ماشین‌کاری به کمک CATIA سطح چهار (اینجا) و برای شرکت در دوره آموزشی ماشین‌کاری به کمک NX سطح سه (اینجا) کلیک کنید.

 برای مشاهده نقشه راه بر روی تصویر کلیک کنید

دروس اصلی قالب‌سازی

یکی از فرآیندهای تولید قطعه، قالب‌سازی است. از انواع قالب‌های صنعتی می‌توان به قالب‌های ریخته‌گری، قالب‌های تزریق پلاستیک، قالب‌های آهنگری و قالب‌های پرس اشاره کرد. این زیرشاخه دوره‌ آموزش شبیه‌سازی فرآیندهای شکل‌دهی به کمک AUTOFORM، دوره آموزش نرم‌افزار Mold Flow، طراحی انواع قالب‌های تزریق پلاستیک، قالبهای فلزی سردکار و قالب‌های فلزی گرم‌کار را در بر می‌گیرد.

 

دروس گرایش مهندسی کنترل

از دیگر گرایش‌های بسیار پرکاربرد رشته مهندسی مکانیک، گرایش مهندسی کنترل است. برای این گروه دانش‌پذیران و دانشجویان دروس MATLAB سطح یک، MATLAB سطح دو و همچنین MATLAB ویژه مهندسی کنترل تدوین شده است. با این حال غیر از متلب ویژه مهندسی کنترل، مابقی سطوح مهارتی نرم‌افزار متلب در بین تمام دانشجویان و مهندسان رشته‌های مختلف مهندسی کاربرد دارد و نیاز بسیاری از پروژه‌های آکادمیک و صنعتی آنها را پوشش خواهد داد. برای شرکت در دوره آموزشی MATLAB سطح یک (اینجا)، MATLAB سطح دو (اینجا) و MATLAB ویژه مهندسی کنترل (اینجا) کلیک کنید.

 

دروس اصلی طراحی کاربردی

یکی از گرایش‌های پرمتقاضی در رشته مهندسی مکانیک، طراحی کاربردی است. در این گرایش مهندسان و دانش‌پذیران به دنبال کسب مهارت در طراحی، انتخاب و محاسبات مکانیزم‌های مکانیکی هستند. به همین دلیل مهندسان این حوزه باید به اصول آن آگاه باشند. در این گروه دوره‌ای با عنوان اصول طراحی، انتخاب و محاسبات اجزای ماشین‌آلات صنعتی تدوین شده است. برای مشاهده و شرکت در دوره اصول طراحی، انتخاب و محاسبات اجزای ماشین‌آلات صنعتی- سطح یک (اینجا) و برای شرکت در دوره اصول طراحی، انتخاب و محاسبات اجزای ماشین‌آلات صنعتی- سطح دو (اینجا) کلیک کنید.

    پس از آشنایی دانش‌پذیران با اصول و مبانی طراحی، انتخاب و محاسبات ماشین‌آلات صنعتی وقت آن خواهد بود که مهندسان با تکنیک‌های عددی تحلیل استاتیکی و دینامیکی اجزا و قطعات صنعتی آشنا شوند. به این منظور در مجتمع فنی تهران برای علاقه‌مندان به تحلیل قطعات و سازه‌های مهندسی به کمک ANSYS دوره‌های آموزشی مربوطه تدوین شده‌اند. برای شرکت در دوره ANSYS WORKBENCH مقدماتی (اینجا) و برای شرکت در دوره آموزشی ANSYS WORKBENCH پیشرفته (اینجا) کلیک کنید.

    برخی دیگر از دانش‌پذیران و مهندسان حوزه طراحی مکانیکی علاقه‌مندند تحلیل مهندسی خود را به کمک نرم‌افزار و روش اجزای محدود (FEM) همچون آباکوس (ABAQUS) انجام دهند. مجتمع فنی تهران برای پاسخ به نیاز این دسته از دانش‌پذیران، دوره آباکوس را در دو سطح مقدماتی و پیشرفته ارائه می‌کند. برای شرکت در دوره آموزشی ABAQUS مقدماتی (اینجا) و برای شرکت در دوره آموزشی ABAQUS پیشرفته (اینجا) کلیک کنید.

 

دروس اصلی تبدیل انرژی

دیگر گرایش رایج و پرمتقاضی رشته مهندسی مکانیک، تبدیل انرژی است. در این گرایش مهندسان در تلاش هستند انرژی را از شکلی به شکل دیگر تبدیل کنند. برخی از نرم‌افزارهای عددی این گروه که بر مبنای دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) تهیه شده‌اند، در مجتمع فنی تهران به صورت دوره آموزشی تدوین و ارائه می‌شوند. یکی از پرکاربردترین نرم‌افزارهای این گروه فلوئنت (FLUENT) است که از آن برای تحلیل‌های سیال، انتقال حرارت و غیره استفاده می‌شود و در مجتمع فنی تهران این دوره در دو سطح برگزار می‌شود. برای شرکت در دوره آموزشی FLUENT مقدماتی (اینجا) و برای شرکت در دوره آموزشی FLUENT پیشرفته (اینجا) کلیک کنید.

در این گروه همچنین دوره تخصصی شبیه‌سازی پدیده‌های فیزیکی به کمک نرم‌افزار COMSOL Multiphysics تدوین شده است. این نرم‌افزار که یکی از نرم‌افزارهای تخصصی در شبیه‌سازی محسوب می‌شود، به دلیل توانایی شبیه‌سازی تمامی پدیده‌های فیزیکی (شامل شبیه‌سازی‌های حوزه مکانیک جامدات، مکانیک سیالات، تبدیل انرژی، برق، فیزیک، الکترومغناطیس و غیره) گزینه بسیار مناسبی برای آن دسته از مهندسان و متخصصانی است که با مسائل چندوجهی با تعداد پارامترهای تأثیرگذار بسیار روبه‌رو هستند. برای شرکت در دوره آموزشی شبیه‌سازی پدیده‌های فیزیکی به کمک نرم‌افزار COMSOL Multiphysics (اینجا) کلیک کنید.

در نرم‌افزارهای تحلیلی دینامیک سیالات محاسباتی (CFD)، یکی از پارامترهای مهم در صحت نتایج عددی، صحت مش‌بندی (شبکه محاسباتی) است. به دلیل اهمیت این موضوع، نرم‌افزارهای تخصصی به بازار عرضه شده‌اند که در تولید شبکه‌های محاسباتی به مهندسان و متخصصان کمک خواهند کرد و برخی از این نرم‌افزارها عبارت‌اند از Gambit FLUENT وICEM CFD. برای شرکت در دوره آموزشی تولید شبکه محاسباتی در دینامیک سیالات محاسباتی (اینجا) کلیک کنید.

یکی از نرم‌افزارهای قدرتمند در حوزه دینامیک سیالات محاسباتی ANSYS CFX است. این نرم‌افزار طیف وسیعی از مسائل دینامیک سیال را تحت پوشش قرار می‌دهد. استفاده از نرم‌افزار  CFXدر شبیه‌سازی سیستم‌های دوار، پمپ‌های گریز از مرکز، توربین‌ها و کمپرسورهای گریز از مرکز کاربرد بسیاری دارد. برای شرکت در دوره آموزشی نرم‌افزار CFX (اینجا) کلیک کنید.

همچنین دیگر نرم‌افزارهای حوزه تحلیل دینامیک سیال OpenFOAM است. این نرم‌افزار که یک حلگر عددی بر پایه زبان C++ است، به مهندسان امکان کدنویسی را در یک فضای متن باز می‌دهد. این نرم‌افزار امکان ویرایش حلگرهای عددی را نیز فراهم می‌آورد. برای شرکت در دوره آموزشی تحلیل CFD با کد متن باز OpenFOAM (اینجا) کلیک کنید.