- یکشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۰
تأثیرات آموزش آنلاین بر کودکان ونوجوانان در دوران همهگیری ویروس کوید ۱۹- قسمت دوم
تأثیرات آموزش آنلاین بر کودکان ونوجوانان در دوران همهگیری ویروس کوید ۱۹- قسمت
دوم
در قسمت اول این مقاله در مورد مزایای آموزش آنلاین صحبت شد ، در این مقاله به معایب این آموزش و نتیجه گیری آن می پردازیم . امید است که این مقاله در جهت استفاده درست از آموزش آنلاین، موثر باشد.
هدف از این مطالعه، توصیف رویکردهای آموزش آنلاین است که در شهر دماک (Demak) اندونزی در دوران همهگیری ویروس کرونا مورد استفاده قرار گرفتند و همچنین توصیف تأثیر آموزش آنلاین بر معلمان، دانشآموزان و والدین آنها. این پژوهش یک مطالعه موردی و کیفی است. شرکتکنندگان در این پژوهش معلمان، دانشآموزان و والدین آنها از کلاسهای اول تا پنجم در مؤسسه آموزشی SDN Cabean 3 در شهر دماک هستند. دادهها از طریق پرسشنامههای عمومی، مصاحبه و مراجعه به اسناد رسمی جمعآوری شدهاند. این دادهها با استفاده از روشهای کاهش داده، نمایش داده و اعلام نتیجه، تجزیه و تحلیل شدهاند.
از جمله معایب آموزش آنلاین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. نبود ارتباط مستقیم بین معلمان و دانشآموزان
2. کنار گذاشتن تأثیرات روانی-حرکتی یا اجتماعی از روند یادگیری
3. تأکید بر آموزش بهجای تربیت
4. نیاز به افزایش آگاهی مربیان و معلمان در مورد رویکردهای آموزش رایانهای و الکترونیکی
5. دانشآموزانی که چندان مشتاق یادگیری نیستند در این نوع آموزش تقریباً همیشه با مشکل مواجه شوند.
6. اتصال اینترنتی در هر مکانی وجود ندارد.
7. همه نمیدانند چگونه با اینترنت کار کنند.
8. کمبود نیروهای آموزشدیده در حوزه زبانهای برنامهنویسی
نتایج این پژوهش به شرح زیر هستند:
· پیادهسازی آموزش آنلاین: آمادگی برای یادگیری
در برنامهریزی آموزش آنلاین میتوان به این نتیجه رسید که با اینکه لزوم آموزش آنلاین بهطور ناگهانی مطرح شد اما همچنان به مرحله اجرا درآمد. معلمان باید دانشآموزان و والدین را برای این نوع از آموزش آماده کنند و برای این کار باید اطلاعات لازم را پیش از شروع آموزش در اختیار آنها قرار دهند.
سپس قدم بعدی ایجاد یک گروه مجازی برای هر کلاس است. معلمان همچنین باید برنامه ویژهای برای آموزش آنلاین تنظیم کنند و این برنامه را از طریق گروه مجازی به دانشآموزان منتقل کنند.
· پیادهسازی آموزش آنلاین: فرایند یادگیری
همه معلمان برنامه آموزش آنلاین را از طریق گروه ها یا پلتفرم های مجازی پیش میبرند. ضمناً آنها باید ابزارها و امکانات لازم برای آموزش آنلاین را در اختیار داشته باشند. همه معلمان از ابرازهایی مانند لپتاپ، تلفن همراه و سهمیه ترافیک اینترنت بهعنوان ابزارهای اصلی آموزش آنلاین استفاده میکنند.
به علاوه معلمان باید محتواهای آموزشی را بر اساس کتابهای درسی موجود تهیه کنند. برخی معلمان برای دانشآموزان کلاسهای پایینتر تکلیف تعیین میکنند. برای دانشآموزان کلاسهای بالاتر فرایند ارائه مطالب آموزشی متنوعتر است تا به این وسیله دانشآموزان را به مشارکت بیشتر در روند آموزش آنلاین ترغیب کنند.
· پیادهسازی آموزش آنلاین: ارزیابی آموزش
ارزیابی آموزش از سه جنبه صورت میگیرد: رفتار، دانش و مهارت. برای ارزیابی رفتاری اغلب به میزان فعالیت دانشآموز در گروه مجازی در هنگام برگزاری کلاس و فرستادن بهموقع تکالیف توجه میشود. برای ارزیابی دانش وی، تکالیفی را که مرتبط با موضوعات ارائهشده انجام داده است مورد بررسی قرار میدهند. برای ارزیابی مهارت وی، به کارهای عملی وی توجه میشود، مانند نقاشیهای وی در کلاس هنر.
نتایج این پژوهش عبارتاند از:
1. کاربرد فناوریهای آموزش از راه دور در مؤسسه آموزشی SDN Cabean 3 شهر دماک شامل سه مرحله آمادهسازی، برنامهریزی خاص برای هر کلاس و ارزیابی یادگیری از طریق گروه مجازی است.
2. تأثیرات مثبت آموزش آنلاین، کسب تجربیات جدید در کار با فناوری، افزایش ظرفیت تعامل با فناوری و زمانهای انعطافپذیرتر است.
3. تأثیرات منفی آموزش آنلاین، سهمیه محدود ترافیک اینترنت، سیگنال اینترنتی ضعیف، نبود مهارتهای لازم برای کار با فناوریهای مدرن و دستیابی ناقص به اهداف برنامه آموزشی است.
4. آموزش آنلاین بر دانشآموزان، معلمان و والدین آنها تأثیر قابل توجهی گذاشته است و دلیلش این است آموزش آنلاین بخشی مدرن و ضروری از آموزش در دنیای امروز است.
منبع: کنفرانس بینالمللی دانشگاهی با موضوع سواد و ایدههای نو، ۲۰۲۱
5. Academic International Conference on Literacy and Novelty, Volume 2021
نویسنده مسئول:
6. Slamet Utomo, slamet.utomo@umk.ac.id, University of Muria Kudus, Indonesia
مترجم: بهناز دهکردی