جستجو برای "{{term}}"
جستجو برای "{{term}}" نتیجه ای نداشت.
پیشنهاد می شود:
  • از املای صحیح کلمات مطمئن شوید.
  • از کلمات کمتری استفاده کنید.
  • فقط کلمه کلیدی عبارت مورد نظر خود را جستجو کنید.
{{count()}} نتیجه پیدا شد. برای دیدن نتایج روی دکمه های زیر کلیک کنید!
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دپارتمان ها، اخبار، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، اخبار، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، اخبار، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، اخبار، مقالات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}

دوره تربیت مدرس زبان انگلیسی | آموزش مدرسی با رویکرد عملی

آشنایی با دوره تربیت مدرس

دوره تربیت مدرس یکی از دوره‌های بسیار جذاب در حوزه آموزش زبان است. کسانی که به تدریس زبان انگلیسی علاقه‌مند هستند در دوره‌های تربیت مدرس زبان شرکت می‌کنند. دوره‌های تربیت مدرس به TTC معروف هستند که مخفف عبارت Teacher Training Course است.

دوره تربیت مدرس زبان یا TTC بیش از پنجاه سال در ایران قدمت دارد و مؤسسات قدیمی آموزش مدرس زبان مانند شکوه، سیمین و کانون همیشه دوره‌های تربیت مدرس را تحت عنوان TTC ارائه می‌دانند. هم‌اکنون نیز در بسیاری از مؤسسات آموزش زبان، برای تربیت مدرس زبان دوره‌های TTC برگزار می‌شوند. عبارت TTC یک عبارت عام برای اشاره به همه دوره‌های تربیت مدرس است که به آموزش و تربیت مدرس زبان انگلیسی مشغول هستند.

دوره تخصصی تربیت مدرس زبان انگلیسی

چگونه می‌توانید با دوره تربیت مدرس زبان وارد بازار کار شوید؟

اغلب کسانی که به آموزش زبان انگلیسی مشغول هستند، یکی از اهداف خود را برای این کار تبدیل شدن به مدرس زبان می‌دانند. آنها به دلیل تأثیرات مثبتی که از مدرسان یا حوزه زبان انگلیسی می‌گیرند، به این حرفه علاقه‌مند می‌شوند. این افراد گاه خود در حرفه‌های مهندسی، پزشکی و غیره مشغول به کار هستند اما دوست دارند در دوره‌های تربیت مدرس زبان شرکت کنند و این مهارت را فرا بگیرند.

انگیزه این افراد برای شرکت در دوره‌های تربیت مدرس زبان بسیار متنوع است. برخی افراد دوست دارند که اوقاتی از روز خود را با دانش‌پذیران جوان بگذرانند و از آنها انرژی بگیرند. برخی به این دلیل به سمت دوره‌های آموزش زبان می‌آیند که می‌خواهند از طریق آموزش زبان، مهارت زبان انگلیسی خود را حفظ کنند. برخی نیز اساساً به تدریس یا به‌طور خاص به تدریس زبان انگلیسی علاقه‌مند هستند و می‌خواهند از طریق دوره آموزش مدرس زبان، توانایی تدریس را در خود تقویت کنند. به همین دلیل علاقه‌مندان دوره‌های آموزش مدرس زبان در مؤسسات مختلف آموزشی، پس‌زمینه‌های متنوع و انگیزه‌های مختلفی برای شرکت در این دوره‌ها دارند.

از سوی دیگر، همیشه به مدرس زبان انگلیسی ماهر نیاز است. هم در ایران و هم در سایر کشورهایی که زبان اصلی آنها انگلیسی نیست، مانند چین و ترکیه، تقاضا برای معلمان زبان همواره زیاد است. این بدان دلیل است که هم در بخش خصوصی و هم در بخش دولتی، کسانی که بتوانند زبان انگلیسی را به‌خوبی تدریس کنند، کمتر یافت می‌شوند. در برخی از کشورهایی که جمعیت زیادی دارند و سطح دانش زبان انگلیسی در آنها محدود است، این نیاز بیشتر حس می‌شود.

بسیاری از کسانی که در دوره‌های تربیت مدرس زبان شرکت می‌کنند، به این امر واقف هستند که تقاضا برای مدرس زبان همیشه بالاست. آنها سعی می‌کنند در دوره‌های تربیت مدرس زبان انگلیسی یا همان TTC شرکت کرده و مدرک مربوطه را دریافت کنند. آنها می‌توانند از این مدرک در داخل یا خارج از ایران استفاده کرده و از طریق آن درآمدزایی کنند. مدارس و مهدکودک‌های دوزبانه، مدارس غیرانتفاعی و آموزشگاه‌های زبان بازار کار بزرگی را برای مدرسان زبان فراهم کرده‌اند.

همچنین پلتفرم‌های آنلاینی وجود دارند که مدرسان زبان می‌توانند از طریق آنها به کار مشغول شوند. کسانی که در دوره‌های آموزش مدرس زبان شرکت کرده‌اند و مدارک TTC را دارا هستند، در این وب‌سایت‌ها ثبت‌نام می‌کنند و در واقع به استخدام آن پلتفرم‌ها در می‌آیند. آنها پس از ارائه مدرک خود و همچنین پس از طی مراحل ابتدایی، مانند آزمون و مصاحبه عملی، در صورتی که مهارت‌ و دانش عملی آنها برای تدریس زبان انگلیسی اثبات شود، می‌توانند از طریق این پلتفرم‌ها مشغول به تدریس شوند. این پلتفرم‌ها اغلب درصدی از درآمد را برای خود بر می‌دارند و درصدی را نیز به مدرس زبان می‌دهند.

دوره های تربیت مدرس TTC

انواع دوره تربیت مدرس زبان انگلیسی

دوره‌های TTC یا دوره‌های تربیت مدرس زبان انگلیسی، انواع گوناگونی دارند. برخی از آنها مخصوص آموزش زبان انگلیسی به کودکان هستند و برخی مخصوص آموزش به بزرگسالان هستند. همچنین برخی از این دوره‌ها مخصوص آمادگی برای امتحان آیلتس هستند. در مجتمع فنی تهران به‌طور خاص سه دوره تربیت مدرس زبان انگلیسی ارائه می‌شود که این مباحث را پوشش را می‌دهند:

  • دوره تربیت مدرس زبان کودکان و نوجوانان یا TEYLT که مخفف عبارت Teaching English to Young Learners and Teenagers است.
  • دوره تربیت مدرس زبان انگلیسی برای بزرگسالان یا TESOL
  • دوره تربیت مدرس زبان آیلتس

در ساختار استاندارد و جهانی دوره‌های آموزش مدرس زبان انگلیسی TESOL چند نکته در مورد هر دوره حائز اهمیت است:

  • مدت دوره تربیت مدرس زبان
  • سرفصل‌های دوره تربیت مدرس زبان
  • ساختار دوره تربیت مدرس زبان

اکثر دوره‌های TESOL که در ایران برگزار می‌شوند، کوتاه‌مدت هستند و در آنها به تقویت مهارت‌های عملی دانش‌پذیران توجه کافی نمی‌شود. در اغلب این دوره‌ها تمرینات کافی ارائه نمی‌شوند و نظارت و بازخورد کافی در مورد فعالیت‌های دانش‌پذیران انجام نمی‌شود. به همین دلیل آنها پس از طی دوره آموزش مدرس زبان، تسلط و اعتماد به نفس کافی را برای تدریس زبان انگلیسی ندارند.

آشنایی با راهکارهای نوآورانه در تدریس زبان در دوره تربیت مدرس TESOL

همان‌طور که گفتیم، عبارتی که در ایران برای اشاره به دوره‌ تربیت مدرس زبان بسیار رایج است، عبارت TTC است. اما در کشورهای پیشرفته، عبارت TTC یک عبارت عام محسوب می‌شود که به انواع تخصصی مختلفی تقسیم می‌شود. در کشورهای انگلیس، کانادا، آمریکا، استرالیا و نیوزلند که زبان اصلی آنها انگلیسی است، انواع مختلفی از TTC وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آنها TESOL است.

 TESOL مخفف عبارت Teaching English to Speakers of Other Languages است. TESOL یکی از استاندارهای اصلی TTC محسوب می‌شود. در ایران نیز مؤسسات فراوانی وجود دارند که به تربیت مدرس زبان بر اساس استاندارد TESOL مشغول هستند. مجتمع فنی تهران یکی از نخستین مؤسساتی است که برگزاری دوره‌های TESOL را در ایران آغاز کرده است.

کسانی که می‌خواهند در دوره تربیت مدرس زبان TESOL شرکت کنند، باید دانش زبان نسبتاً خوبی داشته باشند. آنها باید در حد C1 یا پیشرفته در چارت اروپایی یا معادل نمره ۶.۵ در مرجع آیلتس، مهارت زبان انگلیسی داشته باشند. داوطلبان دوره تربیت مدرس زبان TESOL در مجتمع فنی تهران یا باید مدارک بین‌ المللی تافل یا آیلتس ارائه دهند که مشخص‌کننده سطح پیشرفته دانش زبان آنها باشد، یا باید در مصاحبه مجتمع فنی تهران شرکت کنند تا این مهارت آنها ارزیابی شود.

بسیاری از کسانی که در دوره‌های تربیت مدرس زبان TESOL شرکت می‌کنند، پیشاپیش مدرس زبان هستند یا در رشته‌های مربوط به زبان انگلیسی تحصیل کرده‌اند، اما آنها به دلیل اعتبار بین‌المللی مدرک TESOL و بازار کار جهانی این رشته، می‌خواهند که این مدرک را نیز داشته باشند. 

در مجتمع فنی تهران دوره‌های آموزش تربیت زبان انگلیسی TESOL با استاندارهای روز دنیا برگزار می‌شود. مدرکی که برای این دوره‌ها به دانش‌پذیران ارائه می‌شود، مدرک مجتمع فنی تهران است که ترجمه رسمی می‌شود و به تأیید وزارت دادگستری و وزارت امور خارجه می‌رسد. همچنین ریزنمرات دانش‌پذیران نیز به آنها ارائه می‌شود. مدت زمان این دوره ۱۸۰ ساعت است که در آن از روش‌های آموزشی پیشرفته استفاده می‌شود. مدرسان دوره‌های تربیت مدرس زبان در مجتمع فنی تهران بسیار کارآزموده بوده و در همه مراحل در کنار دانش‌پذیران هستند و آنها را راهنمایی می‌کنند.

همچنین مجتمع فنی تهران به دانش‌پذیرانی که با موفقیت مدرک TESOL خود را دریافت می‌کنند، مشاوره‌های لازم را برای ورود به بازار کار تدریس زبان انگلیسی ارائه می‌دهد. همچنین این مؤسسه از میان دانش‌پذیران برتر دوره‌های تربیت مدرس زبان، مدرس استخدام می‌کند و آنها می‌توانند پس از پایان دوره، در همین مجتمع مشغول به کار شوند.

در دوره‌های TESOL مجتمع فنی تهران به هر سه بخش مدت زمان، سرفصل و ساختار دوره آموزش مدرس زبان به‌خوبی توجه شده است. این دوره‌ها از سه بخش اصلی تشکیل شده‌اند:

  • بخش نظری یا Input که حدود ۵۰ ساعت است و در آن روش‌های تدریس مهارت‌ و سیستم‌های زبانی، تکنیک‌های مدیریت کلاس، روش‌های اصلاح غلط‌های دانش‌پذیران، روش نوشتن طرح درس برای چهار مهارت‌ آموزش داده میشود.
  • بخش مطالعه زمینه‌ای و تمرین نوشتاری یا Background Study and Assignment Writing که یک فایل مطالعه  موردی است و دانش‌پذیران دوره آموزش مدرس زبان، باید در طول سه‌ ماه دوره آن را مطالعه کنند و به پرسش‌هایی که در پایان هر فصل آمده‌اند پاسخ دهند. مدرسان دوره تربیت مدرس زبان به این پاسخ‌های نوشتاری دانش‌پذیران نمره می‌دهند. برای این بخش نیز ۶۰ ساعت در نظر گرفته شده است. این بخش شامل 13 فصل و 24 سوال مطالعه موردی   (case study)با موضوعات زیر می باشد:  تفاوت بین یادگیری L1 و L2، ویژگی های یادگیرنده، نیازهای یادگیرنده، انگیزه، نقش خطا، دستور زبان، واژگان، تلفظ، کاربردهای زبانی، خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن.

دوره تربیت مدرس زبان انگلیسی TTC

  • بخش عملی یا Practicum که برای آن ۷۰ ساعت در نظر گرفته شده است، مهم‌ترین بخش دوره است که ۷۵ درصد نمره قبولی دانش‌پذیران را تشکیل می‌دهداین بخش شامل انواع مختلفی از تمرین مهارت های عملی است که انتظار می رود شرکت کنندگان در پایان دوره بتوانند به صورت حرفه ای فراگیرند. این بخش شامل موارد زیر می شود:
    الف) مشاهده یا آبزرو کلاس های زبانی که توسط مدرسان با تجربه در حال تدریس است و ارائه گزارش مشاهده به مدرسان دوره تیسول
    ب) تمرین طراحی درس و تدوین و گردآوری متریال های آموزشی
    ج) انجام تدریس یا دمو در حضور مدرسان به همراه دریافت بازخوردهای حرفه ای و سازنده
    د) مشاهده یا آبزرو نحوه تدریس هم کلاس ها
    ه) پروژه لرنر پروفایل (learner profile): در این پروژه عملی، شرکت کننده باید نسبت به انتخاب یک زبان آموز بزرگسال، تعیین سطح کتبی و شفاهی وی، مشخص نمودن خطاها و نقاط ضعف وی، آنالیز خطاها، تدریس 10 جلسه به وی در جهت برطرف نمودن خطاها، و نهایتا  نگارش مقاله 750 لغتی این پروژه اقدام نماید.

پرسش‌های متداول

چه کسانی می‌توانند در دوره تربیت مدرس زبان TESOL شرکت کنند؟

کسانی که می‌خواهند در دوره تربیت مدرس زبان TESOL شرکت کنند، باید دانش زبان نسبتاً خوبی داشته باشند. آنها باید در حد C1 یا پیشرفته در چارت اروپایی یا معادل نمره ۶.۵ در مرجع آیلتس، مهارت زبان انگلیسی داشته باشند. داوطلبان دوره تربیت مدرس زبان TESOL در مجتمع فنی تهران یا باید مدارک بین‌ المللی تافل یا آیلتس ادائه دهند که مشخص‌کننده سطح پیشرفته دانش زبان آنها باشد، یا باید در مصاحبه مجتمع فنی تهران شرکت کنند تا این مهارت آنها ارزیابی شود.

انواع دوره‌های تربیت مدرس در مجتمع فنی تهران کدام‌اند؟

  • دوره تربیت مدرس زبان کودکان و نوجوانان یا TEYLT که مخفف عبارت Teaching English to Young Learners and Teenagers است.
  • دوره تربیت مدرس زبان انگلیسی برای بزرگسالان یا TESOL
  • دوره تربیت مدرس زبان آیلتس

خصوصیات دوره تربیت مدرس زبان انگلیسی TESOL در مجتمع فنی تهران کدام‌اند؟

در مجتمع فنی تهران دوره‌های آموزش تربیت زبان انگلیسی TESOL با استاندارهای روز دنیا برگزار می‌شود. مدرکی که برای این دوره‌ها به دانش‌پذیران ارائه می‌شود، مدرک مجتمع فنی تهران است که ترجمه رسمی می‌شود و به تأیید وزارت دادگستری و وزارت امور خارجه می‌رسد. همچنین ریزنمرات دانش‌پذیران نیز به آنها ارائه می‌شود. مدت زمان این دوره ۱۸۰ ساعت است که در آن از روش‌های آموزشی پیشرفته استفاده می‌شود. مدرسان دوره‌های تربیت مدرس زبان در مجتمع فنی تهران بسیار کارآزموده هستند و در همه مراحل در کنار دانش‌پذیران هستند و آنها را راهنمایی می‌کنند. این دوره شامل سه بخش نظری، مطالعه موردی و عملی است.

معرفی دوره های TEYLT و TESOL توسط اساتید دوره 

 

نظر دانش پذیران 

   

 

   

نتیجه گیری

امروزه اهمیت نیاز به یادگیری زبان انگلیسی در سطوح مختلف بر کسی پوشیده نیست. طبق مطالعات انجام شده، بیش از 1.5 میلیارد نفر در جهان در حال یادگیری زبان انگلیسی هستند و این تعداد بالای متقاضی، منجر به تقاضای قابل توجهی برای جذب و استخدام کسانی که می توانند زبان انگلیسی را آموزش دهند شده است. این رشد در افرادی که در حال یادگیری زبان انگلیسی هستند، شاید به دلیل افزایش بازار کسب و کار جهانی که در آن زبان انگلیسی رایج ترین زبان پذیرفته شده است نیز باشد.

به منظور تامین نیروی ماهرو مدرسین حرفه ای زبان انگلیسی، دوره هایی در سراسر دنیا طراحی و اجرا می شود. از مهمترین این دوره ها می توان به دوره های تیسول و سلتا اشاره نمود. این دوره ها به روش های مختلف آنلاین، بلندد و حضوری ودر سطوح مختلف (certificate, diploma)  با مدت های مختلف برگزار میشود ولی مهمترین نکته در اجرای این دوره ها، وجود بخش عملی در این دوره هاست.

کار کردن و سفر به خارج از کشور برای معلم هایی که مدارک معتبر تربیت مدرس نظیر تیسول و سلتا دارند بسیار ساده تر است. به بیان ساده تر، دسترسی به مشاغل در داخل و خارج از کشور برای شما آسان تر و بهتر خواهد بود. مدارک تربیت مدرس معتبر توسط اکثر مدارس زبان پذیرفته شده است و می تواند به شما کمک کند تا حرفه ای فوق العاده را برای خود دست و پا کنید. به عنوان مثال، شما می توانید انگلیسی را به عنوان یک زبان دوم در کانادا، ترکیه، چین و... تدریس کنید. چنین تجربه ای افق های شما را گسترش می دهد و زندگی شما را غنی می سازد.

مدارکی نظیر تیسول همچنین می تواند کار اخذ ویزا را برای شما برای کشور هایی که قصد مهاجرت به آنجا را دارید آسان تر کند. به علاوه، ممکن است شانس شما را برای تایید و کار در بستر های آموزشی آنلاین زبان نظیر Open English، VIPKID، PALFISH  افزایش دهد. اغلب این بستر ها به یک مدرک معتبر تربیت مدرس از جانب شما نیاز دارند و اگر شما بتوانید واجد شرایط آن ها باشید، قادر خواهید بود از راه دور تدریس کنید و شغلی پر از منفعت را داشته باشید.

مزیت دیگر این است که شما به صورت حرفه ای رشد خواهید کرد. دوره هایی مثل تیسول می تواند به بهبود مهارت های رهبری شما کمک کند و به شما آموزش می دهد تا بتوانید در ایجاد یک تجربه کلاس درس تعاملی موفق باشید.

دپارتمان زبان مجتمع فنی تهران با سال ها تجربه در ارائه دوره های تربیت مدرس و همکاری با ساز مان ها و موسات بین المللی، دوره های متعددی را در این حوزه بر گزار می کند.

1.       دوره تربیت مدرس TEYLT  (Teaching English to Young Learners and Teenagers)

       این دوره ویژه افرادیست که علاقمند به ورود به حوزه تدریس  انگلیسی به کودکان و نوجوانان هستند. دوره تیلت یک دوره جامع و حرفه ایست که از سال 1390 توسط دپارتمان زبان مجتمع فنی تهران طراحی و اجرا شده است. این دوره شامل بخش های مختلفی است که در نهایت، فارغ التحصیلان را قادر خواهد نمود تا بتوانند به گروه های سنی 5 الی 16 سال، زبان انگلیسی تدریس نمایند.

 2.       دوره تربیت مدرس TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages)

دوره تیسول ویژه افرادیست که علاقمند به تدریس انگلیسی به بزرگسالان هستند. افرادی که سابقه تدریس ندارند و یا سابقه کم در آموزش انگلیسی دارند می توانند در این دوره شرکت کنند. دوره تیسول از سال 1389 در دپارتمان زبان مجتمع فنی تهران برگزار شده است. تا پایان سال 1400 تعداد چهل دوره تیسول توسط دپارتمان زبان مجتمع فنی تهران برگزار شده است. بسیاری از فارغ التحصیلان این دوره در داخل و خارج از کشور در کشور هایی نظیر ترکیه، چین، ویتنام، استرالیا و ... مشغول به کار شده اند. این دوره شامل سه بخش می باشد. بخش اول، کلاس های آموزشی را تشکیل می دهد که حدود 45 ساعت از کل مدت دوره را به خود اختصاص می دهد. در این بخش، روش تدریس مهارت ها و ریز مهارت های زبانی، تکنیک های مدیریت کلاس، تکنیک های اصلاح غلط و شیوه های بازخورد دهی، طراحی درس و ... آموزش داده می شود. بخش دوم دوره تیسول شامل مطالعه محتوای دیجیتالی دوره و پاسخ دادن به سوالات در این فایل می باشد. پاسخ ها توسط ترینر ها ارزیابی می شوند. آخرین بخش دوره، انجام پروژه ها  فعالیت های عملیست. این فعالیت ها شامل مشاهده کلاس های اساتید با تجربه، نوشتن طرح درس، تمرین تدریس و انجام پروژه پروفایل زبان آموز می باشد.

3.       دوره تربیت مدرس IELTS

      این دوره، ویژه مدرسین با تجربه ایست که مدت قابل قبولی را به تدریس زبان انگلیسی عمومی مشغول بوده اند و هم از لحاظ سطح زبانی و هم از نظر تجربه کاری، آمادگی لازم جهت ورود به این دوره را دارند.