جستجو برای "{{term}}"
جستجو برای "{{term}}" نتیجه ای نداشت.
پیشنهاد می شود:
  • از املای صحیح کلمات مطمئن شوید.
  • از کلمات کمتری استفاده کنید.
  • فقط کلمه کلیدی عبارت مورد نظر خود را جستجو کنید.
{{count()}} نتیجه پیدا شد. برای دیدن نتایج روی دکمه های زیر کلیک کنید!
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دپارتمان ها، اخبار، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، اخبار، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، اخبار، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، اخبار، مقالات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}

مهندسی صنایع

 

 

گروه مهندسی صنایع

دروس این گروه در مجتمع فنی تهران، با تمرکز بر مهارت­ های شغلی و تخصصی زیر طراحی شده­ اند:

 

الف- اقتصاد مهندسی و ارزیابی طرح ­های صنعتی

همه ما می­دانیم که توسعه کشور در گرو اجرای پروژه­ های مختلف صنعتی و احداث کارخانجات و طرح­ های عمرانی گوناگون است. جذب سرمایه از سوی بانک­ ها، بورس، صاحبان سهام، سرمایه­ گذاری مستقیم خارجی، ... همگی در گرو توجیه ­پذیر بودن اجرای طرح از نظر اقتصادی است. اقتصاد مهندسی ابزاری است که در تصمیم­گیری به یاری سرمایه­ گذاران می­ آید تا میزان جذابیت سرمایه­ گذاری در یک پروژه خاص را ارزیابی نمایند. برای این منظور، سازمان گسترش صنایع ملل متحد و محصول (UNIDO) نرم­ افزاری تحت عنوان COMFAR III را ارائه نموده است تا امکان تهیه روش مند گزارشات توجیه اقتصادی طرح ­ها فراهم شود. نام این نرم­ افزار از عبارت COmputer Model for Feasibility Analysis and Reporting (مدل کامپیوتری برای تجزیه و تحلیل و گزارش گیری امکان سنجی) وام گرفته شده است.

جهت شرکت در دوره آموزشی ارزیابی اقتصادی پروژه­ ها با نرم­ افزار COMFAR III اینجا را کلیک کنید.

 

ب- نگهداری و تعمیرات

متصدیان واحدهای نگهداری و تعمیرات (نت) در شرکت­ های صنعتی و تولیدی در مرحله بهره­ برداری، فعالیت­های حیاتی و بسیار مهمی را انجام می­دهند. در یک جمله می­توان گفت که این افراد، مدیریت دارایی­ های فیزیکی سازمان (Physical Assets) را برعهده دارند، به عبارت بهتر تلاش می­کنند که عمر تجهیزات را افزایش دهند و عوامل کاهش زمان در دسترس بودن تجهیزات را رفع نمایند تا هزینه­ های سرمایه ای تولید و بهره ­وری سیستم تولید ارتقا یابد. برای این منظور طراحی استراتژی مناسب نت نظیر استراتژی تعمیرات دوره­ای، تعمیرات پیشگیرانه، تعمیرات مبتنی بر وضعیت، ... اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.

جهت شرکت در دوره آموزشی مبانی مهندسی نگهداری، تعمیرات و پایش وضعیت اینجا را کلیک کنید.

 

ج- مهندسی سیستم­ها

مهندسان صنایع و متخصصان مدیریت صنعتی تنها با درک عمیق مفهوم سیستم و خصوصیات سیستم­ها نظیر رفتارهای علیتی، دینامیک سیستم، فرایندها، ... قادر به اعمال تغییرات بنیادی و بهبود کارکرد و اثربخشی سازمان­ ها و فرایندها می­ باشند. به همین دلیل لازم است تا ابزارهایی در اختیار مهندسان قرار بگیرد از جمله نرم­ افزارهای متعددی که برای این منظور وجود دارند و قادرند با استفاده از اصول تحقیق در عملیات و برنامه­ ریزی خطی امکان چنین مطالعاتی را برای مهندسان فراهم می­کنند. برای شرکت در دوره آموزشی تحقیق در عملیات کاربردی به کمک نرم­ افزارهای GAMS، LINDO، LINGO و Expert Choice اینجا را کلیک کنید. همچنین نرم­ افزارهای مختلفی برای شبیه­ سازی رفتار سیستم­ها به منظور درک عوامل موثر بر رفتار آنها و نیز چگونگی تنظیم پارامترهای موثر بر آنها وجود دارد که برای علاقمندان این حوزه­ ها می­تواند بسیار کمک­رسان باشد. برای شرکت در دوره آموزشی شبیه­ سازی سیستم­ ها به کمک نرم ­افزارARENA و VENSIM اینجا را کلیک کنید.

 

د- مدیریت و کنترل عملیات تولید و زنجیره تامین

سیستم ­های تولید همیشه بخش ارزش­ آفرین واحدهای صنعتی هستند که بدلیل سرمایه ­بر بودن، ارتقای بهره­ وری در سیستم تولید مهمترین دغدغه مدیران سازمان­های تولیدی محسوب می­شود. اختصاص منابع مناسب، کافی، به موقع و در چارچوب امکانات موجود و رفع گلوگاه­ های تولید ناشی از مدیریت و برنامه ­ریزی موثر فرایندهای تولید نقش مهمی در ارتقای بهره ­وری در سازمان­های تولیدی خواهد داشت. برای این منظور توجه به سه عامل برای مدیران و سرپرستان واحدهای تولیدی بسیار اهمیت دارد: 

   گام یکم- برنامه­ ریزی دقیق و حساب­ شده و ایجاد هماهنگی خوب در بازه­ های زمانی مناسب برای کلیه اجزای سیستم تولید از جمله کارگاه ­های مختلف، امکانات نرم ­افزاری و سخت­ افزاری گوناگون و تخصیص منابع انسانی به تعداد کافی. برای این منظور شرکت در دوره آموزشی برنامه ­ریزی تولید توصیه می­شود. برای شرکت در این دوره اینجا را کلیک کنید.

   گام دوم- تامین مناسب کالا و مواد مصرفی که امکان تولید را فراهم می­ کند. برای این منظور لازم است یک زنجیره تولید کارآمد طراحی شود و با مدیریت صحیح عملیات لجستیک و سفارش­ گذاری، به پایدار ماندن فرایند تولید کمک نمود. برای شرکت در دوره آموزشی مدیریت زنجیره تامین اینجا را کلیک کنید.

   گام سوم- انبار مناسب کالا، مواد اولیه و محصولات نهایی نیز در ارتقای بهره­ وری بخش تولید بسیار موثر است. مدیریت فرایند گردش کار، طبقه­ بندی، چیدمان و کدگذاری و مسائل مرتبط با کنترل موجودی انبار از مهم­ترین فعالیت­ هایی است که لازم است مدیران و متخصصان این حوزه با آنها آشنا باشند و بصورت موثر و اثربخش در سازمان خود بکار بگیرند. برای شرکت در دوره آموزشی اصول انبارداری از دپارتمان مدیریت اینجا را کلیک کنید.

همچنین برای مدیریت بهتر عملیات تولید، شرکت در دوره ­های آموزشی مربوطه در دپارتمان مدیریت مانند مدیریت برون­ سپاری (اینجا)، مدیریت خدمات (اینجا) و قابلیت اطمینان و ارزیابی عملکرد در عملیات (اینجا) توصیه می­گردد. 

 

ه- کنترل کیفیت و تضمین مرغوبیت

مدیریت کیفیت محصولات و خدماتی که در یک شرکت/سازمان به مشتریان ارائه می­گردد همواره از دغدغه­ های مهم و اساسی برای مدیران آنهاست که عموما هزینه ­های پیدا و پنهان زیادی برای سازمان خواهد داشت. سال­هاست که دیگر در دنیای رقابت، قیمت و کاهش آن ناشی از مقیاس بالای تولید حرف اول را نمی­زند و مشتریان حاضرند بابت کیفیت، مرغوبیت و انطباق محصول/خدمات با خواسته­ های دقیق خودشان هزینه پرداخت نمایند. به همین منظور نظارت و پایش دائم کیفیت و تلاش برای بهبود مستمر آن از وظایف مهم سازمان­ها و شرکت های تجاری محسوب می­شود. برای ایمن منظور لازم است که:

اولا- از نظر فنی یک سیستم کنترل کیفیت طراحی شود تا از خروج محصول نامنطبق از خط تولید جلوگیری بعمل آید.

برای این منظور غالبا اندازه­ گیری و کنترل خطاهای ابعادی تولید و نیز انتخاب موثر ابزارها و تجهیزات اندازه­ گیری ابعادی در شرکت­ های قطعه ­سازی یک نیاز مبرم می­باشد. برای شرکت در دوره آموزشی تلورانس­ های ابعادی و هندسی اینجا را کلیک کنید. از سوی دیگر در سیستم­ های تولید انبوه و یا پیوسته بدون تحلیل­ های آماری و تدوین رویه­ های نمونه ­برداری (Sampling) و تحلیل­ های عاملی گوناگون امکان پذیر نیست. لذا علاقمندان به کنترل کیفیت در چنین صنایعی لازم است که به دانش آمار و بکارگیری نرم­ افزارهای رایج این حوزه، تسلط داشته باشند. برای شرکت در دوره آموزشی تحلیل­ های آماری داده ­ها و کنترل فرایند آماری به کمک نرم ­افزار MINITAB اینجا را کلیک کنید.

از آنجا که پایه و اساس هر نظام کنترل، اندازه­ گیری و نظارت است، لذا بهره گیری از ابزارهای دقیق و کارآمد اندازه ­گیری که طی یک برنامه منسجم و مناسب کالیبره می­ شوند و خطاها و عدم قطعیت­ های اندازه­ گیری آنها مورد ارزیابی دقیق قرار می­ گیرد، می­تواند زمینه­ ساز موفقیت در کنترل کیفیت محصولات/خدمات باشد. برای شرکت در دوره آموزشی کالیبراسیون عمومی اینجا را کلیک کنید. همچنین اگر در سازمان برای کنترل کیفیت محصولات از روش­های مختلف اندازه ­گیری آزمایشگاهی و تست­ های مختلف استفاده می­شود شرکت در دوره آموزشی تخمین قطعیت اندازه­ گیری بر اساس الزامات ISO 17025 اینجا توصیه می­شود.

نکته دیگری که لازم است به آن توجه شود آنست که همیشه گام نخست برای کاهش ضایعات تولید و بکارگیری موثر ابزارها و فرایندهای کنترل کیفیت، ایجاد یک محیط مناسب برای انجام فرایندهای تولید/خدمات است که در آن پنج موضوع ساماندهی مناسب امکانات اداری و فنی، نظافت و پاکیزگی محیط کار، نظم و ترتیب در اجرای امور، استانداردسازی عملیات و انضباط کاری که چون همگی آنها در زبان انگلیسی با حرف S شروع می­شوند، مجموع آنها را نظام 5S می­نامند، قابل پیاده ­سازی باشد. برای شرکت در دوره آموزشی نظام آراستگی محیط کار 5S اینجا را کلیک کنید.

ثانیا- تضمین مرغوبیت از طریق پیاده ­سازی یک سیستم مدیریت کیفیت کارآمد در سازمان پیگیری شود.

از زمان معرفی سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001 در سال 1974 تاکنون، سازمان­ های بسیار زیادی در سطح جهان دست به پیاده ­سازی توصیه ­های این استاندارد زده اند که نتیجه آن ارتقای چشم­گیر و تحول شگرف در نگرش کیفی و انطباق محصولات و خدمات سازمان­ ها با نیازها و خواسته­ های مشتریان­شان بوده است. این استاندارد توجه به هفت اصل "تمرکز بر مشتری"، "رهبری"، "مشارکت کارکنان"، "رویکرد فرآیندی"، "بهبود"، "تصمیم گیری مبتنی بر شواهد" و "مدیریت ارتباطات" را در کنار توجه ویژه به متدولوژی بهبود مستمر بر اساس چرخه دمینگ (PDCA) ، کلید دستیابی به تضمین مرغوبیت و ایجاد هماهنگی اثربخش میان بخش­های فنی، اداری و مدیریتی سازمان می­ داند. برای شرکت در دوره آموزشی مبانی، تشریح الزاملت و استقرار سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001:2015 اینجا را کلیک کنید.