- از املای صحیح کلمات مطمئن شوید.
- از کلمات کمتری استفاده کنید.
- فقط کلمه کلیدی عبارت مورد نظر خود را جستجو کنید.
{{item.title}}
{{item.title}}
{{item.title}}
{{item.title}}
{{item.title}}
آموزش کارگاه حسابرسی و دادرسی مالیاتی
دوره
آموزش دوره دادرسی مالیاتی و کارگاه حسابرسی
مالیات نوعی تعهد اجتماعی است که در ازای استفاده از امکانات و منابع کشور به افراد حقیقی و حقوقی با توجه به فعالیت شرکت تعلق میکند. افراد مختلف باید طبق قانون, مالیات مربوط به خود را پرداخت کنند و هر شرکتی موظف است ضمن پرداخت مالیات طبق جداول مالیاتی اسناد مالی و دفاتر قانونی خود را جهت حسابرسی مالیاتی در اختیار بازرسان مالیاتی قرار داد.
راهکارهای قانونی برای چالش های مالیاتی در دوره آموزش دادرسی مالیاتی
شیوه اجرای حسابرسی مالیاتی، دستورالعملهای حسابرسی مالیاتی و مواردی که هنگام حسابرسی مالیاتی بررسی میشوند، از جمله موضوعاتی هستند که حسابداران مدیران مالی و همه افرادی که مشمول قوانین مالیاتی میشوند باید به آنها اشراف کافی داشته باشند. در دوره آموزش دادرسی مالیاتی که در مجتمع فنی تهران ارائه میشود، دانشپذیران فرا میگیرند که چه اسنادی باید در اختیار حسابرسان مالی قرار بگیرند؛ بررسی گزارش حسابرسی مالیاتی موضوع ماده ۲۷۲ چگونه است و در صورت ارائه نکردن گزارش حسابرسی، مجازات مکلفین چگونه خواهد بود.
حسابرسی مالیاتی یا Tax Audit فرایند بررسی درستی اسناد و مدارک مالی و همچنین فرایند نظارت بر چگونگی رعایت قوانین و مقررات مالیاتی است. در این نوع حسابرسی، مالیات بر درآمد شرکتها و نحوه پرداخت آن مشخص میشود. در واقع فرایند حسابرسی مالیاتی، راستیآزمایی اسناد مالی و نظارت بر چگونگی رعایت مقررات و استاندارهاست. در این فرایند عوارض یا مالیات بر درآمد بنگاهها و نحوه محاسبه و پرداخت این عوارض مشخص میشود. برخی از مهمترین اهداف حسابرسی مالیاتی عبارتاند از:
- نظارت بر ورود و خروج وجوه نقدی و غیرنقدی به شرکتها
- رسیدگی به مالیات بر درآمد
- پیگیری معافیت مالیاتی
- محاسبه هزینههای قابل قبول مالیاتی و استهلاک
- محاسبه قراین و ضرایب مالیاتی
- محاسبه تشویقها و جرایم مالیاتی و ...
نکته بسیار مهم در مورد حسابرسی مالیاتی این است که باید در تاریخ مشخصی که قانون آن را تعیین کرده است انجام شود، وگرنه ممکن است اشخاص حقیقی و حقیقی به دلیل عدم رعایت بازه زمانی شخص مشمول جریمه شوند. بهطور کلی مالیاتهای تعیینشده توسط قانون عبارتاند از مالیاتهای مستقیم و غیرمستقیم که هر کدام دارای زیر مجموعه ی زیر می باشند:
- انواع مالیاتهای مستقیم
- مالیات بر درآمد
- مالیات بر دارایی
- انواع مالیاتهای غیرمستقیم
- مالیات بر صادرات و واردات
- مالیات بر مصرف
- مالیات بر ارزش افزوده
آموزش عملی دادرسی مالیاتی: اصول و تاکتیکهای حقوقی در زمینه مالیات
همانگونه که گفته شد مالیات یکی از منابع مالی تأمینکننده هزینههای دولت است و به همین دلیل باید به عنوان یک هزینه اجباری و قانونی پرداخت شود. به همین دلیل، حسابرسان رسمی در محاسبه و دریافت مالیات شرکتها و بنگاههای اقتصادی بسیار دقیق و سختگیرانه عمل میکنند. برای حسابرسی مالیاتی، حسابرسان نخست بررسی میکنند که دفاتر روزانه، کل و دارایی برای حسابرسی مالیاتی کافی هستند یا خیر. آنها حجم مبادلات و میزان حسابها را بررسی میکنند و شفافیت دفاتر مختلف شرکتها را مورد بررسی قرار میدهند. آنها پس از تعیین نحوه حسابرسی مالیاتی برای هر بنگاه خاص، تجزیه و تحلیلهای مربوطه را انجام میدهند و در نهایت گزارش حسابرسی مالیاتی را مینویسند. مرحله آخر تعیین هزینه و زمان حسابرسی است. سپس حسابرسان مالیاتی باید گزارش خود را به مدیریت شرکت ارائه کنند و مدیریت طی نامهای موافقت خود را با گزارش تنظیمشده اعلام میکند.
در دوره آموزش جامع حسابرسی مالیاتی و دادرسی مالیاتی، دانشپذیران با جزئیات این فرایند و ضرورتها و الزامات قانونی، جزیمهها و تخلفات این مسیر و همچنین شیوه احقاق حقوق شرکتهای متبوع خود آشنا میشوند. همانطور که از نام دوره آموزش حسابرسی و دادرسی مالیاتی شخص است، این دوره به دو مقوله مجزا میپردازد:
- حسابرسی مالیاتی
- دادرسی مالیاتی
با توجه به تغییرات قانون از تاریخ ۱/۱/۹۵ به بعد، فرایند حسابرسی مالیاتی دچار تغییرات گستردهای شده است. حسابدارانی که میخواهند از حقوق فعالان اقتصادی و کارفرمایان خود دفاع کنند، لازم است در مورد فرایند حسابرسی اشراف کامل داشته باشند.
با توجه به تعاریف حسابداری و حسابرسی، رسیدگی در حوزه مالیاتی را حسابرسی مالیاتی مینامند. سازمان مالیاتی باید براساس قوانین، آییننامهها و بخشنامهها، به پرونده فعالان اقتصادی رسیدگی کند. به همین دلیل حسابداران باید تسلط کامل داشته باشند که حسابرسان ارشد مالیاتی چگونه با اظهارنامههای مالیاتی فعالان اقتصادی برخورد میکنند و چگونه درآمد مشمول مالیات فعالان اقتصادی محاسبه میشود.
در دوره آموزش جامع دادرسی مالیاتی و حسابرسی مالیاتی به این مسائل پرداخته میشود و کارگاه آموزشی دادرسی مالیاتی مجتمع فنی تهران حسابداران را برای دفاع از حقوق کارفرمایان خود در حوزههای مرتبط با مالیات آماده میکند. در دوره حضوری یا آنلاین آیین دادرسی مالیاتی مهمترین آییننامهها و بخشنامهها، بهویژه آییننامه ۲۱۹ که در اصل مهمترین بخش از فرایند رسیدگی در سازمان مالیاتی است مورد بررسی قرار میگیرد. این آییننامه منتج به تعیین میزان درآمد مشمول مالیاتی میشود. همچنین در دوره آموزش دادرسی مالیاتی دستورالعملهایی مانند دستورالعمل ۵۲۲ که از مهمترین دستورالعملهای سازمان مالیاتی است بررسی میشود.
در مورد آموزش جامع دادرسی مالیاتی چند نکته حائز اهمیت است. اول اینکه دانشپذیران در پایان دوره آموزش جامع دادرسی مالیاتی تسلط کاملی نسبت به لایحهنویسی پیدا میکند. صاحبان دعوی از جمله خواهان و خوانده و هر کسی که نقشی در دادرسیهای مختلف از جمله دادرسی مالیاتی دارد، میتواند دفاعیات و دلایل خود را در قالب سندی به نام «لایحه دفاعیه» به دادگاه تقدیم کند. لایحهنویسی در همه مراجع دادگستری و غیردادگستری و مراجع قضایی و غیرقضایی مانند دیوان عدالت اداری کاربرد دارد. یکی از کارهای حسابداران یا وکلای مالیاتی شرکتها تنظیم لایحه حقوقی برای فعالان اقتصادی و کارفرمایان آنهاست.
پیشنیاز توانایی لایحهنویسی این است که حسابداران و وکلا به فرایند حسابرسی مالیاتی اشراف کاملی داشته باشند و بتوانند تشخیص دهند این فرایند بهدرستی انجام شده است یا خیر. به همین دلیل است که شرکتکنندگان در دوره حضوری آیین دادرسی مالیاتی باید به این مقوله تسلط کافی داشته باشند.
دومین موضوعی که در کارگاه آموزشی دادرسی مالیاتی مورد توجه قرار میگیرد، دادرسی مالیاتی است. متأسفانه در قوانین کشور ما، قانونی مجزا به عنوان قانون دادرسی مالیاتی وجود ندارد، بلکه قوانین متعدد و مختلفی وجود دارد که در آنها به این موضوع اشاره شده است. به همین دلیل لازم است از خلال قوانین مختلف، وظایف و حقوق افراد در مورد دادرسی مالیاتی استخراج و بررسی شوند و براساس آنها فرد به دنبال احقاق خود برود.
با توجه به این امر، در دوره آموزش دادرسی مالیاتی و حسابرسی مالیاتی بیشتر به اختلافات در حوزه مالیاتی و اینکه چه زمانی فعالان اقتصادی میتوانند در مقوله دادرسی ورود کنند توجه میشود. مراجعی که برای حل اختلاف مالیاتی فعالان اقتصادی و سازمان مالیاتی کشور وجود دارند، بهطور مفصل در دوره آموزش جامع دادرسی مالیاتی مورد بررسی قرار خواهند گرفت.همچنین نحوه برخورد مراجع با فعالان چگونه است و فرایند احقاق حقوق چطور انجام میشود.
در کارگاه آموزشی دادرسی مالیاتی و حسابرسی مالیاتی، این پرسش آخر یعنی نحوه احقاق حقوق فعالان اقتصادی، در غالب نحوه لایحهنویسی مطرح میشود. به طور خاص به نیازها و ضرورتهای لایحهنویسی میپردازیم و با مطالعات موردی و فعالیت عملی یک پرونده واقعی، مهارت دانشپذیران در لایحهنویسی را تقویت خواهیم کرد.
پیشنیازهای دوره آموزش جامع دادرسی مالیاتی
همه حسابداران و رؤسای حسابداری و مدیران مالی و همچنین همه فارغ التحصیلان دوره کارشناسی حسابداری و بالاتر میتوانند در این دوره شرکت کنند. همچنین همه کسانی که پیشتر کارگاه جامع حسابداری را در مجتمع فنی تهران یا در سایر مراکز معتبر گذرانده باشند، میتواند در دوره آموزش دادرسی مالیاتی ثبتنام کنند.
سرفصلهای آموزشی دوره حضوری آیین دادرسی مالیاتی
سرفصلهای دوره آموزش دادرسی مالیاتی عبارتاند از:
- تعاریف اولیه و انواع رویکرد حسابرسان مالیاتی
- انواع اوراق و ابلاغ مالیاتی
- مواعد قانونی ثبت اعتراض به اوراق مالیاتی
- مفاهیم اولیه دادرسی مالیاتی
- انواع مراجع دادرسی مالیاتی
- مراحل حل اختلاف مالیاتی
- اقدامات مؤثر در دادرسی مالیاتی
- نکات مهم در لوایح مالیاتی
- تنظیم لوایح مالیاتی
- لایحهنویسی
- کارگاه شبیهسازی جلسات دفاع مالیاتی در هیئت حل اختلاف مالیاتی
با گذراندن کارگاه آموزشی دادرسی مالیاتی چه مهارتهایی کسب میکنید؟
کسانی که دوره حضوری آیین دادرسی مالیاتی را با موفقیت پشت سر بگذارند، در مسائل زیر به شناخت کافی دست پیدا میکنند و بر فرایندهای زیر مسلط میشوند:
- فرآیند رسیدگی مالیاتی (شامل انواع حسابرسی مالیاتی، نحوه برخورد حسابرسان مالیاتی هنگام تعیین درآمد مشمول مالیات و غیره)
- انواع اوراق مالیاتی و نحوه ابلاغ آنها
- مراجع حل اختلاف مالیاتی
- چارچوب و مهمترین نکات در مورد لایحهنویسی مالیاتی
دوره آموزش جامع دادرسی مالیاتی به صورت حضوری برگزار میشود. این دوره در دپارتمان علوم مالی و حسابداری مجتمع فنی تهران و در گروه مالی و حسابداری این دپارتمان ارائه میشود. مدت این دوره ۱۸ ساعت است و حدود دو هفته به طول میانجامد. همه فعالان حوزه کسبوکار، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین همه صاحبان املاک و مستغلات میتوانند با گذراندن دوره آموزش دادرسی مالیاتی، از حقوق مالیاتی خود آگاه شده و از آنها دفاع کنند. همچنین همه مدیران و حسابداران میتوانند با مهارتهای جدید و بهروزی که در کارگاه آموزشی دادرسی مالیاتی به دست میآورند، وظایف شغلی خود را بهتر انجام دهند و در شغل خود پیشرفت کنند. سایر علاقهمندان به تکالیف و موضوعات قانونی نیز میتوانند در دوره آموزش دادرسی مالیاتی شرکت کرده و دانش خود را در این حوزه بالا ببرند.
پرسشهای متداول
چه کسانی میتوانند در دوره آموزش جامع دادرسی مالیاتی شرکت کنند؟
- همه فعالان حوزه کسبوکار، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی
- همه صاحبان املاک و مستغلات
- سایر علاقهمندان به تکالیف و موضوعات قانونی
دوره آموزش دادرسی مالیاتی چگونه میتواند به بهبود جایگاه شغلی حسابداران کمک کند؟
حسابداران بسیاری در بنگاهها و شرکتهای اقتصادی مختلف فعال هستند اما حسابدارانی از مزیت رقابتی نسبت به همکاران خود برخوردار هستند که علاوه بر علم حسابداری، بر علم مالیاتی نیز تسلط کافی داشته باشند و بتوانند فرایند حسابرسی و دادرسی مالیاتی را مدیریت کنند. به همین دلیل حسابدارانی که دوره حضوری آیین دادرسی مالیاتی را با موفقیت پشت سر بگذارند، میتوانند جایگاه شغلی خود را ارتقا داده و درآمدهای خود را افزایش دهند.
لایحهنویسی چیست و چه اهمیتی در فرایند دادرسی مالی دارد؟
صاحبان دعوا از جمله خواهان و خوانده و هر کسی که نقشی در دادرسیهای مختلف از جمله دادرسی مالیاتی دارد، میتواند دفاعیات و دلایل را در قالب سندی به نام لایحه دفاعیه به دادگاه تقدیم کند. لایحهنویسی در همه مراجع دادگستری و غیردادگستری و مراجع قضایی و غیرقضایی مانند دیوان عدالت اداری کاربرد دارد. یکی از کارهای حسابداران یا وکلای مالیاتی شرکتها تنظیم لایحه حقوقی برای فعالان اقتصادی و کارفرمایان آنهاست.
فرایند حسابرسی مالیاتی بهطور خلاصه چگونه است؟
برای حسابرسی مالیاتی، حسابرسان نخست بررسی میکنند که دفاتر روزانه، کل و دارایی برای حسابرسی مالیاتی کافی هستند یا خیر. آنها حجم مبادلات و میزان حسابها را بررسی میکنند و میزان شفافیت دفاتر مختلف شرکتها را مورد بررسی قرار میدهند. آنها پس از تعیین نحوه حسابرسی مالیاتی برای هر بنگاه خاص، تجزیه و تحلیلهای مربوطه را انجام میدهند و در نهایت گزارش حسابرسی مالیاتی را مینویسند. مرحله آخر تعیین هزینه و زمان حسابرسی است. سپس حسابرسان مالیاتی باید گزارش خود را به مدیریت شرکت ارائه کنند و مدیریت طی نامهای موافقت خود را با گزارش تنظیمشده اعلام میکند.
تمامی موارد فوق را به صورت کارگاهی و عملی با یک نمونه واقعی در کارگاه دادرسی و حسابرسی مالیاتی دپارتمان علوم مالی و حسابداری مجتمع فنی تهران آموزش خواهید دید و در پایان با همکاری واحد کارتلنت (واحد کاریابی مجازی مجتمع فنی تهران) جهت تحقق اهداف شغلی خود کنارتان خواهیم بود.
پیش نیاز ها
- حسابداران و روسای حسابداری و مدیران مالی، فارغ التحصیلان دوره کارشناسی حسابداری و بالاتر، فارغ التحصیلان کارگاه جامع حسابداری
سرفصل ها
- تعاریف اولیه و انواع رویکرد حسابرسان مالیاتی
- انواع اوراق و ابلاغ مالیاتی
- مواعد قانونی ثبت اعتراض به اوراق مالیاتی
- مفاهیم اولیه دادرسی مالیاتی
- انواع مراجع دادرسی مالیاتی
- مراحل حل اختلاف مالیاتی
- اقدامات موثر در دادرسی مالیاتی
- نکات مهم در لوایح مالیاتی
- تنظیم لوایح مالیاتی
- لایحه نویسی به همراه کارگاه شبیه سازی جلسات دفاع مالیاتی در هیات حل اختلاف مالیاتی
کسب توانایی ها
- شتاخت کافی نسبت به فرآیند رسیدگی مالیاتی ( انواع حسابرسی مالیاتی، نحوه برخورد حسابرسان مالیاتی جهت تعیین درآمد مشمول مالیات و ....)
- شناخت انواع اوراق مالیاتی و نحوه ابلاغ آنها
- شناخت کافی نسبت به مراجع حل اختلاف مالیاتی
- شناخت کافی نسبت به چارجوب مهمترین موضوعات لایحه نویسی مالیاتی
بازار کار
- کلیه فعالان در حوزه کسب و کار (اشخاص حقیقی و حقوقی)، صاحبان املاک و مستغلات و مدیران و حسابداران و سایر علاقمندان به تکالیف و موضوعات قانونی