- از املای صحیح کلمات مطمئن شوید.
- از کلمات کمتری استفاده کنید.
- فقط کلمه کلیدی عبارت مورد نظر خود را جستجو کنید.
{{item.title}}
{{item.title}}
{{item.title}}
{{item.title}}
{{item.title}}
آموزش قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
دوره
اهداف آموزشی:
آشنایی با قوانین و تکالیف جدید مالیاتی و ارتباط قانون پایانه های فروشگاهی با قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده
شکل جدید نحوه صدور صورتحسابهای فروش کالا و خدمات و نحوه تبادل اطلاعات بین مودیان مالیاتی و سازمان امور مالیاتی در سامانه مودیان
راهنمای جامع آموزش استفاده از سامانه مودیان و قانون پایانه های فروشگاهی
با توجه به اجرایی شدن قانون سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی، کلیه صاحبان کسبوکارها مکلف به رعایت قوانین و تکالیف این قانون هستند. از طرف دیگر، با توجه به جدید بودن این قانون و عدم اطلاعرسانی کافی در این حوزه، بسیاری از صاحبان مشاغل و کسبوکارها و همچنین افرادی که در حوزه مالی فعالیت میکنند، اطلاعات کافی در مورد این قانون و مراحل اجرائی آن را ندارند و از این رو تکالیف خود را بهدرستی نمیشناسند.
نیاز است همه صاحبان کسبوکار و مشاغل اطلاعات جامعی نسبت به این قانون داشته باشند، زیرا در صورت عدم رعایت قوانین و تکالیف مربوط به سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی، آنها با جریمههای سنگین مالیاتی مواجه میشوند. این جریمهها میتوانند فعالیتهای اقتصادی مشاغل و کسبوکارها را با چالشهای جدی مواجه کنند.
به همین دلیل در قانون سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی، شرح جامعی از قوانین و تکالیف مربوطه برای مودیان ارائه شده است تا صاحبان کسبوکار و فعالان حوزه مالی با تکالیف جدید خود آشنا شوند. دوره آموزش جامع سامانه مودیان در دپارتمان علوم مالی و حسابداری در مجتمع فنی تهران برگزار میشود. سطح این درس تخصصی است و در پایان این دوره به کسانی که آموزش سامانه مودیان صفر تا ۱۰۰ را با موقیت پشت سر گذاشته باشند، گواهینامه معتبر ارائه میشود. این کلاس به شکل حضوری یا آنلاین با توجه به درخواست برگزار میشود و مدت زمان آن هشت ساعت است.
مبتدی یا حرفهای: چگونه بهترین استفاده را سامانه مودیان مالیاتی ببرید؟
سامانه مودیان مالیاتی، یکی از مهمترین ابزارهای مالی و مالیاتی در کشور است که به تمامی اشخاص حقوقی و حقیقی امکان مدیریت امور مالیاتی خود را میدهد. از افراد مبتدی و استارتآپها گرفته تا افراد حرفهای و کسبوکارها، دسترسی به این سامانه اهمیت بسیاری دارد. در دوره آموزش جامع سامانه مودیان، در دپارتمان علوم مالی و حسابداری مجتمع فنی تهران ما به شما نکاتی ارائه خواهیم داد که کمک میکنند تا در بهکارگیری درست سامانه مودیان مالیاتی موفق شوید. آموزشهای آموزش سامانه مودیان صفر تا ۱۰۰ نیازهای شما را در این حوزه برطرف میکنند، بدون اینکه لازم باشد پیشتر در این حوزه تجربه داشته باشید. در دوره آموزش سامانه مودیان مهمترین مهارتهایی که کسب میکنید عبارتاند از:
- نحوه ساخت یک حساب کاربری
اولین گام برای شروع استفاده از سامانه مودیان مالیاتی، ساخت یک حساب کاربری است. برای مبتدیها این اقدام اساسی است. باید اطلاعات شخصی و مالی خود را در حساب کاربری خود وارد کنید. حرفهایها هم میتوانند اطلاعات خود را در این بخش بهروز کنند.
- آموزشهای مالیاتی
سامانه مودیان مالیاتی دارای منابع آموزشی بسیار است. به مبتدیها پیشنهاد میشود از این منابع آموزشی بهرهبرداری کنند تا اصول مالیاتی را متوجه شوند. حرفهایها هم میتوانند از آموزشهای پیشرفته آن استفاده کنند تا دانش خود را بهروز نگه دارند.
- ارسال اظهارنامه
یکی از بخشهای مهم در سامانه مودیان مالیاتی، ارسال اظهارنامه مالیاتی است. افراد باید با کمک آموزشها و راهنماییها اظهارنامه خود را تکمیل کنند.
- رعایت مهلتهای تعیینشده
یکی از نکات مهم در سامانه مودیان مالیاتی، رعایت مهلتهای تعیینشده است. لازم است که اظهارنامه و پرداخت مالیاتهای خود را در مهلتهای مقرر انجام دهید. تأخیر در این امر ممکن است باعث شود به شما جریمه تعلق بگیرد.
- مشاوره مالی
در صورتی که با مسائل مالیاتی دست و پنجه نرم میکنید یا نیاز به مشاوره دارید، میتوانید به مشاوران مالی و حسابداران ماهر مراجعه کنید. البته با گذراندن دوره آموزش سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی خودتان در این حوزه اطلاعات کافی را کسب میکنید اما مشاوران مالی خبره میتوانند به شما در مسائل پیچیدهتر راهنمایی کرده و مشکلات را حل کنند.
- پیگیری و بهروزرسانی
مالیاتی که پرداخت میکنید و اطلاعاتی که در سامانه مودیان مالیاتی وارد میکنید، باید بهروز باشند. پیگیری و بهروزرسانی منظم اطلاعات مالی از اهمیت بالایی برخوردار است.
- امنیت اطلاعات
امنیت اطلاعات مالی شما نیز همیشه از اهمیت بالایی برخوردار است. باید از اطلاعات شخصی و مالی خود را در سامانه مودیان مالیاتی بهخوبی حفظ کنید. از رمزهای عبور قوی استفاده کنید و از امکانات امنیتی سامانه بهره کافی را ببرید.
با گذراندن دوره آموزش جامع سامانه مودیان در دپارتمان علوم مالی و حسابداری مجتمع فنی تهران و آشنایی با شیوه رعایت نکات فوق، میتوانید از این سامانه که ابزاری قدرتمند برای مدیریت مالیات و امور مالیاتی در کشور است بهره ببرید.
آخرین تغییرات در سامانه مودیان و چگونگی آموزش آن
سامانه مودیان سامانهای است که هدف آن جمعآوری و یکپارچهسازی اطلاعات مربوط به مودیان مالیاتی است. پیشتر طبق قانون، تاریخهای معینی برای فراخوان اجرا اعلام میشد و شرکتها مشمول اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان باید بر اساس این تاریخها برای اجرای این قانون اقدام میکردند. اما با تصویب قانون تسهیل سامانه مودیان، فراخوانهای جدید به جای فراخوانهای قبلی قرار گرفتند که طبق آنها هر مؤدی مکلف است کارهای مشخصی را برای اتصال به سامانه مودیان و ارسال صورتحساب الکترونیکی در این سامانه انجام دهد.
سامانه مودیان مالیانی که در اصل جهت ارسال صورتحسابها الکترونیکی مودیان طراحی شده است، از طریق آدرس my.tax.gov.ir در دسترس مودیان قرار دارد. مدیریت این سامانه را سازمان امور مالیاتی کشور برعهده دارد. یکی از اهداف راهاندازی این سامانه، جلوگیری از فرار مالیاتی و حذف رسیدگی ممیزمحور است. طبق قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان که در آبان ماه ۱۳۹۸ تصویب شده است، هر فردی که مشمول مالیات است، موظف است در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کند و شناسه یکتای حافظه مالیاتی خود را بگیرد. به هر مودی مالیاتی در این سامانه یک کارپوشه اختصاص داده شده است که در واقع راه ارتباطی مودیان با سازمان امور مالیاتی کشور است. یکی از سرفصلهای اصلی دوره آموزش سامانه مودیان، نحوه اخذ شناسه یکتا و کار با کارپوشه است.
مشمولین مالیاتی باید صورتحسابهای الکترونیکی خود را براساس فراخوانهای قانون تسهیل تکالیف مودیان، در موعدهای مشخص به این سامانه ارسال کنند. همه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی ملزم به این کار هستند و عدم ثبتنام در سامانه مودیان یا عدم استفاده از پایانه فروشگاهی یا سایر مواردی که در بند ب ماده ۲۲ قانون آمدهاند، باعث میشود مبلغی به عنوان جریمه به شخص تعلق میگیرد. این جرائم با توجه به تورم سالیانه تغییر میکنند و رقم جدید توسط سازمان أمور مالیاتی اعلام میشود. همچنین با تصویب قانون تسهیل تکالیف مودیان، اختیار بخشیدن صد درصد جرایم ماده ۲۲ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان با رعایت ماده ۱۹۱ قانون مالیاتهای مستقیم، به سازمان امور مالیاتی واگذار شده است.
نکته مهم در مورد جریمههای مربوط به این قانون، آن است که عدم رعایت قوانین آن علاوه بر جریمههایی که ذکر کردیم، عواقبی نظیر محرومیت از اعمال معافیتهای مالیانی، نرخ صفر و مشوقهای قانون مالیاتهای مستقیم نیز برای مودیان در پی خواهد داشت. موارد تخلف که جریمه به آنها تعلق میگیرد عبارتاند از:
- عدم عضویت در سامانه مودیان
- عدم استفاده از پایانه فروشگاهی
- عدم استفاده از حافظه مالیاتی
- استفاده از حافظه مالیاتی دیگران برای خود
- استفاده از حافظه مالیاتی خود برای دیگران
- عدم اعلام شماره حسابهای بانکی واحد اقتصادی که گردش مالی در آن انجام میشود.
تسلط بر مالیات: نکات صفر تا 100 دوره آموزش سامانه مودیان
دوره آموزش سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی برای همه کسانی که در کشور صاحب کسبوکار هستند، همچنین همه مدیران مالی و حسابداران و سایر کسانی که در حوزه مالی فعالیت میکنند، دورهای بسیار مفید و آموزنده است. دوره آموزش جامع سامانه مودیان کمک میکند مودیان با حقوق و تکالیف خود آشنا شوند و بتوانند بهموقع وظایف خود را انجام دهند تا مشمول جریمههای سنگین مالیاتی نشوند.
در دوره آموزش سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی قوانین بهصورت کامل شرح داده میشوند و بعد از آن مراحل عملی نیز تشریح میشوند که عبارتاند از:
- نحوه دریافت گواهی مهر سازمانی
- نحوه دریافت شناسه یکتا
- نحوه دریافت شناسههای عمومی کالا و خدمات
- نحوه کار با سامانه مودیان
- نحوه ارسال و تأیید صورتحسابهای آنلاین
دانشپذیران پس از گذراندن دوره آموزش جامع سامانه مودیان، بهصورت کامل و اجرایی، با تکالیف و مقررات مربوط به سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی آشنا میشوند. آنها میتوانند پس از گذراندن دوره آموزش سامانه مودیان، بهعنوان کارشناس قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مشغول به کار شوند. آنها همچنین میتوانند با گذراندن دوره آموزش سامانه مودیان صفر تا ۱۰۰ به صاحبان کسبوکارها مشاوره بدهند و به این شیوه برای خود درآمدزایی کنند.
اهداف، پیشنیازهاو مهارتهای کسبشده در دوره آموزش سامانه مودیان صفر تا ۱۰۰
دوره جامع آموزش جامع سامانه مودیان اهداف زیر را دنبال میکند:
- آشنایی با قوانین و تکالیف جدید مالیاتی
- شناخت ارتباط قانون پایانههای فروشگاهی با قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده
- شناخت نحوه جدید صدور صورتحسابهای فروش کالا و خدمات
- شناخت نحوه تبادل اطلاعات بین مودیان مالیاتی و سازمان امور مالیاتی در سامانه مودیان
سرفصلهای دوره آموزش سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی عبارتاند از:
- تعاریف سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی
- فراخوانهای سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی
- تکالیف جدید مالیاتی
- ارتباط قانون سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی با قانون ارزش افزوده
- تشویقات و جرائم مالیاتی
- آشنایی با کارپوشه
دوره آموزش سامانه مودیان اگرچه مناسب کارشناسان مالی و حسابداری، رؤسای حسابداری، مدیران و مشاوران مالی و مالیاتی است، اما همه فعالان اقتصادی، خرده فروشان و واحدهای صنفی با مشاوره و راهنمایی کارشناسان متخصص دپارتمان علوم مالی و حسابداری مجتمع فنی تهران میتوانند در آن شرکت کنند.
مهارتی که دانشپذیران با گذارندن دوره آموزش سامانه مودیان صفر تا ۱۰۰ به دست میآورند، این است که قادر به صدور صورتحسابهای الکترونیکی اشخاص مشمول قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان میشوند و بر قوانین مربوطه تسلط خواهند بافت.
پرسشهای متداول
پیشنیاز دوره آموزش جامع سامانه مودیان چیست؟
دوره آموزش سامانه مودیان اگرچه مناسب کارشناسان مالی و حسابداری، رؤسای حسابداری، مدیران و مشاوران مالی و مالیاتی است، اما برای شرکت در آن با مشاوره تخصصی توسط دپارتمان علوم مالی و حسابداری مجتمع فنی تهرانو همه فعالان اقتصادی، خرده فروشان و واحدهای صنفی میتوانند در آن شرکت کنند.
مهارتهای اکتسابی در دوره آموزش سامانه مودیان صفر تا ۱۰۰ کداماند؟
افراد با گذراندن دوره سامانه مودیان میتوانند صورتحسابهای الکترونیکی اشخاص مشمول قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان را صادر کنند و در مورد این قانون به صاحبان کسبوکارها مشاوره بدهند. کسانی که دوره آموزش سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی را با موفقیت بگذرانند، بر قوانین مربوطه تسلط خواهند داشت.
چه کارهایی مربوط به سامانه مودیان باعث جریمه شدن شخص حقیقی یا حقوقی میشوند؟
- عدم عضویت در سامانه مودیان
- عدم استفاده از پایانه فروشگاهی
- عدم استفاده از حافظه مالیاتی
- استفاده از حافظه مالیاتی دیگران برای خود
- استفاده از حافظه مالیاتی خود برای دیگران
- عدم اعلام شماره حسابهای بانکی واحد اقتصادی که گردش مالی در آن انجام میشود.
چطور صورتحساب الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی ارسال کنیم؟
نحوه ارسال صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان، مهمترین کاری است که مودیان باید انجام دهند. این بخش را بهطور مفصل در دوره آموزش جامع سامانه مودیان تدریس میشود. پس از طی تمام مراحل شما آماده ارسال صورتحساب الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی میشوید. برای اینکه بتوانید صورتحساب خودتان را به سازمان ارسال کنید میتوانید از سه روش استفاده کنید:
- ارسال مستقیم توسط مؤدی (از طریق نرمافزار حسابداری)
- ارسال توسط شرکتهای معتمد
- ارسال توسط سامانههای دولتی
ثبتنام توکن سامانه مودیان چیست؟
پس از اینکه کد یکتای حافظه مالیاتی را دریافت کردید، باید به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنید. با ارائه این کد و مدارکی از جمله آگهی تأسیس و آگهی آخرین تغییرات شخص حقوقی، توکن سامانه مودیان به شما ارائه خواهد شد.
اشخاص مشمول قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان چه کسانی هستند؟
قانون در بند ج ماده یک این افراد را مشخص کرده است: «کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصلهای چهار و پنج باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۲/۳/۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول این قانون هستند. در این قانون هرگاه از واژه مؤدی استفاده میشود، مراد اشخاص مشمول است؛ مگر خلاف آن تصریح شده باشد.»
به بیان ساده مشمولین ثبتنام در سامانه مودیان شامل دو دسته هستند:
- مشاغل: همه اشخاصی که صاحب کسبوکار هستند و با نام خودشان فعالیت میکنند، یعنی شرکت یا مؤسسه ثبتشده ندارند.
- شرکتها: همه اشخاص حقوقی که شرکت یا مؤسسهای را ثبت کردهاند و کد اقتصادی یا شناسه ملی دریافت کردهاند.
مراحل ثبت نام در سامانه مودیان کداماند؟
- ثبتنام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده
- دریافت گواهی امضای الکترونیک
- دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی
- دریافت شناسه کالاها و خدمات
پیش نیاز ها
- این دوره مناسب کارشناسان مالی و حسابداری، روسای حسابداری، مدیران و مشاوران مالی و مالیاتی، فعالان اقتصادی، خرده فروشان و واحدهای صنفی می باشد.
سرفصل ها
- تعاریف
- فراخوان ها
- تکالیف جدید مالیاتی
- ارتباط با قانون ارزش افزوده
- تشویقات و جرائم مالیاتی
- آشنایی با کارپوشه
کسب توانایی ها
- دانشپذیران پس از گذراندن دوره قادر به صدور صورتحساب های الکترونیکی اشخاص مشمول قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان با تسلط به قوانین مربوطه خواهند بود.