- از املای صحیح کلمات مطمئن شوید.
- از کلمات کمتری استفاده کنید.
- فقط کلمه کلیدی عبارت مورد نظر خود را جستجو کنید.
{{item.title}}
{{item.title}}
{{item.title}}
{{item.title}}
{{item.title}}
آموزش تهیه نقشه های سازه با نرم افزار Revit structureRevit Structure
دوره
اگر شما از فعالین در رشته ساختمان و یا دانشجوی رشته های مهندسی بخصوص رشته های عمران، معماری و تاسیسات هستید احتمالا نام نرم افزار رویت به گوشتان خورده است. در اینجا می خواهیم با نرم افزار رویت استراکچر آشنا شویم.
رویت استراکچر یا همان Revit Structure یکی از شاخه های نرم افزار رویت می باشد که مخصوص تهیه نقشه های کارگاهی و اجرایی می باشد. نرم افزار رویت به سه شاخه رویت معماری، سازه و تاسیسات تقسیم می شود که Revit Structure یکی از بخش های این نرم افزار می باشد.
اگر بخواهیم به قابلیت های رویت استراکچر اشاره کنیم می توانیم بگوییم که رویت استراکچر یک ابزار قدرتمند برای مدلسازی دقیق اسکلت سازه اعم از تیر و ستون، اتصالات فلزی، میلگرد گذاری، فونداسیون، تیرچه، انواع سیستم های سقف، مهاربند ها، خرپاها و هر آنچیزی که شما در اسکلت یک سازه می بینید. پس از مدلسازی دقیق اسکلت ما هر اطلاعاتی از این مدل سه بعدی نیاز داشته باشیم در اختیار داریم . به عنوان مثال نقشه های کارگاهی و اجرایی سازه را در اختیار ما میگذارد و ما میتوانیم به راحتی با شیت بندی خروجی های اتوکد و یا پرینت خود را مستقیم از رویت دریافت کنیم.
یکی دیگر از قابلیت های بسیار خوب رویت استراکچر قابلیت متره پروژه یا همان Schedule Quantity می باشد. که شما میتوانید انواع خروجی های متره و بر آورد کار خود را از رویت دریافت نمایید. همچنین قابلیت هایی مانند کلش گیری و بررسی تداخلات در رویت یا همان Clash detection، مدلسازی همزمان چند نفر بر روی یک پروژه یا همان Work sharing، ایجاد برش های سه بعدی و دو بعدی به صورت خودکار و در کسری از ثانیه و بسیاری از قابلیت های دیگر.
در دوره آموزش رویت استراکچر در مجتمع فنی تهران ما به معرفی فرآیند بیم می پردازیم و پس از مقدمه ای بر حوزه بیم به تشریح این می پردازیم که چرا می بایست در پروژه های بزرگ به ناچار از فرایند بیم و مخصوصا نرم افزار رویت کمک بگیریم تا با بالاترین راندمان ممکن فرآیند پیاده سازی ساختمان را اجرا نماییم. در مرحله بعدی وارد نرم افزار رویت شده و به معرفی سه محیط Project، Family، massing می پردازیم. محیط project برای مدلسازی المان های رایج ساختمانی که در همه سازه ها مورد استفاده قرار میگیرند، می باشد. مانند تیر ، ستون ، فونداسیون، اتصالات، میلگرد، سقف، تیرچه، مهاربند، پله، درب و پنجره، بازشو ها و هر آنچیزی که در یک ساختمان قابل مشاهده می باشد. پس ما نیز ز این محیط شروع به آموزش می کنیم و ابتدا با ابزار های مشترک بین تمامی دیسیپلین ها (معماری، سازه، تاسیسات) آشنا می شویم.
در مرحله بعدی وارد محیط فمیلی شده و با ابزار های حجم سازی در این محیط آشنا می شویم و می آموزیم چطور یک فمیلی کاملا پارامتریک و استاندارد برای استفاده در محیط پروژه بسازیم و با انواع پارامتر ها و فرمول نویسی در رویت آشنا خواهیم شد. به این منظور با مدلسازی انواع پیچ و مهره، اتصالات فلزی خاص، سیستم های سقف ها، تیر و ستون سوله و .... کاملا این مبحث برای تمامی هنرجویان جا افتاده و در آن تبحر پیدا خواهید کرد. همچنین در این مرحله با انواع پارامتر ها مانند Family parameter ، share parameter، Project parameter ، Global parameter آشنا می شویم.
در مرحله بعد به طور کامل با ابزار های سر برگ های view و annotation آشنا می شویم تا بتوانیم انواع پنجره های دید مورد نیاز خود را بسازیم و تمامی نوشته های مورد نیاز، تگ گذاری، اندازه گذاری و دیتیلینگ مورد نیاز در پروژه را بر روی پلان ها و مقاطع پیاده سازی کرده و در شیت ها مورد استفاده قرار دهیم. همچنین در مرحله بعدی به سراغ متره و برآورد رفته و روش خروجی صحیح متره از احجام مدلسازی شده در رویت را آموزش می دهیم و یاد میگیریم که با چه روش هایی خروجی هایی کاملا صحیح و با گرفیک جذاب از متره خود بگیریم و همچنین به چه صورت قیمت های مورد نیاز خود جهت بر آورد را به نرم افزار وارد کنیم تا یک بر آورد صحیح نیز از پروژه داشته باشیم. در مرحله بعدی به سراغ روش های کلش گیری که یکی از اهداف اصلی استفاده از رویت و نرم افزار های خانواده بیم می باشد رفته و مقایسه ای در کلش گیری با رویت و نویس ورک خواهیم داشت. همچنین روش های collaborate و coordinate در پروژه های رویت آموزش داده شده تا دانشجویان بتوانند در پروژه های واقعی خود که این دو مورد جزء جدایی نا پذیری از پروژه می باشد، استفاده کرده و برای همکاری بین دیسیپلین های مختلف دچار مشکل نشوند.
همچنین مقدمه ای خواهیم داشت بر محیط برنامه نویسی داینامو و با نوشتن چند اسکریپت ساده کاربرد این محیط برنامه نویسی را بهتر بیان میکنیم. همانطور که میدانید امروزه Dynamo عضوی جدا ناپذیر از پروژه های بیم بخصوص رویت شده است و کاربرانی در این حوزه موفق هستند که مبانی داینامو را خوب درک کرده باشند و بتوانن در این محیط به برنامه نویسی ویژوال بپردازند.
پیش نیاز ها
- به جهت مدلسازی در رویت شما نیاز به پیش نیاز خاصی نخواهید داشت ولی بهتر است درک صحیحی از اسکلت یک سازه و همچنین یک دید کلی نسبت به اجرای ساختمان داشته باشید و بخش های مختلف یک سازه مانند تیر و ستون و انواع اتصالات را بشناسید. هر چه شما در زمینه اجرای ساختمان و شناختن المان های یک سازه تبحر بیشتری داشته باشید، در زمان مدلسازی نیز درک بهتری از مراحل مدلسازی خواهید داشت.
سرفصل ها
- مقدمه ای بر BIM
- معرفی نرم افزار Revit Structure
- شروع کار با Revit Structure
- مقدمات ترسیم موضوعات
- مدلسازی دیوار سازه¬ای
- مدلسازی ستون
- معرفی ابزار های ویرایشی
- ابزار های Status Bar
- مدلسازی تیر
- وارد کردن نقشه از اتوکد
- مدلسازی فونداسیون
- مدلسازی دال بتنی
- معرفی انواع بازشو
- مدلسازی تیرچه
- مدلسازی مهاربند، خرپا، پله و رمپ
- مدلسازی در محیط Family
- مدلسازی میلگرد
- مدلسازی اتصالات فولادی
- تعریف مصالح
- اندازه گذاری و حاشیه نویسی
- ابزارهای ترسیم جزئیات
- متره پروژه
- شیت بندی پروژه
کسب توانایی ها
- آشنایی با تکنولوژی BIM و کاربرد آن در صنعت ساختمان
- استفاده موثر از Revit Structure در مدلسازی و نقشه کشی سازه های ساختمانی
- مدلسازی انواع تیر، ستون، دیوار، بازشو، فونداسیون، میلگرد، ...
- گزارش گیری از نرم افزار
بازار کار
- امروزه در همه جای دنیا رویت یکی از اصلی ترین نرم افزار های مدلسازی و نقشه کشی می باشد و تمامی پروژه های بزرگ در کشور ما نیز از رویت برای مدلسازی سازه های خود استفاده می کنند و خروجی های کلش گیری و نقشه های اجرایی خود را از رویت در یافت می کنند و روز بروز این نیاز در کشور در حال گسترش می باشد و هر روز به تعداد شرکت هایی که به دنبال یک رویت کار خوب هستند اضافه می شود. قطعا در سال های آینده کسانی که تسل بر رویت نداشته باشند جایی در بازار کار نخواهند داشت.