جوانه
کارگاه عملی و آموزشی طراحی و راه اندازی کسب و کار (استارتاپ)
جوانه (ویژه کسب و کار و استارتاپ اولی ها)
این کارگاه آموزشی با هدف آموزش عملی و علمی مسیر و شیوه راه اندازی کسب و کار (استارتاپ) برای علاقه مندان به راه اندازی کسب و کار توسط مدرسه کسب و کار مجتمع فنی تهران در 40 تا 50 ساعت به شکل حضوری و کارگاهی برگزار میشود.
اهداف کارگاه:
1. خودشناسی و شناخت رسالت فردی
2. تقویت مهارت های نرم (خلاقیت و تصمیم گیری)
3. تیم سازی و شبکه سازی
4. آشنایی با روندهای آینده فناوری و بازیگران اکوسیستم کسب و کاری (استارتاپی) ایران
5. طراحی مدل کسب و کار و شناخت ابعاد مختلف راه اندازی کسب و کار
6. آشنایی با مفاهیم بنیادین اقتصادی و مالی مورد نیاز برای برنامه ریزی کسب و کاری
7. معرفی تیم های برگزیده به مراکز حمایتگر کسب و کاری
طول دوره و کارگاه: 40 تا 50 ساعت
موضوعات آموزشی در این دوره:
موضوع اول: خودشناسی
اساس و پایه انتخاب مسیر درست، خودشناسی است. درک درست از توامندی ها، علایق و رسالت فردی مهمترین موضوع در انتخاب کسب و کار و فعالیت های آتی هر فردی است. در این دوره به شکل ویژه روی این موضوع و در قالب تمرین های عملی تمرکز می شود تا در ادامه شرکت کنندگان بتوانند کسب و کار و یا مسیر شغلی خود را به خوبی طراحی کنند. در واقع در این بخش از کارگاه، شرکت کنندگان به تدوین سند استراتژی توسعه فردی خود خواهند پرداخت.
موضوع دوم: خلاقیت و تصمیم گیری
راه اندازی و مدیریت کسب و کار بدون خلاقیت و نوآوری تقریباً غیرممکن خواهد بود. از طرفی قدرت تصمیم گیری و البته تصمیم گیری درست و بررسی و تحلیل مسائل از جمله توانمندی ها و مهارتهایی است که مدیران کسب و کار باید به آن مجهز بشوند. در این بخش از کارگاه به شکل ویژه به مفاهم خلاقیت، نوآوری و تصمیم گیری پرداختته می شود و بر اساس روش ها و تکنیک ها و تمرین ها مهارت ها و دانش شرکت کنندگان در این دوره افزایش پیدا خواهد کرد.
موضوع سوم: تیم سازی
تیم کسب و کاری منسجم، درست و حرفه ای اساس موفقیت همه کسب و کارهای موفق است. یک تیم خوب می تواند یک ایده معمولی را به بهترین شکل ممکن به موفقیت نزدیک کنند و یک تیم بد می تواند بهترین ایده و طرح را به بهترین شکل ممکن به شکست نزدیک کند. در این بخش از کارگاه به مفاهیم تیم سازی، نقش های تعیین کننده در تیم و نکات و مسائل مهم در مدیریت منابع انسانی پرداخته می شود.
موضوع چهارم: تحلیل محیط کسب و کاری ایران و روندهای آینده فناوری
در این بخش از دوره به بررسی شرایط کسب و کاری، بازیگران بزرگ و تاثیرگذار کسب و کار و استارتاپ در ایران و فناوری ها، فرصت ها، چالش ها و نوآوری هایی که دنیای اطرافمان در یک دهه آینده بر اساس آنها تغییر خواهد کرد پرداخته شود و تلاش می شود دیدگاه های راهبردی و نوآورانه تجاری به شرکت کنندگان منتقل شود.
موضوع پنجم: طراحی مدل کسب و کار
در این بخش از کارگاه به شکل تخصصی به مفاهیم کسب و کار و مسائل دقیق در حوزه طراحی مدل کسب و کار پرداخته می شود. بوم مدل کسب و کار یا بوم کنوس پایه این بخش از آموزش است. در این قسمت از دوره آموزشی شرکت کنندگان به شکل منسجم و دقیق روی طراحی بوم مدل کسب و کار خود تمرکز کرده و با کمک اساتید اقدام به تکمیل و تدوین بوم کنوس خواهند کرد. در واقع خروجی این بخش از کارگاه شیوه اجرای کسب و کار است.
موضوع ششم: ارزیابی مدل کسب و کار
بسیاری از کسب و کارها به دلایل مختلف از جمله عدم ارزیابی ایده و مدل کسب و کار و یا ارزیابی ضعیف با شکست مواجه می شوند. در این بخش از کارگاه به تکنیک ها و روش های ارزیابی ایده و مدل کسب و کار پرداخته می شود و به شرکت کنندگان کمک می شود تا ضریب شکست کسب و کار را به حداقل برسانند.
موضوع هفتم: آشنایی با مفاهیم اقتصادی و مالی
پیش بینی درآمد و هزینه و رسیدن به نتایج مالی دقیق و درست اساس موفقیت است. در این بخش از کارگاه به شکل تخصصی روی موضوعاتی در خصوص تدوین طرح برنامه و بودجه و امکان سنجی کسب و کار بحث خواهد شد و شرکت کنندگان در کنار مدل کسب و کار خود، به تدوین طرح امکان سنجی کسب و کار خواهند پرداخت.
موضوع هشتم: داوری و ارزیابی
در پایان دوره بر اساس ارزیابی های قابل انجام، تیم های برگزیده به مراکز حمایتی کسب و کاری معرفی خواهند شد.
مدرس دوره:
هومن هوشیاری، مدیر مدرسه کسب و کار مجتمع فنی تهران