جستجو برای "{{term}}"
جستجو برای "{{term}}" نتیجه ای نداشت.
پیشنهاد می شود:
  • از املای صحیح کلمات مطمئن شوید.
  • از کلمات کمتری استفاده کنید.
  • فقط کلمه کلیدی عبارت مورد نظر خود را جستجو کنید.
{{count()}} نتیجه پیدا شد. برای دیدن نتایج روی دکمه های زیر کلیک کنید!
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دپارتمان ها، اخبار، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، اخبار، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، اخبار، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، اخبار، مقالات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
  • شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۴
۱۳

اینترنت اشیاء به زبان ساده

اینترنت اشیاء چیست و چه تأثیری در زندگی ما دارد؟

اینترنت اشیاء صنعتی به ابزارهای هوشمندی اشاره دارد که در تولید، خرده‌فروشی، حوزهٔ سلامت و سایر حوزه‌های کسب‌وکار بهره‌وری را افزایش می‌دهد.

چکیده

اینترنت اشیاء تأثیری بسیار گسترده بر زندگی و کار انسان دارد و کمک می‌کند کارهای دشوار و خسته‌کننده را به ماشین‌ها بسپاریم. همچنین زندگی ما را سالم‌تر، سازنده‌تر و راحت‌تر می‌کند. ابزارهای متصل به اینترنت می‌توانند کارهای روزانهٔ شما را تغییر دهند. وسایلی مانند تلویزیون، دوربین مداربسته یا تجهیزات ورزشی که قابلیت پردازش دارند و می‌توانند اطلاعات را از جهان پیرامون جمع‌آوری کند، ورودی دریافت کنند و از الگوهای پردازشی برای انتقال اطلاعات به اینترنت یا گرفتن اطلاعات از آن استفاده کنند.

            اگر با مفاهیم پایهٔ الکترونیک، لینوکس و پایتون آشنایی دارید، می‌توانید در دورهٔ عمومی آموزش اینترنت اشیاء در دپارتمان فناوری اطلاعات و ارتباطات مجتمع فنی تهران شرکت کنید. این دوره در ۵۶ ساعت ارائه می‌شود و شما را با انواه پروتکل‌های انتقال داده بین المان‌های الکترونیکی و سایر مباحث مرتبط آشنا می‌کند.

            این مطلب دنبالهٔ سری مقالاتی است که در آنها به زبان ساده مباحث روز فناوری را توضیح داده‌ایم. سایر مقالات این سری که پیشتر منتشر شده‌اند عبارت‌اند از

  • کاربردهای هوش مصنوعی در کار و تحصیل
  • کاربردهای خانگی هوش مصنوعی
  • واقعیت مجازی به زبان ساده
  • واقعیت افزوده به زبان ساده
  • صنعت بازی‌های ویدیویی و نوجوانان

اینترنت اشیاء چیست؟

اصطلاح اینترنت اشیاء به شبکه‌ای از وسایل گفته می‌شود که به هم مرتبط هستند. فناوری اینترنت اشیاء باعث می‌شود وسایل مختلف با هم و با فضای ابری در ارتباط قرار بگیرند. به لطف ظهور چیپ‌های ارزان‌قیمت رایانه‌ای و پهنای باند زیاد برای مخابرهٔ اطلاعات ما اکنون میلیاردها وسیله داریم که همه از طریق اینترنت به هم متصل هستند. یعنی وسایلی که هر روز از آنها استفاده می‌کنیم مانند مسواک، جاروبرقی، ماشین و موتور می‌توانند از حسگرها برای جمع‌آوری اطلاعات و پاسخ هوشمندانه به نیازهای کاربران استفاده کنند.

            اینترنت اشیاء چیزهایی را که هر روز از آنها استفاده می‌کنیم در اینترنت به هم متصل می‌کند. مهندسان رایانه از دههٔ ۱۹۹۰ موفق شدند به وسایل و ابزارهای روزمره حسگر و پردازنده اضافه کنند. اما این فرایند در آغاز بسیار کند بود، زیرا چیپ‌ها بزرگ و پرحجم بودند. چیپ‌های رایانه‌ای کم‌قدرت‌تر که به آنها RFID می‌گفتند نخستین بار در ابزارهای گران‌قیمت مسیریابی مورد استفاده قرار گرفتند. با گذشت زمان وقتی اندازهٔ رایانه‌ها کوچک‌تر شد، چیپ‌ها هم کوچک‌تر، سریع‌تر و هوشمندتر شدند.

            امروز هزینهٔ قراردادن قدرت رایانه در اشیای کوچک بسیار کمتر شده است. مثلاً شما می‌توانید خدمات صوتی الکسا را با کمتر از یک مگابایت به دستگاه خود اضافه کنید، همان اندازه که اضافه‌کردن کلید برق به رم نیاز دارد. صنعت اینترنت اشیاء در تلاش است با دستگاه‌های خود خانه‌ها و دفاتر کار ما را پر کند. این وسایل هوشمند به‌طور خودکار داده‌ها را از اینترنت می‌گیرند و به آن می‌دهند. این دستگاه‌های رایانه‌ای ناپیدا و فناوری پشت آنها با هم مبحث اینترنت اشیاء را تشکیل می‌دهند.

اینترنت اشیاء چطور کار می‌کند؟

یک سیستم معمولی اینترنت اشیاء از طریق جمع‌آوری و انتقال لحظه‌ای اطلاعات کار می‌کند. این سیستم سه بخش اصلی دارد که عبارت‌اند از

  • ابزارهای هوشمند

وسایلی مانند تلویزیون، دوربین مداربسته یا تجهیزات ورزشی که قابلیت پردازش دارند و می‌توانند اطلاعات را از جهان پیرامون جمع‌آوری کند، ورودی دریافت کنند و از الگوهای پردازشی برای انتقال اطلاعات به اینترنت یا گرفتن اطلاعات از آن استفاده کنند.

  • اپلیکیشن اینترنت اشیاء

مجموعه‌ای از نرم‌افزارها که اطلاعات به‌دست‌آمده از ابزارهای مختلف اینترنت اشیاء را با هم ترکیب می‌کنند و با استفاده از یادگیری ماشین و هوش مصنوعی آنها را پردازش کرده و تصمیمات درست می‌گیرند.

  • رابط کاربری گرافیکی

ابزارهای اینترنت اشیاء را می‌توان از طریق این رابط کاربری مدیریت کرد و رایج‌ترین نمونهٔ آنها اپلیکیشن‌های موبایلی با وب‌سایت‌هایی هستند که می‌توان از طریق آنها ابزارهای هوشمند را کنترل کرد.

نمونه‌های اینترنت اشیاء کدام‌اند؟

برخی از نمونه‌های اینترنت اشیاء که امروز از آنها استفاده می‌کنیم عبارت‌اند از

  • ماشین‌های متصل به اینترنت

برای متصل‌کردن ماشین‌ها به اینترنت راه‌های بسیاری وجود دارد. می‌توان از طریق رایانه‌های داشبوردی، سیستم‌های اطلاعاتی-سرگرمی یا حتی درگاه‌های اتصال ماشین این کار را کرد. این ابزارهای اطلاعات مربوط به بخش‌های مختلف ماشین را جمع‌آوری می‌کنند و به کمک آنها عملکرد ماشین و ایمنی آن را ارزیابی می‌کنند.

  • خانه‌های متصل به اینترنت

ابزارهای خانه‌های هوشمند اغلب بر بهترکردن عملکرد و امنیت خانه تمرکز دارند. این ابزارها می‌توانند مصرف برق در خانه را کنترل کرده و مصرف انرژی را بهینه نگه دارند. همچنین ابزارهای تشخیص دود و ابزارهای آبیاری باغچه می‌توانند به‌طور هوشمند کار خود را انجام دهند. سیستم امنیت خانه مانند قفل در و دوربین مداربسته و سیستم تشخیص نشتی آب از خطرات جلوگیری می‌گیرند و مشکلات را به‌سرعت تشخیص داده و به صاحب‌خانه اطلاع می‌دهند.

  • شهرهای هوشمند

استفاده از اینترنت اشیاء باعث شده است برنامه‌ریزی شهری و نگهداری از زیرساخت‌های شهری بسیار بهتر شود. دولت‌ها از ابزارهای اینترنت اشیاء برای رسیدگی به مشکلات زیربنایی شهرها و مشکلات حوزهٔ بهداشت و محیط زیست استفاده می‌کنند.

  • ساختمان‌های هوشمند

ساختمان‌هایی مانند دانشگاه‌ها و ساختمان‌های تجاری از ابزارهای اینترنت اشیاء برای بالابردن کارایی خود بهره می‌برند، مصرف انرژی و هزینهٔ‌ نگهداری را کاهش می‌دهند و از فضاهای خود بهتر استفاده می‌کنند.

اینترنت اشیاء صنعتی چیست؟

اینترنت اشیاء صنعتی به ابزارهای هوشمندی اشاره دارد که در تولید، خرده‌فروشی، حوزهٔ سلامت و سایر حوزه‌های کسب‌وکار بهره‌وری را افزایش می‌دهد. این ابزارها به صاحبان کسب‌وکارها اطلاعات دقیق و لحظه‌ای می‌دهند که می‌توان از آنها برای بهبود فرایند استفاده کرد و در بخش‌های زنجیرهٔ تأمین، تدارکات، منابع انسانی و تولید تصمیمات بهتر گرفت تا هزینه‌ها پایین بیایند و درآمد بالا برود.

            اینترنت اشیاء صنعتی به شاخه‌های زیر تقسیم می‌شود.

  • تولید

استفاده از ابزارهای هوشمند برای کاهش هزینهٔ نگهداری و فناوری‌های پوشیدنی برای افزایش امنیت کارگران؛ پیش‌بینی خرابی تجهیزات و کاهش زمان تعطیلی کار؛ استفاده از فناوری برای هشدار به کارگران در مواقع خطر.

  • اتوماسیون

افزایش بهره‌وری با تولید و نگهداری خودکار؛ استفاده از حسگرها برای دیدن تصویر سه‌بعدی محصولات؛ تشخیص سریع‌تر مشکلات و جایگزین‌کردن خودکار قطعات.

  • تدارکات و حمل‌ونقل

مدیریت زنجیرهٔ تأمین؛ انتقال کالاها با استفاده از ابزارهای اینترنت اشیاء و پیگیری آنها و بهینه‌سازی مصرف سوخت در زمان حمل‌ونقل؛ کنترل دمای محصولاتی که به یخچال نیاز دارند؛ پیش‌بینی هوشمندانه اتفاقات و مسیریابی هوشمند.

  • خرده‌فروشی

استفاده از ربات‌ها برای ردگیری، مکان‌یابی، دسته‌بندی و انتقال محصولات.

اینترنت اشیاء چگونه زندگی ما را بهتر می‌کند؟

اینترنت اشیاء تأثیری بسیار گسترده بر زندگی و کار انسان دارد و کمک می‌کند کارهای دشوار و خسته‌کننده را به ماشین‌ها بسپاریم. همچنین زندگی ما را سالم‌تر، سازنده‌تر و راحت‌تر می‌کند. برای نمونه، ابزارهای متصل به اینترنت می‌توانند کارهای روزانهٔ شما را تغییر دهند.

با خاموش‌کردن ساعت موبایل دستگاه قهوه‌ساز خودبه‌خود روشن می‌شود و پرده‌ها کنار می‌روند. یخچال شما به‌طور خودکار می‌گوید چه چیزهایی باید بخرید و خودش سفارش می‌دهد. اجاق گاز هوشمند شما می‌گوید امروز چه غذایی دارید و شاید حتی بتواند برخی از مواد غذایی را به‌طور خودکار بپزد و برای شما نهار درست کند. ساعت هوشمند شما قرارهای ملاقات را تنظیم و یادآوری می‌کند و خودرو هوشمند شما به‌طور خودکار زمان و محل بنزین‌زدن را تعیین می‌کند. خلاصه امکانات اینترنت اشیاء بسیار زیاد و متنوع هستند.

جمع‌بندی

اصطلاح اینترنت اشیاء به شبکه‌ای از وسایل گفته می‌شود که به هم مرتبط هستند. فناوری اینترنت اشیاء باعث می‌شود وسایل مختلف با هم و با فضای ابری در ارتباط قرار بگیرند. به لطف ظهور چیپ‌های ارزان‌قیمت رایانه‌ای و پهنای باند زیاد برای مخابرهٔ اطلاعات ما اکنون میلیاردها وسیله داریم که همه از طریق اینترنت به هم متصل هستند. صنعت اینترنت اشیاء در تلاش است با دستگاه‌های خود خانه‌ها و دفاتر کار ما را پر کند. این وسایل هوشمند به‌طور خودکار داده‌ها را از اینترنت می‌گیرند و به آن می‌دهند. این دستگاه‌های رایانه‌ای ناپیدا و فناوری پشت آنها با هم مبحث اینترنت اشیاء را تشکیل می‌دهند.

            اگر با مفاهیم پایهٔ الکترونیک، لینوکس و پایتون آشنایی دارید، می‌توانید در دورهٔ عمومی آموزش اینترنت اشیاء در دپارتمان فناوری اطلاعات و ارتباطات مجتمع فنی تهران شرکت کنید. این دوره در ۵۶ ساعت ارائه می‌شود و شما را با انواه پروتکل‌های انتقال داده بین المان‌های الکترونیکی و سایر مباحث مرتبط آشنا می‌کند.

در دنیای کسب‌وکار امروز، تحصیلات دانشگاهی برای حفظ ارزش شما به‌عنوان نیروی کار بااستعداد و کارآمد کافی نیستند. برای‌ اینکه مزیت رقابتی شخصی خود را حفظ کنید، باید بر آموزش مستمر و مادام‌العمر خود سرمایه‌گذاری کنید. خانواده بزرگ مجتمع فنی تهران هرساله به هزاران نفر کمک می‌کند تا در مسیر شغلی خود پیشرفت کنند.

اگر شاغل هستید و وقت ندارید در دوره‌های آموزشی حضوری شرکت کنید، مجتمع فنی تهران گزینه‌هایی عالی برای آموزش مجازی، آنلاین، آفلاین و ترکیبی ارائه می‌دهد. با شرکت در دوره‌های کوتاه‌مدت مجتمع فنی تهران و دریافت مدارک معتبر و بین‌المللی می‌توانید با اعتماد به نفس مسیر ترقی را طی کنید و در سازمان خود به مهره‌ای ارزشمند تبدیل شود.

منبع: Aws.Amazon

مترجم: بهناز دهکردی

پرسش‌های متداول

سیتم اینترنت اشیاء چه بخش‌هایی دارد؟

این سیستم سه بخش اصلی دارد که عبارت‌اند از

  • ابزارهای هوشمند

وسایلی مانند تلویزیون، دوربین مداربسته یا تجهیزات ورزشی که قابلیت پردازش دارند و می‌توانند اطلاعات را از جهان پیرامون جمع‌آوری کند، ورودی دریافت کنند و از الگوهای پردازشی برای انتقال اطلاعات به اینترنت یا گرفتن اطلاعات از آن استفاده کنند.

  • اپلیکیشن اینترنت اشیاء

مجموعه‌ای از نرم‌افزارها که اطلاعات به‌دست‌آمده از ابزارهای مختلف اینترنت اشیاء را با هم ترکیب می‌کنند و با استفاده از یادگیری ماشین و هوش مصنوعی آنها را پردازش کرده و تصمیمات درست می‌گیرند.

  • رابط کاربری گرافیکی

ابزارهای اینترنت اشیاء را می‌توان از طریق این رابط کاربری مدیریت کرد و رایج‌ترین نمونهٔ آنها اپلیکیشن‌های موبایلی با وب‌سایت‌هایی هستند که می‌توان از طریق آنها ابزارهای هوشمند را کنترل کرد.

خانه‌های هوشمند چه کارهایی می‌کنند؟

ابزارهای خانه‌های هوشمند اغلب بر بهترکردن عملکرد و امنیت خانه تمرکز دارند. این ابزارها می‌توانند مصرف برق در خانه را کنترل کرده و مصرف انرژی را بهینه نگه دارند. همچنین ابزارهای تشخیص دود و ابزارهای آبیاری باغچه می‌توانند به‌طور هوشمند کار خود را انجام دهند. سیستم امنیت خانه مانند قفل در و دوربین مداربسته و سیستم تشخیص نشتی آب از خطرات جلوگیری می‌گیرند و مشکلات را به‌سرعت تشخیص داده و به صاحب‌خانه اطلاع می‌دهند.

اینترنت اشیاء صنعتی چیست؟

اینترنت اشیاء صنعتی به ابزارهای هوشمندی اشاره دارد که در تولید، خرده‌فروشی، حوزهٔ سلامت و سایر حوزه‌های کسب‌وکار بهره‌وری را افزایش می‌دهد. این ابزارها به صاحبان کسب‌وکارها اطلاعات دقیق و لحظه‌ای می‌دهند که می‌توان از آنها برای بهبود فرایند استفاده کرد و در بخش‌های زنجیرهٔ تأمین، تدارکات، منابع انسانی و تولید تصمیمات بهتر گرفت تا هزینه‌ها پایین بیایند و درآمد بالا برود.

پربازدیدترین مقالات