- جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳
سئو تکنیکال چیست؟ | آشنایی با Technical SEO
سئو تکنیکال چیست؟ | آشنایی با Technical SEO
به طور معمول در مبحث بهینه سازی وب سایت و سئو به روشهایی همانند توجه به تحقیق کلمات کلیدی، نوشتن توضیحات متا و بک لینک اشاره میگردد. تمام این تکنیکها برای بهبود رتبه سایت اهمیت دارد که سئو تکنیکال جزء سئوهای مهم است. اگر وب سایتی داشته باشید و بخواهید در نتایج جستجوی گوگل نشان داده شوید، قطعاً شما بارها با نام این نوع سئو مواجه شدهاید.
در واقع سئو تکنیکال از بخشهای مهم سئو سایت است و با ایجاد ساختار و زیرساختهای بهینه فنی کمک میکند تا گوگل درک بهتری از صفحات شما داشته باشد. اگر قصد دارید در این زمینه اطلاعات بیشتری به دست آورید یا حتی به عنوان یک متخصص سئو وارد بازار کار شوید، مقاله تالیفی در خصوص Technical SEO از مجتمع فنی تهران را از دست ندهید.
آشنایی با سئو تکنیکال
سئو تکنیکال یا سئو فنی یکی از زیر مجموعههای سئو است و به عناصر پشت صحنه مرتبط میشود که در افزایش بازدید طبیعی وب سایت شما نقش فراوانی خواهد داشت. از این عناصر به معماری سایت، بهینهسازی برای موبایل و سرعت بارگذاری میتوان اشاره نمود. ممکن است به این جنبه از سئو توجه زیادی نشود، اما باید بدانید که Technical SEO اهمیت فراوانی دارد. اولین گام برای بهبود سئو تکنیکال آن است که بفهمید در چه وضعیتی قرار دارید.
برای این کار باید عملکرد وب سایت را به خوبی بررسی نمایید. دومین گام برای بهبود سئو فنی، برنامهریزی برای رفع مشکلات است. Technical SEO در واقع اقداماتی است که شما باید در وب سایت خود از نظر فنی انجام دهید تا وب سایت حداقلهای لازم را برای کسب رتبههای بهتر در نتایج گوگل داشته باشد.
به کارگیری Technical SEO چه اهمیتی دارد؟
ممکن است نسبت به اهمیت Technical SEO بیدقتی کرده باشید و به طور کلی آن را نادیده بگیرید. اما باید بدانید که سئو تکنیکال نقش حائز اهمیتی در افزایش ترافیک وب سایت ایفا میکند. هر چقدر سایت شما از نظر فنی بهینهتر باشد، گوگل راحتتر به صفحات سایت شما دسترسی پیدا خواهد کرد. دلیل اصلی آن هم این است که سایت در مدت زمان کمتری برای گوگل قابل بررسی خواهد بود و به مرور زمان محبوبیت سایت نزد گوگل بیشتر میشود. در چنین شرایطی مدت زمان ایندکس شدن صفحات سایت در گوگل ممکن است به کمتر از چند دقیقه برسد.
درحالیکه اگر Technical SEO سایت به خوبی انجام نشده باشد، ممکن است ایندکس صفحات بلافاصله بعد از انتشار صفحه انجام نشود. بدون در نظر گرفتن معیارهای سئو فنی، موتورهای جستجو نمیتوانند محتوای شما را به خوبی درک کنند. گوگل و موتورهای جستجوی دیگر میخواهند که نتایج برتری را برای کوئریها یا جستجوهای کاربران ارائه دهند.
تفاوت اصلی Technical SEO با سئو داخلی و خارجی
مطابق با بهینه سازی سایت و افزایش ترافیک آن شما به سه فرایند سئو نیاز دارید. یکی از آنها سئو تکنیکال است. دو روش دیگر سئو داخلی و خارجی هستند که به هیچ عنوان نباید از آنها غافل شد و در دوره سئو به آنها توجه ویژهای میشود. در ادامه مطلب به بررسی تفاوت آنها میپردازیم.
تفاوت سئو تکنیکال با سئو داخلی
سئو داخلی یا آن پیج به محتوای صفحات وب ارتباط دارد. این محتوا به موتورهای جستجو و خوانندگان میگوید که صفحه شما درباره چه موضوعاتی نوشته شده است. از عناصر مورد توجه در سئو داخلی میتوان به متن جایگزین، تصاویر میزان، استفاده از کلمات کلیدی، توضیحات متا، تگهای h۱ و لینکهای داخلی اشاره نمود. به تمام تکنیکهای سئو داخلی باید توجه زیادی شود. چراکه عناصر آن در شکل ظاهری وب سایت شما دیده خواهند شد. درحالیکه Technical SEO به جنبههای فنی وب سایت اشاره دارد.
تفاوت سئو تکنیکال با سئو خارجی
سئو خارجی یا سئو آف پیج به موتورهای جستجو دستور میدهد که وب سایت شما را بر اساس رای وب سایتهای دیگر که چقدر محبوب و معتبر هستند، رتبه دهی کند. تعداد و کیفیت بک لینکها تاثیرگذار هستند. به عنوان مثال در میان دو وب سایت با شرایط مشابه که یکی از آنها ۱۰۰ لینک مرتبط و دیگری ۵۰ لینک مرتبط از وب سایتهای معتبر را دارد، وب سایت اول رتبه بهتری خواهد داشت. البته باید دانست که سئو خارجی را در چه زمانی انجام داد و در انجام آن زیادهروی نکرد. این مورد تفاوت اصلی سئو خارجی با Technical SEO خواهد بود.
پارامترهای اصلی در Technical SEO
در ادامه مطلب درباره پارامترها و جزئیات سئو فنی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار میدهیم.
سرعت بالا
سرعت بارگذاری صفحات در Technical SEO باید بالا باشد. کاربران در عصر حاضر به طور معمول صبر زیادی نداشته و نمیتوانند مدت زیادی منتظر باشند تا یک صفحه باز شود. مطالعهای که در سال ۲۰۱۶ انجام شد، نشان داد که ۵۳ درصد از کاربران وبسایتها در موبایل، صفحاتی را با سرعت بارگذاری بیشتر از ۳ ثانیه ترک میکنند. بنابراین اگر بارگذاری صفحات شما سریع نباشد، ترافیک بسیار زیادی را از دست خواهید داد.
توانایی کراولینگ یا خزش
به طور معمول موتورهای جستجو از ربات برای دریافت اطلاعات و خزش وب سایتها بهره میبرند. برای بهبود این قابلیت میتوان از روشهای زیادی استفاده کرد. به عنوان مثال میتوانید خزش یک محتوای خاص را محدود نمایید. همچنین میتوانید کاری کنید که صفحههای کراول شده در صفحات نتیجه جستجو نمایش داده شوند یا لینکهای صفحه را فالو نکنند یا با استفاده از لینکهای داخلی به رباتها در درک بهتر محتوای صفحات کمک کنید.
ایجاد نقشه سایت یا سایت مپ
از دیگر مواردی که در Technical SEO سایت باید آن را در نظر گرفت، استفاده از نقشه سایت است. سایت مپ یک فایل شامل کدهای xml میباشد. به کمک این فایل یک نقشه برای تمامی صفحات سایت ایجاد میشود که به موتورهای جستجو و خزندهها کمک کرده تا تمامی صفحات سایت را بررسی و ایندکس کنند. به این نکته توجه داشته باشید که سایت مپ شما همیشه به روز و آپدیت باشد تا اگر صفحه جدیدی به سایت شما اضافه شد، توسط رباتهای گوگل نادیده گرفته نشود.
بهرهگیری از استراکچر دیتاها
استراکچر دیتا یا دادههای ساختار یافته به قطعه کدهایی گفته میشوند که شما آن را به قالب وب سایت خود اضافه نموده تا هر قسمت از محتوای سایت را به موتورهای جستجو معرفی نمایید. به عبارت دیگر استراکچر دیتاها یا دادههای ساختار یافته اطلاعات اضافی هستند که شما در کنار یک وب سایت و توضیحات متای آنها مشاهده خواهید کرد.
جلوگیری از ایجاد صفحات تکراری
محتوای تکراری هم برای کاربران آزار دهنده است و هم برای موتورهای جستجو ناخوشایند خواهد بود. محتوای کپی شده از سایتهای دیگر یا مشکلات فنی که باعث میشوند چندین صفحه با نشانی و آدرسهای متفاوت، یک محتوا را نشان دهند، از دید موتورهای جستجو صفحات تکراری محسوب میشوند. در نهایت موجب کاهش اعتبار سایت خواهند شد. برای حل این مشکل میتوان از تگ کنونیکال در Technical SEO استفاده کنید. در واقع از متاتگ کنونیکال برای معرفی کردن نسخه اصلی یک صفحه به موتورهای جستجو بهره برده میشود.
بهینه سازی صفحات ۴۰۴
همانطور که بیشتر اشاره کردیم، گوگل به رضایت کاربر خود اهمیت فراوانی میدهد. بنابراین اگر کاربری در نتیجه سرچ یک عبارت یا کلمه کلیدی با صفحه خالی یا صفحه ۴۰۴ مواجه گردد، موجب نارضایتی آن خواهد شد. صفحه ۴۰۴ نشان دهنده آن است که صفحاتی حذف شده یا آدرس آنها تغییر کردهاند. این صفحات اگر به وسیله رباتهای گوگل دیده شوند، باعث افت رتبه سایت شما خواهند شد. بنابراین بهترین کار برای رفع این مشکل، استفاده از ری دایرکت ۳۰۱ به کمک سئو تکنیکال است. با استفاده از آن شما میتوانید کاربران یا رباتهایی را که وارد صفحه شدهاند، به صفحات مرتبط و دیگر انتقال دهید.
بخشهای متعدد سئو تکنیکال
همانطور که بیشتر اشاره کردیم Technical SEO بسیار پیچیده و خاص بوده و برای آسان کردن کار، میتوان آن را به ۵ بخش زیر تقسیم نمود.
- قابلیت خرش یا کراول شدن (Crawlability)
- قابلیت نمایه گذاری یا ایندکس شدن (Indexability)
- در دسترس بودن (Accessibility) یا قابلیت رندر شدن (Rendering)
- قابلیت رتبه بندی (Rankability)
- قابلیت کلیک شدن Clickability))
سوالات متداول در خصوص سئو تکنیکال
در این مقاله به بررسی Technical SEO و اهمیت سئو تکنیکال پرداختیم. اما به طور حتم در این میان سوالاتی برای شما پیش آمده که با پاسخگویی به آنها قصد راهنمایی شما را خواهیم داشت.
Technical SEO چیست؟
سئو تکنیکال به کارهایی گفته میشود که شما باید روی وب سایت خود انجام دهید تا از نظر گوگل حداقلهای فنی وب سایت رعایت شده باشد. انجام این نکات کمک میکند تا بتوانید رتبههای بهتری را در نتایج گوگل کسب کنید.
سرعت وب سایت روی Technical SEO تاثیر دارد؟
بله، یکی از فاکتورهای مهم در سئو تکنیکال سرعت وب سایت است.
چگونه میتوان سرعت وب سایت را بیشتر نمود؟
برای سریعتر کردن سرعت لود وب سایت از یک طرف باید کدها را بهینه کرد و از طرف دیگر عکسها و ویدیوها با حجم بالا را روی وب سایت آپلود نکرد. استفاده از افزونههای افزایش سرعت هم میتوانند در رسیدن به این هدف بسیار کمک کننده باشند.