- دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
فرصتهای شغلی دیپلم هنر (بخش نخست)
فرصتهای شغلی دیپلم هنر (بخش نخست)
امسال با دیپلم هنر به چه شغلی میتوانید فکر کنید؟
گزینههای تحصیل در شاخههای جامعهشناسی، حقوق، سیاست، آموزش، تشریفات و مدیریت رویدادها برای دانشآموزانی دیپلم هنر دارند فراهم است.
دپارتمان مرکز همکاری های بین الملل
چندین شغل وجود دارد که دانشآموزانی که مدرک دیپلم خود را در شاخههای مربوط به هنر دریافت کردند میتوانند آنها را انتخاب کنند. این شاخهها شامل دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و حتی دکترا هستند که پس از گرفتن مدرک دیپلم هنر میتوانید در آنها ادامه تحصیل بدهید. کارشناسی در یکی از شاخههای مختلف هنر چیزی است که بیشتر دانشآموزان آن را انتخاب میکنند. این شاخه تحصیلی انعطافپذیری زیادی دارد و در آن نیاز است درک فرهنگی، تفکر انتقادی، مهارتهای ارتباطی و مهارتهای تحلیلی را دارا باشید.
آینده شغلی دیپلم هنر
سال دیپلم سال مهمی در زندگی آکادمیک همه دانشآموزان و در اصل مرحله قدم گذاشتن به آموزشهای عالیه و فرصتهای شغلی است. انتخاب یک مسیر شغلی بعد از دیپلم میتواند چالشبرانگیز باشد، بهخصوص برای دانشآموزانی که رشته هنر را دنبال کردهاند.
در گذشته دانشآموزان رشته هنر فرصتهای شغلی محدودی داشتند اما با افزایش تقاضا برای استعدادهای خلاق و هنری در صنایع مختلف، فرصتهای شغلی برای دانشآموزان رشته هنر بسیار افزایش یافته است.
در این مقاله با بررسی می کنیم چه فرصتهای شغلی متنوعی برای دانشآموزان رشته هنر بعد از دیپلم وجود دارد و امسال آنها میتوانند چه مسیرهای شغلی و دورنمای کاری را برای خود انتخاب کنند. دانشآموزانی که مدارک بالاتر از دیپلم در رشته هنر دارند، حتی میتوانند برای آزمونهای مربوط به خدمات اجتماعی، کار در بانکها و حسابداری آماده شوند.
اما مهم است که هر کس موضوع و شاخه مناسب خود را پیدا کنند، وگرنه نمیتواند به فرصتهای شغلی دست پیدا کند که درآمد آنها بالا باشد. شاخهها و دورههایی که میتوانید بعد از دیپلم هنر انتخاب کنید بسیار متنوع هستند و از زبانشناسی، سیاست، علم قانون، ارتباطات، اقتصاد، روانشناسی، تاریخ و مطالعات و آموزش زبان را در برمیگیرند.
برای دانشآموزان رشته هنر گزینههای زیادی وجود دارد، اما انتخاب دورهها و موضوعات درست برای آنها بسیار مهم است. در اینجا بهترین گزینههای شغلی را که بعد از دیپلم هنر پیش روی شما قرار دارد بررسی میکنیم.
گزینههای شغلی برتر بعد از دیپلم هنر
چندین شغل وجود دارد که دانشآموزانی که مدرک دیپلم خود را در شاخههای مربوط به هنر دریافت کردند میتوانند آنها را انتخاب کنند. این شاخهها شامل دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و حتی دکترا هستند که پس از گرفتن مدرک دیپلم هنر میتوانید در آنها ادامه تحصیل بدهید.
گزینههای تحصیل در شاخه جامعهشناسی، حقوق، سیاست، آموزش، تشریفات و مدیریت رویدادها برای این دانشآموزان فراهم است. برای اینکه دستورالعمل ساختارمند ای برای انتخاب گزینه شغل در شاخه هنر را ارائه دهیم، در اینجا فهرستی از بهترین گزینههای شغلی و تحصیلی بعد از دیپلم هنر را آوردهایم.
برخی از بهترین گزینههای شغلی برای کسانی که دیپلم هنر دارند عبارتاند از:
- جامعهشناسی
- اقتصاد
- تدریس زبان انگلیسی
- کارشناسی طراحی
- علوم سیاسی
- کارشناسی در شاخههای مختلف هنری
- مدیریت رویداد
- مدرک آموزش
- کارشناسی هنرهای زیبا
- کارشناسی رسانه
- کارشناسی مد و فشن
- کارشناسی مدیریت هتل
- کارشناسی مدیریت کسبوکار
- دورههای یکپارچه حقوق
- کارشناسی روزنامهنگاری
- ارتباطات
در ادامه بررسی میکنیم که برای هر یک از این مدارک تحصیلی چه فرصتهای شغلی وجود دارد.
کارشناسی شاخههای مختلف هنر
- نویسنده محتوا
- دستیار اجرایی منابع انسانی
- مدیریت
کارشناسی هنرهای زیبا
- معلم
- استاد دانشگاه
- رقصنده حرفهای
- خواننده
- مدیر هنری
- نویسنده خلاق
کارشناسی مدیریت کسبوکار
- تحلیلگر مسائل مالی
- مدیر بازاریابی
- منابع انسانی
- مدیر فروش
- مدیر اجرایی
دورههای یکپارچه حقوق
- مشاور حقوقی شرکتها
- وکیل دعاوی
کارشناسی روزنامهنگاری و ارتباطات
- نویسنده محتوا
- کپیرایتر
- مدیر بازاریابی
کارشناسی طراحی
- طراح گرافیک
- مدیر طراحی
- طراح مد
- استایلیست
کارشناسی مدیریت هتل
- مدیر هتل
- مدیر اقامتگاه
- مدیر شرکت
- برنامهریز جلسات و رویدادها
مدیریت رویداد
- مدیر رویدادها
- برنامهریز رویداد
- برنامهریز مجالس (عروسی و غیره)
کارشناسی جامعهشناسی
- جامعهشناس
- روزنامهنگار
- مشاور توانبخشی
- مشاور خانواده
کارشناسی علوم سیاسی
- مدیر بازرگانی
- پژوهشگر علوم سیاسی
- مشاور سیاسی
کارشناسی اقتصاد
- اقتصاددان
- تحلیلگر ریسک مالی
- تحلیلگر داده
- حسابدار
کارشناسی زبان انگلیسی
- استاد دانشگاه
- نویسنده محتوا
- روزنامهنگار
- کپیرایتر
در ادامه بهطور تفصیلی به هر یک از این شاخههای تحصیلی و شغلی میپردازیم و در مقاله بعدی یعنی مقاله « فرصتهای شغلی دیپلم هنر «بخش دوم)» این بحث را ادامه میدهیم.
یک. کارشناسی هنر
این دوره تماموقت برای ۲ الی ۴ سال طراحی شده است و یک دوره کارشناسی در حوزه علوم اجتماعی، علوم انسانی و هنرهای زیباست. همچنین برای تخصصهای مختلف مانند تاریخ، زمینشناسی، باستانشناسی، ادبیات، روزنامهنگاری، ارتباطات و علوم محیط زیست بخشی از شاخه کارشناسی ارشد است و برخی از موضوعات آن جز واحدهای اختیاری هستند.
کارشناسی در یکی از شاخههای مختلف هنر چیزی است که بیشتر دانشآموزان آن را انتخاب میکنند. این شاخه تحصیلی انعطافپذیری زیادی دارد و در آن نیاز است درک فرهنگی، تفکر انتقادی، مهارتهای ارتباطی و مهارتهای تحلیلی را دارا باشید.
بعد از کامل کردن دوره کارشناسی در هنر، دانشجویان حتی میتوانند فرصتهای شغلی در حوزه گردشگری، تشریفات، بانکداری، سرمایهگذاری رسانه، سرگرمی و رسانههای دولتی را نیز انتخاب کنند. فرصتهای شغلی این حوزه شامل نویسنده محتوا، دستیار اجرایی و مدیر منابع انسانی هستند.
دو. کارشناسی هنرهای زیبا
یکی از گزینههای محبوب برای کسانی که دیپلم هنر دارند کارشناسی هنرهای زیبا است. این شاخه بهترین فرصتهای شغلی و کاری را برای دانشجویانی فراهم میکند که به هنرهای زیبا، نقاشی، خوانندگی، رقص، موسیقی، فیلمسازی، مجسمهسازی، سرامیک، نویسندگی، طراحی، معماری، طراحی پارچه، انیمیشن و غیره علاقهمند هستند. این رشته نیز مانند کارشناسی هنر در یک دوره ۲ تا ۴ ساله ارائه میشود.
برای پیدا کردن شغل در رشته کارشناسی هنرهای زیبا باید مهارتهای خلاقانه هنری و تصویرسازی و فن ارائه بسیار بالایی داشته باشید. هنرهای زیبا اکنون به شاخه معتبری تبدیل شده است و معنای آن گزینههای شغلی گسترده برای دانشجویان این رشته است.
برخی از فرصتهای شغلی برای کارشناسی هنرهای زیبا عبارتاند از معلم، استاد دانشگاه، رقصنده حرفهای، خواننده حرفهای، مدیر هنری، نویسنده خلاق، بازیگر تئاتر، مدیر خلاقیت، طراح گرافیک، طراح ارشد و انیماتور.
سه. کارشناسی مدیریت کسبوکار
اگر نمیدانید با کارشناسی با مدرک دیپلم هنر چه شغلی برای شما مناسب است و در خود چندان شوق و قریحه هنری سراغ ندارید، میتوانید شاخه مدیریت کسبوکار را انتخاب کنید که یکی از شاخههای بسیار محبوب برای ادامه تحصیل با مدرک دیپلم هنر است.
از مهمترین امتیازات این شاخه آن است که میتوانید از هر پسزمینه علمی، اقتصادی و هنری به این شاخه وارد شوید. اگر علاقمند هستید یا تصمیم دارید کسبوکاری برای خود راه بیندازید یا شغلی در حوزه کسبوکار، فروش و بازاریابی انتخاب کنید، این شاخه یکی از بهترین گزینهها است که میتوانید برای ادامه تحصیل انتخاب کنید.
برخی از تخصصهای بسیار معروف و شناختهشده امروز مربوط به مدیریت منابع انسانی، بازاریابی فروش و امور مالی هستند. دانشجویانی که کارشناسی مدیریت کسبوکار دارند میتوانند شغلی تماموقت یا پارهوقت داشته باشند و برای این کار خود را با دورههای آنلاین آماده کنند. همچنین میتوانید در حین کار نیز به تحصیل این شاخه بپردازید.
دانشجویانی که میخواهند با مدرک کارشناسی مدیریت کسبوکار مشغول به کار شوند، باید مهارتهای ارتباطی بالا داشته باشند، بهخوبی از پس حل مسئله بر بیایند و همچنین مهارتهای مدیریتی را نیز داشته باشد. اگر این مهارتها را داشته باشید، شغلی با درآمد بالا پیدا خواهید کرد.
اگر پس از کارشناسی مدیریت کسبوکار، کارشناسی ارشد خود را نیز در این حوزه بگیرید، رزومه شما بسیار غنی شده، به مهرهای غیرقابل تعویض در یک سازمان تبدیل خواهید شد و شغلهای با درآمد بالا در بازار برای شما بسیار خواهند بود. فرصتهای شغلی کارشناسی مدیریت کسبوکار عبارتاند از تحلیل مالی، مدیر بازاریابی، مدیر منابع انسانی، مسئول اجرای بازاریابی و فروش، مسئول منابع انسانی و مسئول بخش تحقیقات و توسعه.
چهار. دورههای جامع حقوق
اگر میخواهید شغلی در حوزه حقوق داشته باشید، میتوانید پس از دریافت دیپلم هنر، برای تحصیل در این شاخه اقدام کنید. شاخه حقوق یکی از شاخههای ترکیبی علوم انسانی و هنر است و طول دورههای این حوزه ۴ یا ۵ سال است. بزرگترین مزیت این دورهها این است که در یک برنامه تحصیلی میتوانید مهارتهای کافی برای چندین شغل مرتبط را کسب کنید.
سرفصلهای دوره جامع حقوق بهگونهای طراحی شدهاند که دانشآموزان رشته هنر یا علوم انسانی به یک اندازه میتوانند از آنها بهره ببرند. شما در این دورهها باید با موضوعاتی مانند قوانین جنایی، قوانین شرکتی و حقوقی، قوانین مربوط به شواهد و مدارک، قوانین مربوط به محیط زیست، قوانین شهری و دادرسی مدنی آشنا شوید.
برای کار در شاخه کارشناسی جامع حقوق لازم است که در این حوزه دستکم مدرک برای کارشناسی داشته باشید. فرصتهای شغلی این حوزه عبارتاند از مشاوره حقوقی، وکیل دعاوی و منشی شرکت.
در بخش دوم این مقاله، فرصتهای شغلی دیپلم هنر «بخش دوم) با توضیح سایر فرصتهای شغلی که برای دانشآموزان هنر فراهم است آشنا شوید.
جمعبندی
سال دیپلم سال مهمی در زندگی آکادمیک همه دانشآموزان و در اصل مرحله قدم گذاشتن به آموزشهای عالیه و فرصتهای شغلی است. انتخاب یک مسیر شغلی بعد از دیپلم میتواند چالشبرانگیز باشد، بهخصوص برای دانشآموزانی که رشته هنر را دنبال کردهاند. در گذشته دانشآموزان رشته هنر فرصتهای شغلی محدودی داشتند اما با افزایش تقاضا برای استعدادهای خلاق و هنری در صنایع مختلف، فرصتهای شغلی برای دانشآموزان رشته هنر بسیار افزایش یافته است.
در این مقاله و در مقاله «فرصتهای شغلی دیپلم هنر «بخش دوم)» با بررسی می کنیم چه فرصتهای شغلی متنوعی برای دانشآموزان رشته هنر بعد از دیپلم وجود دارد و امسال آنها میتوانند چه مسیرهای شغلی و دورنمای کاری را برای خود انتخاب کنند. اما مهم است که هر کس موضوع و شاخه مناسب خود را پیدا کنند، وگرنه نمیتواند به فرصتهای شغلی دست پیدا کند که درآمد آنها بالا باشد. شاخهها و دورههایی که میتوانید بعد از دیپلم هنر انتخاب کنید بسیار متنوع هستند و از زبانشناسی، سیاست، علم قانون، ارتباطات، اقتصاد، روانشناسی، تاریخ و مطالعات و آموزش زبان را در برمیگیرند.
منبع: My Great Learning
مترجم: بهناز دهکردی
در دنیای کسبوکار امروز، تحصیلات دانشگاهی برای حفظ ارزش شما بهعنوان نیروی کار بااستعداد و کارآمد کافی نیستند. برای اینکه مزیت رقابتی شخصی خود را حفظ کنید، باید بر آموزش مستمر و مادامالعمر خود سرمایهگذاری کنید. خانواده بزرگ مجتمع فنی تهران هرساله به هزاران نفر کمک میکند تا در مسیر شغلی خود پیشرفت کنند.
اگر شاغل هستید و وقت ندارید در دورههای آموزشی حضوری شرکت کنید، مجتمع فنی تهران گزینههایی عالی برای آموزش مجازی، آنلاین، آفلاین و ترکیبی ارائه میدهد. با شرکت در دورههای کوتاهمدت مجتمع فنی تهران و دریافت مدارک معتبر و بینالمللی میتوانید با اعتماد به نفس مسیر ترقی را طی کنید و در سازمان خود به مهرهای ارزشمند تبدیل شوید.