جستجو برای "{{term}}"
جستجو برای "{{term}}" نتیجه ای نداشت.
پیشنهاد می شود:
  • از املای صحیح کلمات مطمئن شوید.
  • از کلمات کمتری استفاده کنید.
  • فقط کلمه کلیدی عبارت مورد نظر خود را جستجو کنید.
{{count()}} نتیجه پیدا شد. برای دیدن نتایج روی دکمه های زیر کلیک کنید!
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دپارتمان ها، اخبار، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، اخبار، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، اخبار، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، اخبار، مقالات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
  • شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۲
۹k

چگونه حسابدار شوید؟

 تاریخچه حسابداری

شاید زمانی که لوکاپا چولی در سال 1494 میلادی پایه های اصلی حسابداری را در اروپا بنا می‌کرد حتی گمان نمی‌کرد که روزی حسابداری تا این حد پیشرفت کند. اگر بخواهیم حسابداری و تاریخچه آن را بررسی کنیم باید به سالها پیش از لوکاپا چولی برگردیم. خوارزمی، دانشمند معروف ایرانی، برای اولین بار درباره مفهوم صفر، شیوه نگارش نشانه‌ای اعداد و شمارش دهدهی در رساله " جبر و مقابله " توضیحاتی را داد و جالب است بدانید سیستم دهدهی کنونی در واقع ترجمه این رساله است که بوسیله لئونارد فیبوناچی در ایتالیا انجام گرفت و از آن طریق عالمگیر شد.

می‌توان گفت که پیشرفت حسابداری در اواخر قرون وسطی مدیون سوداگران است به‌ همین دلیل سیستم‌های حسابداری به تدریج پیشرفت کرد و جایگزین سیستمهای قدیمی‌تر شد. البته نقش رشد اقتصادی را نمی توان نادیده گرفت.

 آشنایی و تعریف حسابداری

حسابداری یک سیستم است که در آن فرایند جمع آوری، طبقه بندی، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارش های مالی و صورتهای حسابداری در شکل ها و مدل های خاص انجام می‌گیرد تا افراد ذینفع درون سازمانی مثل مدیران و یا برون سازمانی مثل بانکها، دولت و ... بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند. حسابداری به عنوان یک نظام پردازش اطلاعات، داده‌های خام مالی را دریافت نموده و آنها را به نظم در می‌آورد. محصول نهایی نظام حسابداری، گزارش ها و صورت های مالی است که مبنای تصمیم گیری اشخاص ذینفع (مدیران، سرمایه گذاران، دولت و ... ) قرار می‌گیرد.

 حسابدار کیست؟

یک حسابدار، فردی حرفه ای است که عملیات حسابداری مثل :حسابرسی یا تجزیه و تحلیل صورتهای مالی را انجام می دهد. حسابداران می توانند در استخدام یک شرکت حسابداری یا شرکت بزرگی با دپارتمان حسابداری داخلی باشند و یا به صورت جداگانه کار کنند.

 شایستگی های یک حسابدار

صبور

دقیق

رازدار و امانت دار

وقت شناس

 

مهارتهای یک حسابدار

داشتن تحصیلات مرتبط

داشتن تحصیلات در یکی از رشته های حسابداری، مدیریت یا اقتصاد باعث میشود حسابدار اطلاعات علمی کافی در زمینه کار خود داشته باشد.

 آشنایی کافی به فناوری اطلاعات، کار با نرم افزارهای حسابداری و تسلط به آفیس مایکروسافت

امروزه در همه شرکتها و سازمانها، نرم افزارهای حسابداری به عنوان ابزار مدیریتی و مالی مورد استفاده قرار میگیرد. پس لازم است حسابدار با نحوه کار این نرم افزارها آشنایی داشته باشد. توانایی استفاده از برنامه های آفیس مایکروسافت در تهیه گزارشهای تحلیلی و آماری یک امتیاز مثبت برای حسابدار قلمداد میشود.

 قدرت بالای تجزیه و تحلیل اطلاعات و محاسبه دقیق سود و زیان شرکت

از وظایف یک حسابدار، تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی شرکت و تهیه گزارشهای مدیریتی است. گزارشهایی که به مدیر و صاحبان سهام نشان دهد آیا کسب و کارشان سودده بوده یا خیر. لازم است به ذکر است که حسابدار بایستی قدرت تحلیل و نتیجه گیری صحیح، بر اساس اطلاعات مالی شرکت را نیز داشته باشد.                                                         

آشنایی کامل با حسابداری حقوق و دستمزد ، قوانین کار و روش محاسبه حقوق پرسنل

یکی دیگر از وظایف حسابداران، محاسبه حقوق و دستمزد پرسنل سازمان  است . البته می توان گفت حسابداری حقوق و دستمزد خود یک شاخه تخصصی از حسابداری است. اما بهتر است همه حسابداران با این مقوله آشنایی کافی داشته باشند. اطلاع از قوانین و بخشنامه های مرتبط با نحوه محاسبه حقوق پایه، اضافه کاری، سایر مزایا و کسور می تواند مهارت حسابداری حقوق و دستمزد را به یک حسابدار اضافه کند.

 تسلط به قوانین مالیاتی

مبحث مالیات بسیار مهم و حساس است. اشتباه و سهل انگاری در این بحث قابل جبران نیست و هزینه های زیادی را به سازمان تحمیل می کند. برای همه حسابداران دانش کامل و تسلط لازم به قوانین مالیاتی مانند: مالیات عملکرد، ارزش افزوده، حقوق تکلیفی و معافیتهای مالیاتی کشور لازم و ضروری می باشد، همچنین توانایی تهیه گزارش های مربوط به سازمانهای دولتی را کسب کنند و به طور دقیق و منظم در زمانهای تعیین شده گزارشها را ارائه دهند.

 ارائه راهکارهایی برای کاهش هزینه ها و افزایش سود شرکت

حسابداری که میخواهد پله های ترقی را طی کند و به عنوان مدیر مالی مجموعه فعالیت نماید باید بتواند برای مدیریت سازمان مثل یک مشاور عمل کند. او بایستی بتواند جلوی ضرر و زیان را بگیرد و راههایی برای افزایش سود در شرکت پیشنهاد دهد. لازمه این امر چنین است که حسابدار در همه جزییات دقت کافی داشته باشد، اطلاعات را جمع آوری و سازماندهی نماید و صادقانه و دلسوزانه مشکلات موجود را مطرح و راه حل ارائه دهد .

 داشتن روابط عمومی بالا و فن سخنوری

یک حسابدار باید مهارت خوبی در برقراری ارتباط مؤثر با مدیران و سهامداران شرکت و سازمانهای بیرونی مانند: اداره مالیات و بیمه، ارتباط کاری خوب با سایر همکاران خود و همچنین توانایی و آمادگی کافی جهت اداره و حضور در جلسات سازمانهای بیرونی، نظیر دارایی و ... را نیز داشته باشد

 دقت بسیار بالا در کار

دقت و نظم در همه کار لازم است. در مورد حسابداری این امر مهم تر است،چرا که حسابدار تمام روز با اعداد و ارقام ریز و درشت سروکار دارد. او بایستی بسیار دقیق و به وقت تمام اتفاقات مالی را ثبت کند و کنترل و بازنگری دقیقی بر کار روزانه خود داشته باشد.

 رازداری کامل در مورد اطلاعات مالی شرکت و سهامداران

حسابدار همه اطلاعات مالی سازمان را میداند. او مورد اعتماد است و از جزئی ترین مسایل مالی صاحبان سهام و مدیران آگاه است. در پاسخ به این اعتماد لازم است بسیار رازدار باشد و از افشای مسایل مالی سازمان خود خودداری کند .

دروس رشته حسابداری

رشته ی حسابداری از جمله رشته هایی است که از داوطلبان سه گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک ، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو می پذیرید. در مورد رشته حسابداری ، درس ریاضی به عنوان مهمترین درس این رشته مطرح است. یک حسابدار باید به خوبی گزارشات کار خود را ارائه دهد، بنابراین بایستی در ادبیات مسلط بوده و نگارش خوبی نیز داشته و با توجه به اینکه رشته ی حسابداری یک رشته کاربردی در بازار کار است، لذا برای کسب موفقیت در این زمینه  بایستی آشنایی کافی با مباحثی همچون مدیریت ، اقتصاد ، ریاضی و آمار داشته باشد.

 دروس پایه : روانشناسی عمومی، جامعه شناسی، اصول علم اقتصاد، ریاضیات پایه، ریاضیات کاربردی، آمار کاربردی، مبانی کاربرد کامپیوتر، پژوهش و عملیات، مدیریت تولید، حقوق بازرگانی، پول و ارز بانکی، مبانی سازمان مدیریت، توسعه اقتصادی.

 دروس تخصصی رشته حسابداری : اصول حسابداری، حسابداری میانه، حسابداری پیشرفته، حسابداری پیشرفته، حسابداری صنعتی، حسابرسی، حسابداری مالیاتی، اصول تنظیم و کنترل بودجه، مدیریت مالی، مباحث جاری حسابداری، متون حسابداری

 

 دپارتمان علوم مالی و حسابداری

انواع حسابداری

مهم ترین شاخه های حسابداری عبارتند از: حسابداری صنعتی، حسابداری مالی، حسابرسی، حسابداری دولتی و حسابداری مدیریت.

 حسابداری صنعتی : این حسابداری که به تدریج و پس از انقلاب صنعتی روی داد در جهت نیاز به دانستن بهای تمام شده محصولات تولیدی بود که اصولا همان هدف اندازه گیری و گزارش بهای تمام شده محصولات، خدمات و فعالیت ها را دنبال می کند.

 حسابداری مالی : این نوع از حسابداری را می توان حسابداری گزارش نیز نامید. زیرا هدف اصلی در این نوع از حسابداری، تهیه صورتهای مالی اساسی می باشد که مورد نیاز استفاده کنندگان از این صورتهای مالی است.استفاده کنندگان از این صورتهای مالی عبارتند از: بانکها ، اعتباردهندگان، بستانکاران بلند مدت و کوتاه مدت، فروشندگان، مشتریان، کارکنان، سرمایه گذاران بالقوه، کارگزاران بازار سرمایه، جامعه و مدیریت مؤسسه .

 حسابداری دولتی : حسابداری دولتی، نظامی است که اطلاعات مالی مربوط به وزارتخانه ها و موسسات دولتی را به منظور تصمیم گیری صحیح مالی و کنترل برنامه های مصوب بودجه سالانه و منابع مالی مورد استفاده دولت جمع آوری، طبقه بندی، تلخیص و گزارش می نماید.

 حسابداری مدیریت : این نو ع از حسابداری در جهت  استفاده از اطلاعات حسابداری برای مدیران در سازمانها، محیا کردن آنها برای تصمیم گیری کسب و کار آگاهانه تأکید دارد و به آنها اجازه می دهد تا کارکردهای کنترل و مدیریت شان را بهتر تجهیز نمایند.

حسابرسی : حسابرسی در یک جمله عبارت است از بازرسی جستجوگرانه کلیه مدارک و اسناد حسابداری به منظور کشف تقلب.

 آینده شغلی و بازار کار رشته حسابدار

 به نظر می‌رسد فارغ‌التحصیلان (مجتمع فنی تهران) دوره‌های تکمیلی این رشته، آمادگی وتوانایی بیشتری برای حضور در بازار کار دارند.  فرصت‌های شغلی یک حسابدار بسیار گسترده است و از پایین‌ترین سطح تا بالاترین سطح را در بر می‌گیرد. با وجود این که در دانشگاههای مختلف کشور اعم از دولتی ، غیرانتفاعی و آزاد، دانشجویان بسیاری در رشته حسابداری تحصیل می‌کنند، اما تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار این رشته از سایر رشته‌ها کمتر است. زیرا از یک مؤسسه کوچک گرفته تا بزرگترین کارخانه‌های کشور، حداقل برای تهیه اظهارنامه مالیاتی به حسابدار نیازمند هستند.

الهه بابایی

پربازدیدترین مقالات