- شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲
تغذیه و تناسب اندام
معیارهای تشخیص چاقی
مجتمع فنی تهران : بر اساس آمارهای موجود، یک سوم جمعیت جهان چاق هستند، یک سوم لاغر هستند و یک سوم اندامی متناسب دارند. در ایران حدود ۶۰ درصد جمعیت را چاقها تشکیل میدهند. این عددی معنادار است، زیرا متاسفانه بیشترین بیماران بخشهای icu، ccu و سایر بخشهای بیمارستانها افرادی هستند که به بیماریهای مرتبط با چاقی مبتلا هستند. در اینجاست که اهمیت تناسب اندام روشن میشود.
چاقی عارضهای با علل متعدد است. رژیم غذایی نادرست یا بهعبارتی پرخوری، عدم تحرک، بیماریهایی مانند کمکاری تیروئيد، مشکلات روحی و روانی، سبک زندگی نادرست و علل دیگر دست به دست هم میدهند و باعث چاقی فرد میشوند. لذا در درمان چاقی باید به تمام این علل و عوامل بهصورت جداگانه توجه ویژه نشان داد، زیرا چه بسا عدم توجه به یک مقوله باعث نتیجه نگرفتن بشود.
اما نخست باید تعریفی از چاقی ارائه دهیم. معیارهای متفاوتی برای تعریف چاقی وجود دارد که در زیر به یک مورد از آنها اشاره میکنیم پس با ما در مقاله ای که مربوط به دپارتمان دانش و سلامت می باشد همراه باشید :
اولین روش ارزیابی چاقی در بزرگسالان سنجش BMI است.
اندازهگیریBMI سادهترین، ارزانترین و قابل تکرارترین روش محاسبه چاقی است. برای این کار وزن خود را بر حسب کیلوگرم اندازهگیری کنید و عدد بهدستآمده را بر قد خود بر حسب متر به توان دو تقسیم کنید و سپس عدد حاصل را با جدول زیر مقایسه کنید.
BMI<18.5 Under weight زیر وزن نرمال
BMI:18.5-24.9 Normal نرمال
BMI:25-29.9 Over weight بالای وزن نرمال
BMI:30-34.9 Mild obesity چاقی خفیف
BMI:35-39.9 Moderate obesity چاقی متوسط
BMI:>40 SEVER Obesity چاقی شدید
اگر BMI>30 دارید، برای پیشگیری از عوارض چاقی نیاز به مداخله پزشکی دارید. اما باید به شما تبریک بگویم که بسیار سریع متوجه مشکل خود شدهاید. پس همین امروز برای کاهش وزن اقدام کنید.
اگر BMI>40 دارید، به زودی باید برای درمان عوارض چاقی به پزشک مراجعه کنید، پس تا دیر نشده برای کاهش وزن اقدام کنید. در مقالات بعدی سایر روشهای ارزیابی چاقی را ارائه خواهم کرد.