جستجو برای "{{term}}"
جستجو برای "{{term}}" نتیجه ای نداشت.
پیشنهاد می شود:
  • از املای صحیح کلمات مطمئن شوید.
  • از کلمات کمتری استفاده کنید.
  • فقط کلمه کلیدی عبارت مورد نظر خود را جستجو کنید.
{{count()}} نتیجه پیدا شد. برای دیدن نتایج روی دکمه های زیر کلیک کنید!
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دپارتمان ها، اخبار، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، اخبار، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، مقالات، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، اخبار، صفحات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}
نتیجه ای یافت نشد.
سایر نتیجه ها (دوره ها، دپارتمان ها، اخبار، مقالات) را بررسی کنید.

{{item.title}}

{{item.caption}}
{{item.datetime}}

مهندسی عمران

 

گروه مهندسی عمران

دروس گروه مهندسی عمران در مجتمع فنی تهران برای مهندسان، دانشجویان و متخصصان رشته عمران که در حوزه‎‌های ترسیم نقشه‌‌های اجرایی فاز ۲، محاسبات سازه و اجرا و نظارت فعال هستند تدوین و برنامه‌ریزی شده است. در ادامه شرح این دروس آمده است.

دروس اصلی

یکی از انتظارات متداول از مهندسان عمران، توانایی ترسیم نقشه است. در رشته مهندسی عمران دو نوع نقشه وجود دارد. یکی از این نقشه‌ها به نقشه فاز یک معروف است که به‌طور دقیق با مقیاس‌های ۱:۵۰ یا ۱:۱۰۰ ترسیم می‌شود. دیگری نقشه فاز دو است که شامل نقشه‌های اجرایی است. به عبارت دیگر، نقشه فاز یک ساختمان، دقت و اطلاعات لازم برای اجرای ساختمان را ندارد. به عنوان مثال در نقشه‌های فاز یک نوع فونداسیون‌ها، ابعاد ستون‌ها و جنس اجزای مختلف ساختمان نظیر درب‌ها و پنجره‌ها و غیره ذکر نمی‌شود. نقشه‌های فاز دو ساختمان شامل نقشه‌های فاز دو معماری، نقشه‌های فاز دو سازه، نقشه‌های تأسیسات مکانیکی و نقشه‌های تأسیسات الکتریکی هستند.

    در گروه مهندسی عمران مجتمع فنی تهران، دوره آموزشی ترسیم نقشه فاز دو سازه ارائه می‌شود. در این نوع نقشه‌ها که توسط مهندس محاسب طراحی می‌شود، اطلاعات راجع به مشخصات فونداسیون، ستون‌ها، تیرها و غیره ذکر می‌شود. بنابراین نقشه فاز یک به‌تنهایی برای اجرای ساختمان کافی نیست و ترسیم نقشه‌های فاز دو برای این کار ضروری است. برای شرکت در دوره آموزشی ترسیم نقشه اجرایی فاز ۲ سازه به کمک نرم‌افزار  AutoCAD Structural Detailing(اینجا) کلیک کنید.

 

دروس پایه محاسبات سازه

برخی از مهندسان عمران به‌عنوان مهندس محاسب در حوزه ساخت و ساز فعال هستند. در مجتمع فنی تهران، آموزش محاسبات ساختمان در قالب سه دوره برگزار میشود. در دوره آموزش محاسبات ساختمان به کمک Etabs و SAFE سطح مقدماتی، دانشجویان با مفاهیم کلیدی سازه، زلزله، شکل‌پذیری و طراحی لرزه‌ای آشنا می‌شوند و مکانیزم‌های مختلف غیرخطی شدن اعضای سازه در سیستم‌های باربر جانبی مختلف را می‌آموزند. همچنین دانشجویان اصول و ضوابط معماری در نقاط لرزه‌خیز و پیاده‌سازی طرح معماری و مدل‌سازی آن در نرم‌افزار را فرا می‌گیرند.

یکی از مهم‌ترین وظایف مهندس طراح، شناخت انواع بارهای واردشده بر سازه و برآورد میزان دقیق آنها است. در این دوره، دانشجویان ضمن فراگیری کامل مبحث بارگذاری، با شیوه اعمال آن در برنامه آشنا می‌شوند. پس از اتمام مدل‌سازی، بارگذاری و تحلیل سازه، مباحث طراحی لرزه‌ای سازه‌های فولادی و بتن‌آرمه تدریس می‌شود و دانش‌پذیران ضمن آشنایی با کلیه ضوابط مرتبط موجود در آیین‌نامه‌ها، با شیوه تناسب‌بندی و جزئیات‌بندی اعضای سازه آشنا می‌شوند. در پایان، اصول تحلیل و طراحی انواع شالوده‌ها، انتقال نیروها به نرم‌افزار SAFE و مدل‌سازی و طراحی پی تشریح می‌شود. در این دوره دانشجویان ضمن فراگیری مهارت طراحی ساختمان، طیف وسیعی از مطالب فنی و مهندسی را می‌آموزند و شیوه ارائه کار به کارفرما و نهادهای نظارتی را فرا میگیرند. برای شرکت در دوره آموزش محاسبات ساختمان به کمک Etabs و SAFE سطح مقدماتی (اینجا) کلیک کنید.

در دوره آموزش محاسبات ساختمان به کمک Etabs و SAFE سطح پیشرفته، طراحی دیوارهای برشی بتنآرمه به‌عنوان یکی از جامعترین مباحث طراحی آموزش داده میشود. در ادامه دانشجویان با طراحی انواع سقفها نظیر دالهای بتنآرمه، سقف‌های کامپوزیت و تیرچه و بلوک آشنا میشوند. سپس مباحث مربوط به حوزه ژئوتکنیک، بارگذاری جانبی خاک در دو حالت استاتیکی و اضافه فشار دینامیکی و طراحی دیوارهای حایل ارائه میشود. در همین حوزه، دانشجویان مبحث طراحی شمع و شالودههای عمیق را فرا میگیرند. آنالیز دینامیکی طیفی، ترکیب سیستمها در ارتفاع، مدل‌سازی پلانهای پیچیده در انواع دستگاههای مختصات، کنترل زلزله سطح بهرهبرداری و کنترل ۲۵درصد از دیگر مباحث این دوره آموزشی هستند. برای شرکت در دوره آموزش محاسبات ساختمان به کمک Etabs و SAFE سطح پیشرفته (اینجا) کلیک کنید.

صحت عملکرد هر سیستم سازهای فولادی در گرو کارکرد صحیح اتصالات آن است. بنابراین یکی از حساسترین وظایف طراح ساختمان، جزئیاتبندی مناسب اتصالات است. در دوره طراحی اتصالات سازههای فولادی کوشش ما این است که با رویکردی متفاوت از مراکز و واحدهای تئوریک دانشگاهی، این مرحله از طراحی ساختمان را به صورت عملیاتی و منطبق با نیاز بازار و عرف اجرایی کشور به مخاطبان ارائه کنیم. دانشپذیران در این دوره ضمن فراگیری اصول طراحی اتصالات جوشی و پیچ و مهرهای، با طراحی انواع اتصالات مفصلی، اتصلات گیردار از پیش تأیید‌شده و وصلههای تیرها و ستونها آشنا میشوند. سپس مبحث کلیدی طراحی کف ستونها و روش طراحی انواع گاست در سیستم‌های مهاربندی با جزئیات کامل ارائه میشود. در پایان دوره انتظار میرود بحث مهم طراحی اتصالات فولادی به یک نقطه قوت در دانش‌پذیران تبدیل شود و کلیه مباحث آن در پروژههای آتی آنها مورد استفاده قرار گیرد. برای شرکت در دوره جامع محاسبات ساختمان: طراحی اتصالات (ویژه سازههای فولادی) (اینجا) کلیک کنید.

 

دروس تکمیلی محاسبات سازه

در مباحث ارائه‌شده در زیرشاخه دروس پایه، بخش اصلی نیاز مهندسان محاسب پوشش داده شده است. با این حال برخی مهندسان عمران علاقه‌مند هستند برای تحلیل سازه‌های خود از نرم‌افزارهای دیگری نیز استفاده کنند. در مجتمع فنی تهران دو نرم‌افزار آباکوس (ABAQUS) و SAP 2000 به عنوان ابزارهای تکمیلی جهت انجام محاسبات ساختمان ارائه می‌شوند. نرم‌افزار آباکوس در سطح مقدماتی بین رشته‌های مهندسی مکانیک و مهندسی عمران مشترک است، اما در سطح پیشرفته براساس سرفصل‌های تدوین‌شده در مجتمع فنی تهران، بین دروس ارائه‌شده برای مهندسان مکانیک و مهندسان عمران تفاوت اندکی وجود دارد. برای شرکت در دوره نرم‌افزار آباکوس مقدماتی (اینجا) و برای شرکت در دوره نرم‌افزار آباکوس پیشرفته ویژه عمران (اینجا) کلیک کنید. همچنین مهندسان عمران برای طراحی و محاسبات غیرخطی سازه، گاه از نرم‌افزار SAP استفاده می‌کنند. برای شرکت در دوره طراحی و محاسبات غیرخطی سازه به کمک نرم‌افزار SAP 2000 (اینجا) کلیک کنید.

 

دوره اجرا و نظارت

برخی از مهندسان و فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی عمران علاقه‌مند به حوزه اجرا و نظارت ساختمان هستند. در مجتمع فنی تهران این زیرشاخه آموزشی با رویکردی مبتنی بر ارائه دوره‌های کارآمد و مرتبط با بازار کار تدوین و اجرا شده است. همچنین برخی از دروس این زیرشاخه علاوه بر مهندسان عمران، برای علاقه‌مندان و پیمان‌کاران در حوزه اجرا و نظارت ساختمان‌های بتنی و فولادی نیز مفید هستند.

یکی از دروسی که در مجتمع فنی تهران با همین نام تدوین شده است، از مراحل ابتدایی تا انتهایی انجام یک پروژه ساختمانی بتنی یا فولادی را به مخاطبان می‌آموزد. برای شرکت در دوره جامع اجرای ساختمان‌های بتنی و فلزی (اینجا) کلیک کنید. همچنین در این گروه دوره متره، برآورد و صورت وضعیت‌نویسی (اینجا)، دوره آموزش ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) مقدماتی (اینجا)، دوره آموزش ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) پیشرفته (اینجا)، دوره تهیه نقشه‌های سازه با نرم‌افزار Revit Structure (اینجا) و دوره تهیه نقشه‌های کارگاهی با نرم‌افزار XSTEEL نیز ارائه می‌شوند.